Jump to content

Gdzie na ferie zimowe w góry... kawiorowo :-)

Bunch

Recommended Posts

wyjazd rodzinny na 1 tydzien, jakis luksusowy apartament albo dobry hotel (ze SPA np.), fajnie jakby bylo blisko jakiegos wyciagu narciarskiego (i wypozyczalni) dla poczatkujacych, inne atrakcje w poblizu (basen, termy, wyzywienie) mile widziane...

ze wzgledu na dojazd samochodem z malym dzieckiem raczej cos w Polsce... moze byc i Zakopane ale nie koniecznie :mrgreen:

No jak to gdzie :idea: , na sądeczyzne :mrgreen:

Krynica , Hotel Dr. Irena Eris , pod Hotelem masz Gondole i kilkanaście tras

Krynica - Hotel Krynica , lub Prezydent , wyciagi Słotwiny, Jaworzyna Krynicka ok 5km

Białka Tatrzańska , raczej kwatery , lub pensjonat Bania , i rewelacyjne thermy " BANIA" chyba jedne z najlepszych w Polsce :idea:

Bukowina Tatrzańska . Hotel Thermabukowina , razem z całym kompleksem

No i oczywiście w razie nudów , lub kłótni z żona, jestem w pobliżu ja :idea::mrgreen:

kłopot taki ze nawet na lodowcach nie ma sniegu ... :roll: :roll: :roll:

Edwin ma w lodówce...

... coś na brak śniegu. :mrgreen:

...a jak chcesz naprawdę fajny hotel polecam Klimka w Muszynie-Złockie z fajnym SPA i małym aquaparkiem (niedaleko stacja Szczawnik-Wierchomla). Do nauki małego dziecka lepsza jest Jaworzyna z "oślą" łączką przy trasie nr 2 i 4 oraz na górze. Przy brzydkiej/wietrznej pogodzie można korzystać z łączki dolnej przy słonecznej z górnej. Jeżeli jednak dziecko nie będzie się szkolić, to dla początkujących Wierchomla i Jaworzyna są porównywalne.

Krynica ma swój niepowtarzalny urok zimą, Zakopane się "chowa" ;)

Ponadto obowiązkowo przejazd piękną trasą wzdłuż Popradu Muszyna-Piwniczna. Jeżeli jesteś kibicem to można się wybrać na siatkówkę do Muszyny (Muszynianka-Fakro) lub na hokeja w Krynicy.

...a jak chcesz naprawdę fajny hotel polecam Klimka w Muszynie-Złockie z fajnym SPA i małym aquaparkiem (niedaleko stacja Szczawnik-Wierchomla). Do nauki małego dziecka lepsza jest Jaworzyna z "oślą" łączką przy trasie nr 2 i 4 oraz na górze. Przy brzydkiej/wietrznej pogodzie można korzystać z łączki dolnej przy słonecznej z górnej. Jeżeli jednak dziecko nie będzie się szkolić, to dla początkujących Wierchomla i Jaworzyna są porównywalne.

Krynica ma swój niepowtarzalny urok zimą, Zakopane się "chowa" ;)

Ponadto obowiązkowo przejazd piękną trasą wzdłuż Popradu Muszyna-Piwniczna. Jeżeli jesteś kibicem to można się wybrać na siatkówkę do Muszyny (Muszynianka-Fakro) lub na hokeja w Krynicy.

Tak rzeczywiście KLIMEK jest bardzo ok , bylismy tam z Carlosem na małym rekonesansie :roll: :twisted:

jest juz problem z miejscami... a podobno mamy kryzys :mrgreen:

moge wybrac to:

http://www.toporow.pl/index.php

lub to:

http://www.liptakowka.com/index.html

zna ktos? co lepsze?

ps.

W Bani jestem na liscie rezerwowej :-)

Moge podjechać w niedziele i oblukać które lepsze :D

Ponoć Gołębiewski w Wiśle jest super

Ten hotel wymaga już generalnego remontu :roll: , widac już spory znak czasu :roll: , ale baseny rzeczywiscie ok, choć do term "BANIA" sie nie umywa :lol: Te thermy , to naprawdę I liga europejska :idea: , bęben , carlos, alex chyba potwierdzą :twisted: :wink:

Ponoć Gołębiewski w Wiśle jest super,

tam juz bylem kilka razy, chce cos innego :mrgreen: moloch straszny ale baseny calkiem ok

W Krynicy nie ma miejsc wiedz sie mocno zasadzam na Bialke

dzieki za dotychczasowe wskazowki :!:

Ponoć Gołębiewski w Wiśle jest super

Ten hotel wymaga już generalnego remontu :roll: , widac już spory znak czasu :roll: , ale baseny rzeczywiscie ok, choć do term "BANIA" sie nie umywa :lol: Te thermy , to naprawdę I liga europejska :idea: , bęben , carlos, alex chyba potwierdzą :twisted: :wink:

ja też potwierdzam :wink: Bania jest bomba :!:

bęben , carlos, alex chyba potwierdzą

Ja potwierdzam, ale Beben chyba NIE :!: :mrgreen:

W Białce jest bardzo sympatycznie, tylko ceny sezonowe w pensjonacie mnie przeraziły :shock: W Austrii, Włoszech, czy we Francji jest znacznie taniej :roll:

kłopot taki ze nawet na lodowcach nie ma sniegu ... :roll: :roll: :roll:

Co Ty mowisz, u nas na Wsi w Davos jest sniegu od groma. Aktualnie pada nieprzerwanie od 3 dni. A jak nie padalo przez ostatni miesiac to i tak po metrze gdzie trzeba nasypali i jezdzilo sie dobrze juz w listopadzie. Nawet bardzo. Zreszta w sobote bedzie mozna zobaczyc na zywo w tv ile mamy tu sniegu jak bedą dziewczyny i chlopaki biegali ;)

wyjazd rodzinny na 1 tydzien, jakis luksusowy apartament albo dobry hotel (ze SPA np.), fajnie jakby bylo blisko jakiegos wyciagu narciarskiego (i wypozyczalni) dla poczatkujacych, inne atrakcje w poblizu (basen, termy, wyzywienie) mile widziane...

ze wzgledu na dojazd samochodem z malym dzieckiem raczej cos w Polsce... moze byc i Zakopane ale nie koniecznie :mrgreen:

Bunch Jak nie masz nic przeciwko Zakopcowi to ostatnio byłem w Gand Nosalowy Dwór http://www.nosalowy-dwor.eu/hotel-grand i z czytym sumieniem mogę go polecić, świeżo zbudowany, niezły basen, różne sauny itp i zero tłoku. Raczej kawior i 100 metrów do stoku.

Bunch Jak nie masz nic przeciwko Zakopcowi to ostatnio byłem w Gand Nosalowy Dwór http://www.nosalowy-dwor.eu/hotel-grand i z czytym sumieniem mogę go polecić, świeżo zbudowany, niezły basen, różne sauny itp i zero tłoku. Raczej kawior i 100 metrów do stoku.

to prawda, a właściciel kiedyś jeżdził nawet STI :D

• 1 year later...
  • 11 months later...