Mnobody Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 W dniu 12.01.2022 o 21:15, makos89 napisał: Służę pomocą Super sprawa. Jaką suszarkę polecasz? Jak przechowujesz takie mięso? Opakowanie i warunki temperaturowe. Jaki ma termin ważności? Gdzie kupujesz mięso? Jakie mięso wybrać na początek zabawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasdraz Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Mnobody napisał: Super sprawa. Jaką suszarkę polecasz? Jak przechowujesz takie mięso? Opakowanie i warunki temperaturowe. Jaki ma termin ważności? Gdzie kupujesz mięso? Jakie mięso wybrać na początek zabawy? Też się czasami w to bawię tyle że ja robię wersję na ostro. Suszarka zwykła taka do grzybów więc raczej bez różnicy co tam kupisz. Mięso trzymam w zwykłym zamknietym pojemniku w kuchni. Termin ważności raczej długi. Ja swoje ostatnio jadłem chyba przez 2 miesiące najczęściej kupuję ligawe wołowa. Ogólnie polecam. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makos89 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 20 godzin temu, Mnobody napisał: Super sprawa. Jaką suszarkę polecasz? Jak przechowujesz takie mięso? Opakowanie i warunki temperaturowe. Jaki ma termin ważności? Gdzie kupujesz mięso? Jakie mięso wybrać na początek zabawy? Mpm. Worek strunowy ikea w ciemnym miejscu, w szafce. Kilka miesięcy. W netto garmażerka. Z krówki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gourmet Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zrobiłem, smak na medal. Popełniłem jeden błąd, pokroiłem za cienko, plastry przylepiły się do sitek suszarki i mam dużo mięsnego pyłu i okruszków. Zatem kroić bliżej 2 mm. Pomyślałem przez chwilę o polędwiczce z jelenia lub sarny zrobionej w ten sposób, szybko zapytałem wujka Googla i mi przeszło. 150 - 180 zł/kg . Ligawa is the best. Wczoraj zamówiłem, dzisiaj odebrałem >14 kg mięska do wędzenia, z bazarku. M.in. karkówkę żeby zrobić baleron. Bazarkowa wersja karkówki to praktycznie czysty schab karkowy otulony chudym mięsem, ale w baleron go nie złożę. W boczku z ledwością widać tłuszczyk, samo mięso. Pani pyta ile schabu - mówię jeden, to wyciągnęła jeden co miał ponad metr. Wziąłem 1/3. Plus 2 szynki. Inwestycja za 3 stówy - jedzenia na rok. Co prawda w markecie szynka w promocji za dyszkę, ale posłuchałem mądrzejszych, że tanie mięso psy jedzą. Dodatkowo kupiłem płatki drożdżowe nieaktywne i dodałem do domowej zupy szczawiowej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 A ja na jutro szykuje zupę cebulową na bulionie delikatnym rosołowym 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szürkebarát Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 3 minuty temu, ipsx82 napisał: A ja na jutro szykuje zupę cebulową na bulionie delikatnym rosołowym No jak to?! Nie na maśle?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 A ja dzisiaj obiad z resztek zrobiłem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 8 minut temu, Szürkebarát napisał: No jak to?! Nie na maśle?! Faktycznie zapomnialem że jeszcze wino białe wytrawne, thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Jeszcze w garach siedzę ale już prawie koniec. Cebulowa pyszna. Pasztet cudnie pachnie Wołowina zamarynowana w sosie sojowym z suszoną chili i czosnkiem Zostało jeszcze fasolke szparagową obrać do tej wołowiny uffff 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gourmet Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 (edytowane) 17 godzin temu, ipsx82 napisał: A ja na jutro szykuje zupę cebulową na bulionie delikatnym rosołowym Hmm, ja zawsze robię na bulionie wołowym. Mocny smak do przełamania innego mocnego. Cebula nie w piórka. Grzanki z ostrym serem do tego? Edytowane 22 Stycznia 2022 przez gourmet .