Fala Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 8 minut temu, Sebastian32 napisał: Tagine z kiszonymi cytrynami , morelami, kurczakiem i kasza kus kus. Grats! Dawno temu mieszkałem całą podstawówkę w Maroku. Tażin (?:D) wspominam do dziś. ...i jeszcze wspominam kurczaka w miodzie i z migdałami i baraninę z okazji Aid el-kebir / święta barana, i słodkie ciasteczka z takim miodem, jak ten który sprowadzam z Krety. I... I... I... 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian32 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Na deserek tarta owocowa z bita smietana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekka Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 U nas grill. Już niedługo w Krakowie będzie można jedynie na elektrycznym albo gazowym grillować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian32 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Bez jaj ! btw bedziesz w plazie dzis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orear Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Nie wiem czy to się kiedyś tutaj już nie pojawiło, ale dla znających trochę angielskiego polecam dość zabawną i ciekawą stronkę: LINK. Trafiłem na nią przeglądając Reddit'a. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llkuba Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Dawno nic nie było tutaj, ja dziś po włosku, cacciatore z kurczaka z toskańskim makaronem pici, zrobionym tymi ręcami 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eurojanek Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Jeleninka z gospodarskiego uboju. jeszcze zajrzę do kalidorka czym by to popić hmm.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Brabus Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 W dobie dzisiejszych czasów, temat powinien stać się monotonny: - Co macie dziś na obiad? - Ryż. - Co macie jutro na obiad? - Makaron. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 jak mawiali Kubańczycy - mamy zróżńicowana kuchnię. Czasem jemy ryż z czarną fasolą a czesem fasolę z ryżem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 4 godziny temu, Dj Brabus napisał: W dobie dzisiejszych czasów, temat powinien stać się monotonny: - Co macie dziś na obiad? - Ryż. - Co macie jutro na obiad? - Makaron. Ja jutro steki robię... i nie wiem czy ryż do tego czy makaron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Brabus Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 @radekk dla mnie brakło ryżu i makaronu, ale kupiłem za to tonę ziemniaków. Zrobię frytki i przyjeżdżam do Ciebie, tylko adres na PW podaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 spoko, frytek u mnie też pod dostatkiem możesz wpadać bez ziemniaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 U mnie ostatnio na zmianę ryż i makaron, czyli jak zwykle A i jeszcze placki ziemniaczane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Steak wygrał dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 6 minut temu, radekk napisał: Steak wygrał dzisiaj Przekrój, pokaż czy dobrze zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 (edytowane) U mnie też wołowina, tylko w trochę innej formie Edytowane 16 Marca 2020 przez skwaro 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 3 minuty temu, Adi napisał: Przekrój, pokaż czy dobrze zrobiłeś. Teraz to już przekroić bym musiał najpierw siebie zrobione tak na medium dla córki, mój medium rare 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 W dniu 16.03.2020 o 17:10, Adi napisał: Przekrój, pokaż czy dobrze zrobiłeś. dziś tak, jak kończyłem przypomniało mi się że ostatnio pytałeś 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eurojanek Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Ja dzisiaj pizze pacnąłem, a teraz żony kolejka i na podwieczorek są bołki z budyniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Mrożona pizza, taka z kartonu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eurojanek Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) @grzmot poco cierpieć? Proszę przepis na ciasto italijskie. https://madameedith.com/przepis/ciasto-na-pizze-wloska-najlepsze/ Ja tam sie tą specjalną mąką nie przejmuję a i tak wychodzi super. Roboty 15 minut (ciasto spokojnie po 30 min. wyrośnięte) a pizza lepsza niż z restauranu. Smacznego! Moze byc tylko maly problem z dostaniem drożdży obecnie. Edytowane 29 Marca 2020 przez eurojanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Mi dziś taka PHO wyszła...z kaczuszką oczywiście. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Wczoraj krewety, dziś lenistwo i zamówione izraelskie vege żarcie z Mezze 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) 12 godzin temu, eurojanek napisał: @grzmot poco cierpieć? Proszę przepis na ciasto italijskie. https://madameedith.com/przepis/ciasto-na-pizze-wloska-najlepsze/ Ja tam sie tą specjalną mąką nie przejmuję a i tak wychodzi super. Roboty 15 minut (ciasto spokojnie po 30 min. wyrośnięte) a pizza lepsza niż z restauranu. Smacznego! Moze byc tylko maly problem z dostaniem drożdży obecnie. Spróbuję, dzięki A przy okazji... nieźli kucharze tutaj bytują Edytowane 30 Marca 2020 przez grzmot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się