Jump to content

Lampy tyl aftermarket do WRX MY08 - czy sa juz ?

corbis

Recommended Posts

Witam

Do kompletu do tych lamp powinno być jeszcze tylne skrzydło a'la WRC bo z tym "plackiem" z tyłu bryła auta wygląda jakby nie była zakończona .Oczywiście o gustach się nie dyskutuje :lol:

Pozdrowienia

Piszony

• 3 years later...

Zacząłem i ja się rozglądać za jakimś zamiennikiem tych g..j looków w moim wozidle i koniec końców zamówiłem sobie te nakładki:

dafota.3.64a1326384173c.jpg.smALL4overlays.jpg&th=1824

opcja B, czyli same "obramówki". Kliknąłem kup teraz, zająłem się kolacją i wyszedłem z domu.

Przechodząc koło samochodu siarczyście zakląłem w języku, którego tubylcy nie rozumieją, jak zobaczyłem, że moja subarynka ma przecież jeszcze ten czerwony trójkąt w ramach światła przeciwmgłowego (wychodzi więc na to, że to jednak JDM :) ).

dafota.3.13z1326384425j.jpg.smczerwonyszajsDSC_3104.jpg&th=7052

Wróciłem do komputera, żeby zmienić zamówienie i - oczom nie wierzę - wiadomość od "service@paypal.pl" -> Twoja paczka od nadawcy F4D Studios / Premium Auto Styling jest już w drodze. Poziom obsługi niespotykany na allegro.pl...

Teraz pytanie czy ktoś próbował unieszkodliwić jakoś ten czerwony element wewnątrz lampy? (czy zamówić sobie po prostu lewą lampę US-spec?)

• 4 weeks later...

dafota.3.lka1327052914c.jpg.smlampyWP_000437.jpg&th=9408

przyszło... wielkie to, cholera. Muszę teraz poszukać jakiejś agencji reklamowej czy czegoś takiego, żeby mi to "zamontowali" (nie mam suszarki!!) ;)

-- Cz lut 09, 2012 11:21 am --

dafota.2.4ys1328775511f.jpg.smDSC_0076.jpg&th=9152 dafota.2.28v1328775511s.jpg.smDSC_0078.jpg&th=7302

dafota.2.gfh1328775511y.jpg.smDSC_0081.jpg&th=1268 dafota.2.zj61328775511q.jpg.smDSC_0083.jpg&th=2112

zaryzykowałem bez kupowania lampy nieposiadającej czerwongo przeciwmgłowego. Wyszło chyba nawet nieźle... w każdym razie mi się podoba :)

Mi się bardzo podobają,a tak a tak a propos,ile kosztuje u was litr 98?

A mnie ciekawi w jakiej cenie jest tam sti i czy ma jakieś lepsze wypozarzenie itp. I jak cena samochodu przekłada sie na zarobki. A i czy macie tam jakieś ubezpieczenie (ac, oc)

...za nowego sti z 2009 roku, kupionego 3 miesiące temu dałem 37K USD. Jedyną opcją, jaką można wybrać kupując STI to kolor i skrzynia. Manual to rzecz na tyle wyjątkowa, że potrafi przestać w salonie 2 lata i nikt nawet na niego nie spojrzy... Nowy 2011 kosztował tutaj $46K, ale nie chciałem sedana w automacie, więc wyszło to, co wyszło. Co do zarobków, to zależy co się robi - generalnie nie ma tutaj podatku, więc o tyle więcej człowiekowi w portfelu zostaje. A ubezpieczenie kosztuje o dziwo śmiesznie tanio - w zasadzie musiałem wykupić dwa, bo po na wyspie potrzebne jest zupełnie niezależnie nowe ubezpieczenie - OC + AC w Arabii na pół roku 400 szmaciaków (106 USD), a w Bahrajnie dodatkowo OC 37 dinarów (97 USD), więc jakoś kosmicznie drogo nie ma. Dopiero po pierwszym dzwonie robi się ciekawie, bo firma zrywa umowę po wypłaceniu odszkodowania i trzeba szukać nowej firmy - a wtedy ceny rosną już wykładniczo. Ciekawostka jest, że można ubezpieczenia w ogóle nie mieć...

Litr 98 nie kosztuje - nie ma tutaj takiego paliwa. Albo 91 albo 95. W Bahrajnie to koszt około 26 centów za litr. W Arabii 1/2 tej kwoty... ;). Z resztą zobacz spalanie w podpisie, nie chowam wydatków :P

aki001, sam zakładałeś?, ja właśnie dzisiaj dałem do zakładu w którym przyciemniają szyby, ale ...zepsuli na bocznych lampach tam gdzie są te wypukłości...będę próbował jeszcze raz, ale chyba sam to zrobię tym razem...ja zamówiłem całe czerwone i chciałem wyciąć tylko kierunek i trzeba przyznać, że wewnętrzne całe czerwone wyglądały super;

Osobiscie wole fabryczne tylnie lampy w GR STI - w szczegolnosci gdy karoseria jest srebrna lub biala - choc podejrzewam ze w wersji USDM lampy sa symetryczne i lepiej to wyglada. Miedzy innymi dlatego przy kupnie auta wybor padl na srebrny kolor. W sumie lekko przyciemnione tez fajnie wygladaja... bardziej pasuja wtedy do przodu.