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gourmet Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Odwiedziła nas córka, daleko nie ma (z Łodzi). Na takie okoliczności żona zawsze wpada w amok, zatem na obiad kapuśniaczek z własnoręcznie ukiszonej kapusty (made by żona i ja), kopytka z gulaszem wołowym i surówką z marchewki i kwaśnego jabłka (made by żona i ja), na deser suszona wołowina ( made by ja) oraz panettone (made by ja). Bezalkoholowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 W dniu 20.01.2022 o 01:01, gourmet napisał: Wczoraj zamówiłem, dzisiaj odebrałem >14 kg mięska do wędzenia, z bazarku.........Inwestycja za 3 stówy - jedzenia na rok. Tak ci sie tylko wydaje - w połowie października poszło w dym 12kg i wczoraj wyjąłem ostatnią polędwicę. O boczku zapomniałem już przed świętami a zrobiłem więcej niż poprzednio. Wniosek - następnym razem będzie 4kg boczku - ale cóż począć jak młody wyżera go spod noża. trzeba się oganiac żeby jajecznicę zrobić. 11 godzin temu, ipsx82 napisał: Wołowina zamarynowana w sosie sojowym z suszoną chili i czosnkiem też dziś suszymy - młodys twierdził, że to najlepsza guma do żucia:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 14 godzin temu, gourmet napisał: Grzanki z ostrym serem do tego? Bagietka czosnkowa a ser tarty do zupy bezpośrednio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 U nas zabawa smakami i kolorami - brukselka pieczona w miodzie i wędzonej papryce, dynia hokkaido, boczek, czerwona cebula, pieczarki i rukola 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) A u mnie dziś chinszczyzna Edytowane 22 Stycznia 2022 przez ipsx82 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Nie na obiad, a na kolację, tym razem sam nie robiłem, a zamówiłem, whisky też nie pędziłem, a znajomi zaraz będą 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szürkebarát Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Poproszę o (subiektywną) ocenę Tenjaku. Hatozaki które spróbowałem smakowało jak... dobry bimber. I bez oceny (subiektywnej) życzę miłego wieczoru i jestem pod wrażeniem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 28 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 3 godziny temu, Blixten napisał: znajomi zaraz będą Albo będzie ich mało, albo mało jedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szürkebarát Opublikowano 29 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 16 godzin temu, Aga napisał: Albo będzie ich mało, albo mało jedzą Może to było tylko do popatrzenia, pooglądania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 W dniu 28.01.2022 o 18:36, Szürkebarát napisał: Poproszę o (subiektywną) ocenę Tenjaku. Bardzo subtelna i gładka w smaku. Polecam. W dniu 28.01.2022 o 21:50, Aga napisał: Albo będzie ich mało, albo mało jedzą Nadrobiliśmy trunkami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eurojanek Opublikowano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 (edytowane) My dzisiaj wilka znaczy się morskiego czyli zębacza hihi No zobaczymy ten smak. Edytowane 31 Stycznia 2022 przez eurojanek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neutrino33 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 U mnie była dzisiaj grzybowa z Thermomix-u. Nie mam zdjęcia bo już zjedzona...aha, makaron do tej zupy był firmy Lubella - świderki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 1 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 (edytowane) Jutro bigosik planuję. Ma ktoś jakiś fajny przepis ? A dziś szmalec Edytowane 1 Lutego 2022 przez ipsx82 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 1 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 1 minutę temu, ipsx82 napisał: Jutro bigosik planuję. Ma ktoś jakiś fajny przepis ? Jak to z bigosem, każdy ma swój i każdy ma najlepszy Jak chcesz to Ci napiszę swój A na obiad dzisiaj były polędwiczki z kury w panierce z płatków i mąki kukurydzianej z sałatką z pieczonego batata, pomidorków, dymki, rukoli i fety, było pysznie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 1 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Ja zawsze robię mieszanine białej z kiszoną, ale może kto ma lepszy tylko z białej lub tylko z kiszonej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się