imgw Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 A mleko to nie ma tłuszczu? a śmietana? no tak, te 3% to robi wrazenie Tak czy inaczej wole alkoholem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcin Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 to ja się podzielę dwoma kulinarnymi odkryciami: 1. http://www.gastronauci.pl/pl/14067-restauracja-katmandu-warszawa - bardzo dobra kuchnia indyjska, wprawdzie wystrój d... nie urywa, ale jedzenie bardzo dobre 2. http://www.gastronauci.pl/pl/18718-atelier-amaro-warszawa - zdecydowanie na specjalne okazje, jedzenie+wystrój+obsługa czyli cały experience na najwyższym poziomie. pod warunkiem że ktoś lubi eksperymenty kulinarne (kuchnia molekularna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waraxe Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 1. http://www.gastronau...tmandu-warszawa - bardzo dobra kuchnia indyjska, wprawdzie wystrój d... nie urywa, ale jedzenie bardzo dobre zobacz wpisy Ape i moje na poprzedniej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 nie lubię kuchni molekularnej. Może i jest zdrowa ale taka jakaś "wyprana". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grygo Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 taco box to kuchnia meksykanska, burrito itp sprawy, ale nie tylko, sprawdzcie sami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcin Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 @Waraxe - ech, no to mi umknęło, chciałem być oryginalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Apropos Mexykańskiej,kiedyś jadłem burito oblane czakoladą.Moi współtowarzysze myśleli że nie dam rady a mnie smakowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcin Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 molekularna jest specyficzna - to raczej całościowy "experience" (jedzenie, sposób podania i opowiedzenia, produkty, przyrządzanie) niż tylko "najeść się". co kto lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 molekularna jest specyficzna - to raczej całościowy "experience" (jedzenie, sposób podania i opowiedzenia, produkty, przyrządzanie) niż tylko "najeść się". co kto lubi Najeść się można wszystkim,nawet molekularną Mnie raczej chodziło o doznania smakowe.Przy molekularnej mam wrażenia jakbym jadł Gerbera.Poza tym mam wrażenie że molekularne jedzenie stało się modnym snobizmem,a Amaro jest na jego szczycie.No ale zdrowo jest napewno-rzeczywiście ,co kto lubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 jadłem burito oblane czakoladą generalnie w kuchni meksykańskiej sosy czekoladowe są dośc popularne zarówno na słodko jaki i gorzko i ostro. Nie wiem czy u nas można kupić - pewnie w jakimś sklepie typu "Kuchnie świata" się znajdzie ale robią gotowe sosy w słoikach. Rodzice kilka lat temu w ramach ciekawostki przywieźli coś takiego z Meksyku - jak nie lubię kurczaka tak z tym sosem (gorzkawo słodki z chili) był super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Action Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 trzy strony zapisane i słowa o kebabie nie było? i nie mówię o bułce z kurczakiem i kapustą jakich pełno... od co najmniej 6 lat jadam w Kebab Egipt za dawnym hotelem Forum. Jedzenie i sposób podawania się zmieniało przez lata ale poziom zawsze trzyma. za 20 zł danie z zupką, różnymi sosami, herbatką ... druga obowiązkowa pozycja to oczywiście kebab na Francuskiej... jeden z najstarszych w Warszawie. Dania dużo droższe i różniące się od tego co znamy pod nazwą "kebab". - była mowa wcześniej o zapiecku - mimo świadomości, że jem mrożonki lubię tam pójść czasem. oprócz pierogów ciekawy jest fajnie podany żurek z kiełbaską, pieczywem i chrzanem - odnośnie naszych 3 knajp ze świeżym piwem czyli Bierhale, Browarmia, Brasil - nie nastawiajmy się tam na jedzenie - nie o to chodzi! Piwo w Bierhalle MISTRZ, Browarmia czasem się broni, Brasil ssie od początku istnienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikad Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgadzam się, Brasil jest bardzo słaby. Bierhalle może być, tak samo Browarmia. Za to jeśli ktoś po jedzeniu (na przykład u Szwejka) chce się jeszcze trochę napić, to polecam świeżo otwarty shot