Henryk82 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 (edytowane) Kolejny etap, tare i marynowane dodatki. Końcowy efekt Edytowane 31 Lipca 2022 przez ipsx82 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Kury i kurki 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suberet Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Na kolacji u znajomych Koreańczyków. Wszystko przepyszne oprócz kimchi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Godzinę temu, suberet napisał: Wszystko przepyszne oprócz kimchi. Jak to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neutrino33 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, suberet napisał: Na kolacji u znajomych Koreańczyków. Wszystko przepyszne oprócz kimchi. Moja żona pasjami uwielbia, mój szwagier też...a mnie to kimchi też jakoś tak nie podchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Kimchi super sprawa. Moja żona sama robi od jakiegoś czasu. Jeździ po jakichś tajnych sklepach po tą czerwona pastę i inne składniki ale wychodzi super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Kimchi jest probiotykiem, żywnością funkcjonalną i w ogóle ma same plusy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suberet Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 8 godzin temu, Aga napisał: Jak to? Może zależy to od indywidualnego przygotowania. Tu była to zwykła, surowa kapusta w dużych kawałkach z pikantną pastą. Lubimy nawet bardzo ostre potrawy, więc to nie to. Ta pasta miała nieciekawy smak. Ale jeszcze bardziej zdziwiło nas to, że pani domu nie usiadła z nami do stołu nawet na chwilę, tylko zajmowała się wnukiem, który miał ok. 6 lat i raczej nie potrzebował ciągłego dozoru. Gości obsługiwał gospodarz. Miał swoje pałeczki z nierdzewki i wcale tak świetnie sobie nimi nie radził jak to się u nas uważa. Często pomagał sobie palcami. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, suberet napisał: Tu była to zwykła, surowa kapusta w dużych kawałkach To to nie miało prawa nazywać się Kimchi tylko zwykła surówka z pastą. I miało prawo nie smakować Edytowane 17 Sierpnia 2022 przez ipsx82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 12 godzin temu, Aga napisał: Kimchi jest probiotykiem, żywnością funkcjonalną i w ogóle ma same plusy kiedyś lekaż otolaryngolog kazał mi cyt.; "wpi...ać kimchi" chodziło o chrapanie, którego przyczyna jest nadwaga więc zamiast kolacji wedle sugestii powinienem napchać się kimchi, które jest b. nisko kaloryczne. Brzuch pełen więc głodny nie pójdę spać. No ale to tyle w teorii. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suberet Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 3 godziny temu, ipsx82 napisał: To to nie miało prawa nazywać się Kimchi tylko zwykła surówka z pastą. I miało prawo nie smakować Nic na to nie poradzę. Wszystkie dania przygotowała rodowita Koreanka (ok. 60l), wychowana na prowincji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, STIFF napisał: kiedyś lekaż otolaryngolog kazał mi cyt.; "wpi...ać kimchi" chodziło o chrapanie, którego przyczyna jest nadwaga więc zamiast kolacji wedle sugestii powinienem napchać się kimchi, które jest b. nisko kaloryczne. Brzuch pełen więc głodny nie pójdę spać. No ale to tyle w teorii. Czy ta terapia była skuteczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 5 godzin temu, Aga napisał: Czy ta terapia była skuteczna? pewnie by była gdybym nie skonsultował jej z deską serów 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 @FOR CVT, dzisiaj kuchnia okrętowa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOR CVT Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 42 minuty temu, Blixten napisał: dzisiaj Grubo, na porcelicie U mnie wyjatkowo luksusowo: Ale bez browarka tapatalked 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 (edytowane) Przysięgam, że nie brałem ze sobą keczapu do ośmiornicy na Cyprze Edytowane 1 Września 2022 przez Blixten 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filester Opublikowano 3 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Dorzucę do kolekcji. Istambulski kebab. Wspaniały. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fala Opublikowano 9 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Wegebar Złoty Osioł w Kato. Coś fantastycznego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neutrino33 Opublikowano 9 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Fish&Chips ...plus jakies warzywka do tego. W domu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filester Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Trochę odbiegnę od finalnej tematyki wątku. Solidnej patelni szukam. Ostatni Zwieger wytrzymał 1,5 roku i teraz już nic się nie da na tym zrobić. Nie szorowana, myta ręcznie, obsługiwana silikonikiem. Polecicie coś co nie przywiera i będzie służyć dłużej niż 1-1,5 roku ? Jeśli coś takiego istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 (edytowane) Polecam GreenChef ma powłokę ceramiczną którą śmiało można gąbką tą z drapakiem myć. Tanie nie są ale służy mi już 3 lata Wieczorem wrzucę foty porównawcze z tefalem którego używamy tylko na święta i imprezy okolicznościowe (z 5 razy w roku używany) a tego Green na co dzień. Mogę jeszcze polecić stalową beż żadnych powłok deBuyer ale to już bardziej dla profesjonalistów którzy po gotowaniu potrafią umiejętnie doczyścić i zabezpieczyć na czas przechowywania do następnego użycia. Też sprawdza się wyśmienicie ale z powodu zachodu po gotowaniu poszła w odstawkę na rzecz Green. Edytowane 14 Listopada 2022 przez ipsx82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 1 godzinę temu, filester napisał(a): Trochę odbiegnę od finalnej tematyki wątku. Solidnej patelni szukam. Ostatni Zwieger wytrzymał 1,5 roku i teraz już nic się nie da na tym zrobić. Nie szorowana, myta ręcznie, obsługiwana silikonikiem. Polecicie coś co nie przywiera i będzie służyć dłużej niż 1-1,5 roku ? Jeśli coś takiego istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Le Creuset. tanio nie jest i do tego ciężko bo to solidne żeliwo. Ale z (chyba) dożywotnią gwarancją. Temperaturę trzyma jak wściekła. Po roku użytkowania wygląda jak nowa. Mam też ich wielką żarownię, w której robię gulasze, dżemy, pieczemy mięso i drób. Po 4 latach jak nowa - nic nie przywiera. Warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 14 minut temu, STIFF napisał(a): Le Creuset. tanio nie jest i do tego ciężko bo to solidne żeliwo. Ale z (chyba) dożywotnią gwarancją. Temperaturę trzyma jak wściekła. Po roku użytkowania wygląda jak nowa. Mam też ich wielką żarownię, w której robię gulasze, dżemy, pieczemy mięso i drób. Po 4 latach jak nowa - nic nie przywiera. Warto Żona właśnie dodała ich brytfannę do listy życzeń. Tylko trochę cena odstrasza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 (edytowane) 17 minut temu, skwaro napisał(a): Żona właśnie dodała ich brytfannę do listy życzeń. Tylko trochę cena odstrasza... Jest odpowiednik tańszy turecki LAVA Cast Iron https://lavacookware.co.uk/ Edytowane 14 Listopada 2022 przez ipsx82 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się