Patryk55XL Posted August 14, 2006 Wie ktoś może gdzie można kupić klocki na tył do Imprezki poza serwisem? Rok 2004. Potrzebne na tył. Nigdzie nie mogę drapnąć. 2.0 bez turbo. Share this post Link to post Share on other sites
bartek@klubsubaru.pl Posted August 14, 2006 seryjne - nie wiem. TarOx'y - w Kornecki Auto Sport, http://www.korneckiautosport.com/ . z tarOx'ami lepiej staje . pzdr Share this post Link to post Share on other sites
ALEX Posted August 14, 2006 seryjne - nie wiem. TarOx'y - w Kornecki Auto Sport, http://www.korneckiautosport.com/ .z tarOx'ami lepiej staje . pzdr Za to z EBC szybko staje!!! Napisz do użytkownika OGS...coś Ci pewnie pomoże Share this post Link to post Share on other sites
Patryk55XL Posted August 14, 2006 dzięki;) wysłałem zapytanie czy mają. Są z tymi klockami problemy, niema ich w katalogach. Może ktoś jeszcze wie gdzie by można było kupić? Share this post Link to post Share on other sites
michal 75 Posted August 14, 2006 Chyba rzeczywiście tylko OGS moze pomóc. Share this post Link to post Share on other sites
tomoking Posted August 23, 2006 kupuje klocki tutaj : http://www.hamulce.net ..... szybka i bardzo mila obsluga. Wlasciciel tej firmy ma rowniez Impreze wiec nie ma zadnych pomylek i zamian z innymi rocznikami Share this post Link to post Share on other sites
samochodzik Posted August 27, 2006 z ciekawosci mozesz powiedziec, ile cie skasowal p.leszek za klcoki, to byla seria ferodo czy cos mocniejszego? Share this post Link to post Share on other sites
shodan Posted August 27, 2006 www.tarox.com.pl Mamy nowa strone, calkiem fajna - polecam. pozdr! Share this post Link to post Share on other sites
tomoking Posted September 12, 2006 z ciekawosci mozesz powiedziec, ile cie skasowal p.leszek za klcoki, to byla seria ferodo czy cos mocniejszego? Sti przód ..Ferodo Performance ........ Z pobraniem 488,- Share this post Link to post Share on other sites
Patryk55XL Posted September 15, 2006 Jako ciekawostka: klocki do rs'a ->serwis -> Bielsko tańsze niż Mikołów Share this post Link to post Share on other sites
Gustaw Posted September 16, 2006 polecam zaopatrzyc sie u OGSa... Dobre ceny... szybka dostawa. POLECAM Share this post Link to post Share on other sites
JOY Posted September 16, 2006 Ja właśnie zakupiłem LUCASa 130 zł - pierwszy tani zakup do Imprezki Zobacz czy nie maja do Twojej. Share this post Link to post Share on other sites
b. Posted September 17, 2006 Ja właśnie zakupiłem LUCASa 130 zł - pierwszy tani zakup do Imprezki Zobacz czy nie maja do Twojej. jezdzilem na lucasach w GT. Na poczatku bylem zachwycony - ale ja raczej tylko przemieszczam sie po miescie - zadne tam upalania itp. Niestety po 15 tys mialem wrazenie ze auto zamiast hamowac - tylko zwalnia. Nie wiem czy to byla wina klockow czy tarcz kiepskich - wymienilem komplet na taroxa. Narazie jestem na dotarciu wiec ciezko mi powiedziec jaka roznica. Ale jak wymienialem klocki to jezsze trzymaly sie te lucasy ok - widac moze to wina tarcz byla - albo po prostu spadla wydajnosc klockow .... b. Share this post Link to post Share on other sites
Azrael Posted September 17, 2006 Lucas nic nie hamuje. W WRX będzie się przy lekko dynamiczniejszej jeździe palił obawiam się. Share this post Link to post Share on other sites
adamusmax Posted September 17, 2006 Lucas nic nie hamuje. W WRX będzie się przy lekko dynamiczniejszej jeździe palił obawiam się. jezeli dobrze zrozumialem to kolega zamontowal je na tylna os - tam sie nawet drewniany klocek z oltcita nie zapali na tyl moze byc i lucas i textar na przod bym nie ryzykowal - bo moze przypalic oponke jak w plomieniach stanie Share this post Link to post Share on other sites
Azrael Posted September 17, 2006 Na tyle wiem że w pewnym 400 konnym GT długo siedziała Remsa - taka jak Intak jeździ. Share this post Link to post Share on other sites
adamusmax Posted September 17, 2006 Na tyle wiem że w pewnym 400 konnym GT długo siedziała Remsa - taka jak Intak jeździ. no i o to chdzi - widziales moje hamulce - wogole nie hamuja - zbieram sie tak zeby je wymienic i zbieram ale zawsze cos ciekawszego o zrobienia wymysle :mrgeen: - na tyl tez se remse wsadze i juz Share this post Link to post Share on other sites
turdziGT Posted September 17, 2006 zbieram sie tak zeby je wymienic i zbieram ...az sie komus w d...e zamelduje Share this post Link to post Share on other sites
adamusmax Posted September 17, 2006 zbieram sie tak zeby je wymienic i zbieram ...az sie komus w d...e zamelduje ja jezdze powoli i wczesnie hamuje Share this post Link to post Share on other sites
Patryk55XL Posted September 17, 2006 hmmm... ja do mojego nic nie umiałem napasować, w serwisie kupiłem. Z przodu seryjne wytrzymały 'aż' 28kkm z tyłu 43kkm. I tak nieźle, kiedyś w golfie gti przednie klocki razem z olejem wymieniłem jakieś włoski były, przy hamowaniu fajny swąd się wydobywał Share this post Link to post Share on other sites
misiu Posted September 18, 2006 Ja zakładam właśnie tarcze Brembo i DS 3000 Od serii spodziewam sie meeega różnicy. Brembo zawsze chodziło dobrz z ferodo. Są rózne szkoły ale ja preferuje ten duet. Sprawdzone w rajdach i zawsze było GIT Share this post Link to post Share on other sites
jarmaj Posted September 19, 2006 Ostry zestaw! Koniecznie napisz jak 3 tysiączki się sprawują w jeździe na co dzień, bo to już maksymalny prawie hardcore jaki można dać. Share this post Link to post Share on other sites
Patryk55XL Posted September 19, 2006 przy takiej mieszanej jeździe seryjne klocki po ilu km się Wam ścierają? Share this post Link to post Share on other sites
Azrael Posted September 19, 2006 Jarmajowi starczają na tyle co opony jakieś 7kkm Share this post Link to post Share on other sites
Blue76 Posted September 19, 2006 U mnie podobnie, tyle że klocki i opony wymieniłem w okolicach 10 tyś Share this post Link to post Share on other sites