bar "Pulp Fiction" przy Marszalkowskiej, zaraz obok Pl Konstytucji. Przyjemny wystroj i przede wszystkim swietne ceny: 3zl za male piwo (co prawda Królewskie, ale cena zachęca), 5 zł za kieliszek Wyborowej lub różnych wiśniówek/cytrynówek/orzechówek, 7zł za Ballantine'sa. Miejsce czynne jest od 3 tygodni, wiec nie wiem, jak dlugo tak fajne ceny sie utrzymaja, ale poki co - polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 obowiązkowa pozycja to oczywiście kebab na Francuskiej nie wiem który masz na myśl - mam nadzieję, że nie ten "libański" na rogu Berezyńskiej bo ten ssie jak odkurzacz Zelmer. Od kiedy w kebabie potomkowie Salladyna i Karamustafy podają kiszonego ogórka a placek zapiekają w grillu elektrycznym? Ostatnio trafiło sie zjeśc też kebab z żółtym serem i czerwona kapustą - toż to woła o pomste do Boga. Kiedys był świetny kebab przy Szpitalnej koło Chmielnej ale dano nie byłem - nie wiem czy jest i czy jeszcze trzyma poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buncol555 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Na pewno chodziło o Efez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Action Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) nie wiem który masz na myśl Na pewno chodziło o Efez dokładnie to Efes. ale sądzę że Efesów we Warszawie jest srylion polecam bardziej jako ciekawostkę nie jako żarło na co dzień. https://maps.google....=12,240.37,,0,0 EDYTA: i mnie się przypomniało, że mają też "oddział" na Niepodległości róg Odyńca... ale ten na Saskiej był jednym z pierwszych w WWA więc radzę tam. Edytowane 27 Grudnia 2012 przez Action Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilP Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 to juz nie jest ten Efes co kiedys.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buncol555 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 To prawda, kiedyś było lepiej i taniej. Teraz jakość jest różna (raz lepiej, raz gorzej, więcej, mniej) ale i tak uważam, że nic lepszego w Warszawie się nie trafi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilP Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 all true Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rombu Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Tak piszecie i piszecie - to żaden z Was nie jada u Magdy Gessler ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubeusz Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 przypomniałem sobie... Antich Cafe - dobre pasty, mule i włoskie desery Cafe Melanż - Staropramen z kija i niezły cwierćfunciak z serem i frytami obie knajpy na Ursynowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikad Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Tak piszecie i piszecie - to żaden z Was nie jada u Magdy Gessler ? Zdarzyło mi się i nie padłem z zachwytu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DerickB Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Dodam od siebie Amerykańska - http://www.pinkflamingo.pl/ Indyjska - http://www.bombajmasala.pl/ Chińska - http://www.chinatown.pl/ - kaczka chrupiąca suuuper ! Kebab - Efes na Odyńca/Al. Niepodległości. Włoska - Trattoria Mood Caffe ( pizza Venezia !!! ), http://www.pastaibasta.pl/ , Libańska - http://www.samira.pl/ - polecam również sklep Europejska - http://www.jungilecker.pl/sklep_winebar/winebar - rewelacja, menu zmienia się co tydzień, a już same nazwy potraw powodują ślinotok. Pyszne wina austrjackie i niemieckie. I podobnie http://www.bistrozuzu.pl/winiarnia_warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWIATEK Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Efez przereklamowany. Najlepszy jest na Saskiej ale przy kładce. Miodzio jest Pikanteria na Walecznych. Polecam azjatę inwalidę czyli tatara i żeberka BBQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piskoor Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 pierożki na parze z himalaya momo na ząbkowskiej są zacne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hogi Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Polecam chińską pierogarnię. ul. Niekłańska 33 lokal 11 http://chińskapierogarnia.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się