tamer9 Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 W różnych mediach było wiele informacji o warunkach pracy w Amazonie, a okazuje się że w Subaru jest podobnie: https://www.money.pl/gospodarka/pracownicy-subaru-w-japonii-ukrywali-nadgodziny-efekt-wewnetrznego-dochodzenia-6342973878179457a.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourmet Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Jednak nie, w Subaru to oddolna inicjatywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tamer9 Posted January 27, 2019 Author Share Posted January 27, 2019 Wiem, że w Japonii jest inna kultura pracy, ludzie nie chodzą na zwolnienia i mają mało urlopu, ale jakoś mimo wszystko nie chce mi się wierzyć, by sami rezygnowali z płacy za wykonaną pracę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BelegUS Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Jako pracownik korpo współpracujący z Azjatami (a w sumie to i w naszym narodzie są takie skłonności) - wcale nie jest mi trudno uwierzyć, że z tej zapłaty rezygnowali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
allu Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 To już wiadomo jak powstał 2.5t. A tak bez żartów to nie mogli mieć pod stołem płacone? Ktoś wziął to pod uwagę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarne_Koronkowe Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Myśle, ze jakakolwiek dyskusja na ten temat na podstawie tak szczątkowych informacji nie ma żadnego sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giresse Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 W przeszłości / współcześnie były prowadzone akcje "bojkotujące" towary / dobra wytwarzane z naruszeniem norm nazwijmy je etycznych. W niektórych przypadkach poskutkowało, to zaprzestaniem takich działań z powodów wizerunkowych w innych ograniczeniem zysków przedsiębiorców, co w konsekwencji i tak wymusiło na nich działania mające na celu akceptowalne przez społeczeństwo podejście do biznesu. Kiedyś w Anglii bojkotowano cukier i jego wyroby ponieważ do uprawy trzciny cukrowej wykorzystywano niewolników, współcześnie passe jest kupowanie jajek z chowu klatkowego, łososi z norweskich ferm, ryb poławianych w sposób niehumanitarny, drobiu chowanego na antybiotykach itp itp. Zmierzam do tego, że we współczesnym świecie niewiele trzeba, aby taka wiadomość (praca w subaru) stała się pretekstem do bojkotu produktów Subaru - może przesadzam, ale nie można wykluczyć takiego scenariusza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 @Giresse, artykuł opisuje chyba nieco inny przypadek. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
subarutux Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 A już myślałem, że to oferta pracy w SIP... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 5 godzin temu, aflinta napisał: @Giresse, artykuł opisuje chyba nieco inny przypadek. Zdecydowanie inny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guliwer Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 1 godzinę temu, subarutux napisał: A już myślałem, że to oferta pracy w SIP... To jest nas dwóch, chociaż ja liczyłem jeszcze na dealera Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki84 Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 To jednak nie ma wolnych etatów w Subaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
133699 Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 8 godzin temu, aflinta napisał: @Giresse, artykuł opisuje chyba nieco inny przypadek. Japończyk nie pozwoli sobie na taki "wałek". U nich wszystko musi być czarno na białym bez kombinacji. A nadgodziny w Japonii to chyba klasyczna sytuacja, tyczy się to chyba każdej większej korporacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zyzol Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 (edited) 4 godziny temu, 133699 napisał: Japończyk nie pozwoli sobie na taki "wałek" Mają lepsze http://moto.pl/MotoPL/7,88389,22507577,wielkie-oszustwo-kobe-steel-samochody-z-podrabiana-stala.html http://pulsazji.pl/2017/11/21/nissan-subaru-problemy-kontrola-jakosci-rynku-japonskim/ Edited January 28, 2019 by Zyzol 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tamer9 Posted January 28, 2019 Author Share Posted January 28, 2019 30 minut temu, Zyzol napisał: Mają lepsze http://moto.pl/MotoPL/7,88389,22507577,wielkie-oszustwo-kobe-steel-samochody-z-podrabiana-stala.html http://pulsazji.pl/2017/11/21/nissan-subaru-problemy-kontrola-jakosci-rynku-japonskim/ jeżeli dobrze pamiętam, to mieli też chyba na dużą skalę problem z poduszkami powietrznymi - Takata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts