Jump to content

Przeciemnienie szyb -gdzie w Warszawie?

cichy_j

Recommended Posts

DSC_01491.jpgWitam,

Forek odebrany, na miejscu dogadałem się jeszcze, żeby zrobić szyber. Razem wyszło 430 zł za 5 szyb + szyber. Boczne i tylna poszły w Sungard 20% przepuszczalności, a szyber w Sungard 5% przepuszczalności. Bez dachu 350 zł

Facet powiedział, że daje dożywotnią gwarancję na wykonaną pracę i robi w branży od 23 lat :D

Ja jestem zadowolony, poniżej efekt, jak będę miał więcej czasu to wrzucę zdjęcia lepszej jakości

Pzdr

Również polecam pana robiacego szyny na ulicy Zbaszynskiej, firma "Reni". Podrzucilem mu w piątek rano Hondę crv zony i po 16tej odebralem zrobione auto. Cena bardzo ok, 350 za cały tył od drzwi tylne aż po klapę plus 50pln za szyber. Następnego dnia wyjechalem na wakacje i sam sobie się dziwie że tak długo zwlekalem. Dzieciaki w końcu nie narzekają na słońce a auto nabrało urody.

Czyli fajowo  :biglol:

Nich się teraz  folia trzyma całe lata, a dzieciaki mniej grzeją  :D

Pzdr

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Ja robiłem 2 miesiące temu w http://www.przyciemnianie.com.pl/

I w sumie jestem bardzo zadowolony. Zostawiasz auto na kilka godzin i po sprawie.

Kosztowało mnie to 500 zł.

Oprucz fajnego efektu wizualnego jest olbrzymia różnica bo mimo mega upałów nie ma efektu pażących foteli i znacznie szybciej schladza sie wnętrze. Poza tym mozna miec bajzel w bagażniku i na tylnym siedzeniu no i jak coś wartościowego zostało to nie bedzie widoczne.

A efekt jest taki

Ja robiłem 2 miesiące temu w http://www.przyciemnianie.com.pl/

I w sumie jestem bardzo zadowolony. Zostawiasz auto na kilka godzin i po sprawie.

Kosztowało mnie to 500 zł.

Oprucz fajnego efektu wizualnego jest olbrzymia różnica bo mimo mega upałów nie ma efektu pażących foteli i znacznie szybciej schladza sie wnętrze. Poza tym mozna miec bajzel w bagażniku i na tylnym siedzeniu no i jak coś wartościowego zostało to nie bedzie widoczne.

A efekt jest taki

post-4706-0-38114100-1406895828_thumb.jpg

Po lekturze wątku wybor padł na ul Zbaszynska.

Jestem zadowolony, 5 szyb jak pisał jeden z kolegów 350 PLN.

Dla mnie dużym plusem była elastyczność czasowa, bez grymaszenia - zostawiłem auto 7 rano i odebrałem 7 wieczorem.

Polecam!

Po lekturze wątku wybor padł na ul Zbaszynska.

Jestem zadowolony, 5 szyb jak pisał jeden z kolegów 350 PLN.

Dla mnie dużym plusem była elastyczność czasowa, bez grymaszenia - zostawiłem auto 7 rano i odebrałem 7 wieczorem.

Polecam!

Cieszę się, że koledzy potwierdzają opinie  :)

Pan rzeczywiście bardzo elastyczny i dobre ceny ma !

Pzdr

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Czy po przyciemnieniu tylnej szyby też macie refleksy tj. W nocy źródło światła rozprasza się na kreskach od ogrzewania?

Tak mam taki efekt, jak by promienie się przebijały :)

Rozumiecie co mam na myśli?

• 4 months later...
  • 1 month later...

Sporo słyszałem o tym zakładzie :) Sam przyciemniałem szyby właśnie w car glass na Jugosłowiańskiej. Cenowo też źle mnie to nie wyszło. ale jazda z przyciemnianymi to jest coś! w zeszłym roku wyskoczyłem z narzeczoną nad morze na kilka dni, o wiele poprawił się komfort jazdy, auto o wiele mniej się nagrzewa. nawet nie zdawałem sobie sprawy jaka to super sprawa.

