Skocz do zawartości

Co włożyć do garnka ... co macie dziś na obiad?


Aga

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Eksperyment sałatkowy: pieczona dynia hokkaido, szpinak blanszowany z czosnkiem, zeszkolna czerwona cebula i granat. Wyszło petarda. No i dawno nie robiłem klasycznego risotto z szafranem, białym winem, krewetkami i parmezanem :)

20201014_155334.jpg

20201011_151713.jpg

  • Super! 2
  • Lajk 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
43 minuty temu, eddie_gt4 napisał:

W ten weekend do garnka włożyliśmy... :upside-down-face_1f643-small:

 

 

20201101_161731.jpg

 

Pychotka! Uwielbiam, chociaż sam nie potrafiłbym przyrządzić. Tak podają w White Merlin w Sopocie. @eddie_gt4ale mi narobiłeś smaka :)

 

400017300265_383732.jpg

Edytowane przez piotruś
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Dzisiaj na obiad Spaghetti po mojemu czyli:

 

- 1 kg łopatki oczywiście mielonej przez szefa kuchni ewentualnie u  rzeźnika na naszych oczach,

 

- 1 marchewka, 

 

- 1 duża cebula,

 

- 1 średni pomidor,

 

- przecier własnej roboty (lub kupny),

 

- suszone pomidory,

 

- łyżka oliwy (wiadomo od kogo).

 

- jedna garść makaronu (tak do smaku gotujemy w wodzie),

 

Przyprawy: Pieprz, sól, majeranek, suszona papryka, magii.

 

Smażymy marchewkę, cebulkę, mięso ...  doprawiamy i wrzucamy pomidora:

 

 

IMG_20210226_124831.thumb.jpg.7e056ba1f0279534cd4e978e49ac7049.jpg

 

 

IMG_20210226_124855.thumb.jpg.fb6dc1e42b01579246ab541f93d8fb8e.jpg

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
7 minut temu, Aga napisał:

Stejki z polędwicy z wiejskiej krówki, puree ziemniaczane z ziołami i kapusta kiszona. 

Mniam ;)

 

Bez foty się nie liczy :P

 

P. S.

U nas był de Vollaile z pure z zielonego groszku i pieczonymi frytkami z batata. Popłynął masłem jak się patrzy :)

 

 

20210216_165836 (1).jpg

  • Super! 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
29 minut temu, gourmet napisał:

Ja już bułek nie piekę, dłużej je robię niż zjadają. Chleb przynajmniej dzień poleży.

 

Uwielbiam bułeczki mojej Kobiet :lol:, są bardzo pyszyne.

 

Dzisiaj wyjątkowo moja Kobieta miała inny obiad, pyzy własnej roboty plus roladki ze schabu i przetwory własnej produkcji:

 

IMG_20210418_220430.thumb.jpg.7da48ec1b24385b3306191bd76773820.jpg

 

IMG_20210418_220617.thumb.jpg.db44c085570479ba0a313e556b6223a6.jpg

 

Jestem bardzo wdzięczny, że mi zrobiła frytki własnej roboty i kotleciki z piersi kurczaka :drool:.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Taki patent

Boczniaki, grzybki shimei(sa w lidlu), czarne oliwki, czosnek, kapary i pietruszka. Troszke chili.

Wszystko podsmażone na maśle, do tego kilka pomidorkow koktajlowych  na chwilkę na patelnie, można podać z kromką chlebka.

 

 

SmartSelect_20210418-231228_Gallery.jpg

  • Super! 1
  • Lajk 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
W dniu 18.04.2021 o 23:16, dirkdiggler napisał:

Taki patent

Boczniaki, grzybki shimei(sa w lidlu), czarne oliwki, czosnek, kapary i pietruszka. Troszke chili.

Wszystko podsmażone na maśle, do tego kilka pomidorkow koktajlowych  na chwilkę na patelnie, można podać z kromką chlebka.

 

 

SmartSelect_20210418-231228_Gallery.jpg

O. Tego szukałam ;)

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...