Skocz do zawartości

Co włożyć do garnka ... co macie dziś na obiad?


Aga

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłem 1,5kg wołowiny, zaraz będe przyprawiał, a od rana suszenie, żeby było co żuć w weekend ;)

Podziel się przepisem :twisted:

 

Ślinka mi leci na tą wołowinkę, jaką część krowy mam kupić :?: Polędwica będzie najlepsza do suszenia, czy coś innego :?:

Pomóżcie plisss...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Polędwica będzie najlepsza do suszenia,

tak. polędwica jest po prostu najlepsza :)

 

coś innego

ususzyłem ostatnio udziec i też było ok .

dzięki :wink:

3 dni temu po prostu poszedłem i powiedziałem pani za ladą "po proszę kilogram wołowiny" Nie wiem co to było, ale spieprzyłem suszenie konkretnie :evil: Nie dość, że twarde i suche na wiór, to jeszcze śmierdzi krową zamiast pachnieć przyprawami... :cry:

Zostaje mi chyba tylko Beef Jerky do piwa...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja zrobiłem ostatnio dwie wersje:

-jedna z pieprzem cytrynowym

-druga z chili, solą i pierzem

 

Wersja numer jeden, zdecydowanie jest lepsza i ta polecam.

Jednak, wersja numer dwa tez ma swoje plusy. Jest delikatna, zdecydowanie zbyt mało słona, ale pięknie smakuje krową ;)

 

Nie można przesuszyć, bo potem mięso się łamie i wymaga konkretnego "pre-żucia" :)

 

-- 13 paź 2012, 15:46 --

 

Zostaje mi chyba tylko Beef Jerky do piwa...

 

ta wołowina jest najpierw parzona, więc nie ma w sobie nic odżywczego, co miec powinna ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

spieprzyłem suszenie konkretnie Nie dość, że twarde i suche na wiór, to jeszcze śmierdzi krową zamiast pachnieć przyprawami...
Paweł C, oddaj fartucha :twisted::mrgreen:

 

O tej porze roku zupa z dyni rządzi 8) :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gotowiec: ulubiony zestaw do przegryzki z Krymu - suche rybki i lokalny koniaczek ;)

 

20121024315.th.jpg

20121024316.th.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo fajny temat.

Dotąd jedyna potrawa, którą przyrządzałem, to sobotnio-niedzielna jajecznica z cebulką i wędliną, której dzieci nie zjadły na tygodniu (mogę dać przepis jakby ktoś potrzebował :lol: ) i warzywka wg przepisu mojej żony.

Natchniony tym tematem spróbuję zostać mistrzem kuchni. :wink:

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chyba zbyt lamerskie pytania zadaje specialistą

Otóż to :mrgreen:

Do siusi należy nabyć razem z zestawem do robienia tegoż specjalny ryż i nie filozując zbytnio - choć wiem, że to Polaka niegodne - postąpić zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Wiem, obrzydliwe - też się wzdragam :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Zrobiłam tagliatelle z szynką parmeńską z sosem z gorgonzoli z czosnkiem i peperoni ... ależ ostrrrre mi dzisiaj to wyszło :shock: :twisted: :cool:

Mniam :mrgreen:

 

Peperoni z pestkami jak zwykle dodałam :D

Edytowane przez Aga
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...