Jump to content

Pan Andrzej Koper

Luk77

Recommended Posts

Czterokrotny mistrz w rajdach samochodowych w latach 82,84,85i88 startował tez w mistrzostwach europy. Był pierwszym Polakiem na Paris Dakar a reszta jest w LOGO

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Czterokrotny mistrz w rajdach samochodowych w latach 82,84,85i88 startował tez w mistrzostwach europy.

Moglo tak być... :wink: W mistrzostwach europy wyladowalismy na 6 miejscu......wyprzedzil nas , na ostatniej eliminacji (rajd du Var ) Jimmi McRae , ojciec Colina McRae ( zginał w wypadku lotniczym )...mozna przyjac , że b. dawno to bylo :mrgreen: (

Ale w onym czasie ( lata 80-te ) nie ME :twisted: a Mistrzostwa Krajow Socjalistycznych :idea: ...były najwazniejsze i ten tytul udało nam sie zdobyc w 1984 roku ( rajdy te same co obecnie : Barum , Polski , Zlote Piaski , Dunaju , Pneumant i cos na Węgrzech ) co ciekawe głównym sponsorem , po za Renault w moim przypadku , byl Polski Zwiazek Motorowy :idea: ..ktory na każdą eliminacje wysylał/finansowal kadrę (3-5 aut) i powiem , że bylo to rozwiazanie :mrgreen:

Czterokrotny mistrz w rajdach samochodowych w latach 82,84,85i88 startował tez w mistrzostwach europy. Był pierwszym Polakiem na Paris Dakar a reszta jest w LOGO
no patrz. A ja myślałem że to jakiś zgryźliwy tetryk :mrgreen::P

:wink:

Bywa widywany w okolicach lotniska. Ponoć zdjęcia ruskim samolotom robi, ale to chyba plotka.

Moim zdaniem, czeka aż ekolodzy wykopią samoloty z Okęcia i wtedy kupi za grosze terminal i zrobi mega wypasiony salon Skody. :mrgreen:

Luk77,

piłeś nie pisz ;)

E tam ... gość chce nabyć Forka w dyzlu i walczy o spory rabat .

Stąd ta wazelina . :mrgreen:

Oj zaraz tam powiązanie z jakimś biznesem :wink:

kupiłem LOGO a tam fajny ranking i stąd wątek :)

AK to pierwszy Polak, który ukończył Paris-Dakar (autem Land Rover Defender :)

Ja chce zniżki na ewentualny serwis :)

zapomniałeś dodać, że także dobrze w bilarda gra :mrgreen:

Lubudubułubudu niech nam żyje rajdowiec z naszego klubu niech żyje nam!!!!!

To mówiłem ja ajax

95% zniżkę na nowe STI poproszę:)

Lubudubułubudu niech nam żyje rajdowiec z naszego klubu niech żyje nam!!!!!

Właśnie o to mi chodziło , chciałem "podkreślić" ten artykuł i zawsze jest mi niezmiernie sympatycznie jak dziennikarze piszą o dokonaniach NASZYCH rodaków a że to jest też nasz forumowicz to tym bardziej jest to warte odnotowania.

W '82 to ja sie urodzilem, wiec nie wiedzialem. Mi sie info naprawde przydalo!

Teoretycznie topic do zamkniecia, ale po co, skoro od czasu do czasu mozna dorzucic historie jak ta o Paris-Dakar, a na codziec napisac kilka milych slow do Pana Andrzeja :)

Panie Andrzeju I'm a big fan!! :D

co ciekawe głównym sponsorem , po za Renault w moim przypadku , byl Polski Zwiazek Motorowy :idea: ..ktory na każdą eliminacje wysylał/finansowal kadrę (3-5 aut) i powiem , że bylo to rozwiazanie :mrgreen:

Też tak uważam. Obecnie naprawdę nie ma się czym chwalić(jak na kraj 40mln. z przewodzicielstwem w UE :wink: ) bo np. R.Kubica tylko dzięki Swojemu i Ojca zdeterminowaniu doszedł tak daleko ale niestety tylko dzięki emigracji do Włoch(!!!) a o innych dyscyplinach nie będę wspominał bo wciąż czasami sobie puszczam "orłów Pana Górskiego" :roll: