romek_l Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Jeśli szukasz patelni z powłoką, to na podstawie własnych doświadczeń mogę polecić WMF. Używam całkiem intensywnie od 1,5 roku i jest w zasadzie jak nowa. Oczywiście nie zmywam w zmywarce i nie szoruję druciakiem, ale też przesadnie nie dbam o nią. Powłoka nadal jest super. Przykładowa 28 cm tutaj > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filester Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Godzinę temu, ipsx82 napisał(a): Jest odpowiednik tańszy turecki LAVA Cast Iron https://lavacookware.co.uk/ Dobry argument, żeby się znów do Stambułu wybrać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 (edytowane) Tefal dwuletni używany sporadycznie maks 25 razy w roku wygląda tak: A greenchef po 3 latach używany nonstop tak: Do mieszania drewniane łopatki. Edytowane 14 Listopada 2022 przez ipsx82 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 4 godziny temu, filester napisał(a): Dobry argument, żeby się znów do Stambułu wybrać Bylem tam w 2005 roku i pożałowałem 75 dolarów na bazarze za szachownicę gdzie czarne pola były z mahoniu, a białe z masy perłowej … Jeszcze kiedyś po nią wrócę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekker Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Możecie polecić jakąś dobrą oliwę o intensywnym zapachu i smaku czosnku? Próbowałem już różnych, ale żadna nie była nawet zbliżona do tego co dają w ulubionej pizzerii (chyba sami ją robią) - czasem u nich kupuję na zapas, ale ostatnio podnieśli cenę x2 i muszę znaleźć jakiś zamiennik, bo zbankrutuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek_l Opublikowano 20 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 9 godzin temu, czekker napisał(a): Możecie polecić jakąś dobrą oliwę o intensywnym zapachu i smaku czosnku? Próbowałem już różnych, ale żadna nie była nawet zbliżona do tego co dają w ulubionej pizzerii (chyba sami ją robią) - czasem u nich kupuję na zapas, ale ostatnio podnieśli cenę x2 i muszę znaleźć jakiś zamiennik, bo zbankrutuję Ja mogę polecić zrobienie samemu: skontaktuj się z @Fala, zaopatrz się u niego w najlepszą kreteńską oliwę, kup czosnek i zrób sobie sam butelkę świetnej czosnkowej oliwy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juan Rapru Opublikowano 20 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 9 godzin temu, czekker napisał(a): Możecie polecić jakąś dobrą oliwę o intensywnym zapachu i smaku czosnku? Próbowałem już różnych, ale żadna nie była nawet zbliżona do tego co dają w ulubionej pizzerii (chyba sami ją robią) - czasem u nich kupuję na zapas, ale ostatnio podnieśli cenę x2 i muszę znaleźć jakiś zamiennik, bo zbankrutuję Rozgnieć czosnek i zalej oliwą. Chwilę postoi i będzie w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 20 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 22 minuty temu, romek_l napisał(a): Ja mogę polecić zrobienie samemu: skontaktuj się z @Fala, zaopatrz się u niego w najlepszą kreteńską oliwę, kup czosnek i zrób sobie sam butelkę świetnej czosnkowej oliwy dokładnie. To żaden problem. Ja robię czosnek + rozmaryn oraz z drugą z tajskim chili. Z tym, że z tym chili to ostrożnie trzeba bo jedno na butelkę ~300ml dało taki efekt, że tylko ja korzystam z tej oliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fala Opublikowano 20 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 10 godzin temu, czekker napisał(a): Możecie polecić jakąś dobrą oliwę o intensywnym zapachu i smaku czosnku? Próbowałem już różnych, ale żadna nie była nawet zbliżona do tego co dają w ulubionej pizzerii (chyba sami ją robią) - czasem u nich kupuję na zapas, ale ostatnio podnieśli cenę x2 i muszę znaleźć jakiś zamiennik, bo zbankrutuję Oliwa to tu: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Obowiązkowa kremowa zupa rybna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szürkebarát Opublikowano 7 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 (edytowane) Naoglądałem się programów kulinarnych i spróbował bym przegrzebków, w Polsce, przyrządzonych profesjonalnie. Najchętniej w Warszawie bo to najłatwiejsze ale do Gdyni czy nawet do Katowic mógł bym się na nie wybrać . Edytowane 7 Marca 2023 przez Szürkebarát Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 7 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 17 minut temu, Szürkebarát napisał(a): Naoglądałem się programów kulinarnych i spróbował bym przegrzebków, w Polsce, przyrządzonych profesjonalnie. Najchętniej w Warszawie bo to najłatwiejsze ale do Gdyni czy nawet do Katowic mógł bym się na nie wybrać . W L'Arc Varsovie je podają 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szürkebarát Opublikowano 7 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 8 minut temu, skwaro napisał(a): W L'Arc Varsovie je podają Już zacząłem się ślinić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek_l Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 21 godzin temu, Szürkebarát napisał(a): Naoglądałem się programów kulinarnych i spróbował bym przegrzebków, w Polsce, przyrządzonych profesjonalnie. Najchętniej w Warszawie bo to najłatwiejsze ale do Gdyni czy nawet do Katowic mógł bym się na nie wybrać . Przegrzebki akurat to bardzo prosty produkt do "profesjonalnego" przyrządzenia Jak to zwykle z owocami morza bywa - najważniejsza jest jakość samego produktu i poszukałbym najpierw dobrego sklepu z owocami morza, a potem... już z górki - dobra oliwa, masełko, czosnek, białe wino, sól, pieprz i natka pietruszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szürkebarát Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 (edytowane) 59 minut temu, romek_l napisał(a): Przegrzebki akurat to bardzo prosty produkt do "profesjonalnego" przyrządzenia Jak to zwykle z owocami morza bywa - najważniejsza jest jakość samego produktu i poszukałbym najpierw dobrego sklepu z owocami morza, a potem... już z górki - dobra oliwa, masełko, czosnek, białe wino, sól, pieprz i natka pietruszki Najpierw chciał bym spróbować dania przyrządzonego przez zawodowca bo ja jestem amatorem ze znikomymi umiejętnościami kuchennymi i możliwe, że nawet chcąc umiejąc i ściśle według przepisu robiąc mogło by smakować... po mojemu. Edytowane 8 Marca 2023 przez Szürkebarát Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 I słusznie, bo przegrzebki jak większość owoców morza bardzo łatwo zepsuć, wystarczy odrobinę za długo smażyć i zamiast pyszności jest niejadalne gumowe coś 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 15 godzin temu, skwaro napisał(a): wystarczy odrobinę za długo smażyć i zamiast pyszności jest niejadalne gumowe coś dokładnie, niby nic prostszego jak kalmary a chyba właśnie je najłatwiej zepsuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy_b Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 (edytowane) 18 godzin temu, STIFF napisał(a): niby nic prostszego jak kalmary a chyba właśnie je najłatwiej zepsuć. Podobnie jak niby najprostsze na świecie spaghetti aglio e olio Kilka sekund i trochę doświadczenia dzieli wspaniałe danie od śmiecia. Te proste w składzie dania często są bardzo trudne. Na YT często nawet Włosi robią to źle paląc czosnek Edytowane 10 Marca 2023 przez chudy_b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 Domowy chleb na zakwasie w wykonaniu Małżonki 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamW202 Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 (edytowane) U nas też domowy przenno-żytnio-orkiszowy, tym razem popełniłem z ziarenkami dyni. Edytowane 18 Marca 2023 przez adamW202 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 19 minut temu, adamW202 napisał(a): U nas też domowy przenno-żytnio-orkiszowy, tym razem popełniłem z ziarenkami dyni. Ale piękny - level master ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamW202 Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 10 godzin temu, Blixten napisał(a): Ale piękny - level master ! Duży bo i mąki prawie kilogram poszedł, wasz też piękny wyrósł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 20 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 Kurczę dawno nie robiłam chleba... a dzisiaj frytki na obiad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamW202 Opublikowano 20 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 Gdzieś to już widziałem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 20 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 A ja właśnie wyjąłem rybę z piekarnika :p 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się