Mój kolega przyciemnial w warsfoll na Puławskiej, Warszawa. Volvo xc90,wyszło doskonale. Ja mam już przyciemnione przez poprzedniego właściciela w forku, muszę kamerkę zamontować bo w nocy nic nie widzę przy parkowaniu tyłem. Co do legalności przyciemniania z przodu, kiedyś miałem civica z czarnym tyłem i bardzo delikatna folia z przodu. Zatrzymali mnie prawie pod domem na rutynowa kontrolę, miałem wybór - zabieramy dowód albo Pan zrywa folie. Nawet nie myślałem, że tak łatwo ją ściągnąć :-)

• 3 months later...

Przepraszam za archeologię, ale mam pytanie odnośnie przyciemniania-czy po przyciemnieniu tylnych szyb (tylne drzwi i dalej) da się zauważyć mniejsze nagrzewania wnętrza? Temat może utrudniać kolor samochodu-czarny i nie wiem, czy oklejenie szyb coś tu zmieni i czy zmiana będzie odczuwalna czy raczej symboliczna.

To zalezy - jesli parkujesz pod chmurka i przy kompletnej lampie z nieba oczekujesz, ze po wyjsciu z pracy fura bedzie chlodna w srodku to zapomnij. Ale jesli jedziesz autem przy pelnym sloncu to efekt mniejszego nagrzewania auta jest zdedydowanie odczuwalny a i klimy nie musze puszczas na minimum.

No proszę-jak szybko uzyskałem odpowiedzi :) Dzięki :)

Szkoda, że nieco rozbieżne :biglol:

Nie oczekuję chłodu polarnego w środku lata wewnątrz czarnego samochodu stojącego na dworze, ale jeśli po oklejeniu szyb podczas jazdy działanie klimatyzacji będzie wyraźniejsze (po schłodzeniu tego, co tam zastałem) a dodatkowo-słońce nie będzie tak przygrzewało przez szyby to już można nazwać odczuwalnym efektem. Tylko czy tak jest?

O wyglądzie po folii się nie wypowiem-Forek najlepiej wygląda gdy jest ubłocony :D

Przepraszam za archeologię, ale mam pytanie odnośnie przyciemniania-czy po przyciemnieniu tylnych szyb (tylne drzwi i dalej) da się zauważyć mniejsze nagrzewania wnętrza? Temat może utrudniać kolor samochodu-czarny i nie wiem, czy oklejenie szyb coś tu zmieni i czy zmiana będzie odczuwalna czy raczej symboliczna.

Przeczytałem ostatnio w jakimś AŚ czy innej gazecie, że największy wpływ na nagrzewanie wnętrza samochodu ma nie jego kolor a powierzchnia szyb właśnie - także, idąc tym tropem, przyciemnienie powinno dawać odczuwalny efekt.

Jestem tez na etapie przyciemniania , i są teraz folie ( drozsze jak standartowe ) ale z filtrem IR które bardzo skutecznie redukują nagrzewanie sie wnetrza . Chciałem zrobić tez blende na przednią szybę , ale jest problem z tą warstwą ochronną w postaci kropek wokół lusterka:(

I w drzwiach bezramkowych folia na szybach zdaje egzamin? Bo z tego co widziałem filmiki na mokro to kleją dwie strony szyby, uszczelka potem nie wyrywa tej foli po czasie?

Rok od naklejania i praktycznie jak nowe,tylko z tyłu rzadko szybę opuszczam

• 9 months later...

Czy użytkownicy, którzy przyciemniali szyby na Zbąszyńskiej mogą potwierdzić, że po xx latach wszystko nadal wygląda ładnie? :)

Zastanawiam się czy jechać tam czy do konkurencji?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...