przemek1971 Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Sprowadziłem z USA Subaru Legacy Outback Mam z nim parę problemów natury techniczno-elektronicznej: Czy można przestawic komputer pokładowy z amerykańskiego na metryczny? Zużycie miles per gallon trochę mnie rozprasza? Podobnie z termometrem w Fahrenheit'ach. I najgłupszy problem. Radio wyszukuje jedynie stacje o nieparzystej końcówce (mogę słuchac 98.7 FM a nie mogę 97.8 FM). Głupie prawda? A poza tym, auto jak marzenie. Pozdrawiam, Przemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Czy można przestawic komputer pokładowy z amerykańskiego na metryczny? Zużycie miles per gallon trochę mnie rozprasza? Nie Podobnie z termometrem w Fahrenheit'ach. Nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Azrael, a wersja kanadyjska? Też chyba w USA robiona, a powinna metryczna być. Nie wystarczyłoby zegarów machnąć czy jakoś tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Podmienić zegary zawsze można, ale przeprogramować się nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek1971 Posted December 27, 2007 Author Share Posted December 27, 2007 Podmianka zegarow to chyba jednak zbyt wiele zachodu. Jakoś się przyzwyczaję. Na początek, przykleję sobie na desce tabelki przeliczeniowe A co sądzicie o tym mumerze z radiem? Pozdrawiam, Przemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Radio powinno dać się przerobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yahoo10 Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Na początek, przykleję sobie na desce tabelki przeliczeniowe Bardzo sie łatwo liczy Farenheity: to co jest (np. 65 F) minus 30 i podziel przez 2 = +/- wynik w Celsius 32 F = nasze 0 C. Mile * 1,6 = km. Z radiem da sie żyć! :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Xbike ma gościa, który podobno rozwiązuje wszystkie wypysane przez ciebie problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Xbike ma gościa, który podobno rozwiązuje wszystkie wypysane przez ciebie problemy. Na dzien dzisiejszy mozemy pobawic sie radiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek1971 Posted December 28, 2007 Author Share Posted December 28, 2007 A sądzisz, że dużo z tym radiem zabawy? Przemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasior_Miedziak Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Panowie to dajcie znac prosze czy sie udalo i co sie udalo. Mam bardzo ciekawa oferte kupienia Outbacka z US, ale zniechecaja mnie wlasnie takie rzeczy jak niemetryczne jednostki w komputerze pokladowym, radio w tym wypadku no i zegary w mp/h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorey Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 z radiem to moment zabawy i koszt jakieś 50 PLN, jednak nie każde się da - ja mam Matsushitę ze zmieniarką i nie dało się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fala Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 z radiem to moment zabawy i koszt jakieś 50 PLN Witaj - czy można prosić o więcej szczegółów? Gdzie, kto, co i tp. Tutaj lub na PW. Z góry dziękuję i pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek1971 Posted January 22, 2008 Author Share Posted January 22, 2008 Dołączam się z pytaniem o radio. Mam właśnie na zbyciu około 50 PLN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImprezaSTi Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 amerykanskie auta mimo to ze maja liczniki w milach to jeszcze maja km/h w srodku. Ale po miesiacu jazdy nie robi to juz wiekszego znaczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
pin555 Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 amerykanskie auta mimo to ze maja liczniki w milach to jeszcze maja km/h w srodku. Ale po miesiacu jazdy nie robi to juz wiekszego znaczenia I jak spokojnie sie czlowiek czuje podrozujac zgodnie z przepisami, np. 90-tka. I po miescie wreszcie da sie 50-tka jechac ;-) Tylko nie mozna patrzec na te cyferki na wewnetrznej skali... Leszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourmet Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Przeróbka radia - też skorzystalbym. Dajcie info proszę, PW lub inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Czy można przestawic komputer pokładowy z amerykańskiego na metryczny? Zużycie miles per gallon trochę mnie rozprasza? Nie Podobnie z termometrem w Fahrenheit'ach. Nie Dziwne...W Jeepach, po wejsciu w opcje komputera, mozna wybrac pomiedzy imperial i metric... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fala Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Dziwne...W Jeepach, po wejsciu w opcje komputera, mozna wybrac pomiedzy imperial i metric... O! Jest ktoś, kto mógłby to rozwinąć Subarowo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 O! Jest ktoś, kto mógłby to rozwinąć Subarowo? JED mowi o obsludze "komputera" - nazwijmy go "pokladowym" i wejsciu z poziomu uzytkownika - "kierowcy" do jego ustawien. Temat skomplikowany na rowni z ustawianiem godziny w zegarku. Subaru takiej funkcji nie posiada. Z radiami radzi sobie znany warszawiakom p. Ochendal /oczywiscie jak mu sie chce i ma czas/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinJ Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Z radiami radzi sobie znany warszawiakom p. Ochendal /oczywiscie jak mu sie chce i ma czas/. A nie wiesz czy radzi sobie też z radiem w Jeepie? Tam jest Alpina, taka: http://www.wkjeeps.com/wk_nav.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 A nie wiesz czy radzi sobie też z radiem w Jeepie? Tam jest Alpina, taka: nie chce wprowadzac w bład - mysle, ze nie powinien miec problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinJ Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 Xbike, mogę dostać jakieś namiary Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 oczywiscie :arrow: PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanielsDS Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Witam, też bym prosił o namiar do tego kolesia od radia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts