Jacek Niewadzi Posted July 29, 2014 Share Posted July 29, 2014 DSC_01491.jpgWitam, Forek odebrany, na miejscu dogadałem się jeszcze, żeby zrobić szyber. Razem wyszło 430 zł za 5 szyb + szyber. Boczne i tylna poszły w Sungard 20% przepuszczalności, a szyber w Sungard 5% przepuszczalności. Bez dachu 350 zł Facet powiedział, że daje dożywotnią gwarancję na wykonaną pracę i robi w branży od 23 lat Ja jestem zadowolony, poniżej efekt, jak będę miał więcej czasu to wrzucę zdjęcia lepszej jakości Pzdr Również polecam pana robiacego szyny na ulicy Zbaszynskiej, firma "Reni". Podrzucilem mu w piątek rano Hondę crv zony i po 16tej odebralem zrobione auto. Cena bardzo ok, 350 za cały tył od drzwi tylne aż po klapę plus 50pln za szyber. Następnego dnia wyjechalem na wakacje i sam sobie się dziwie że tak długo zwlekalem. Dzieciaki w końcu nie narzekają na słońce a auto nabrało urody. Czyli fajowo Nich się teraz folia trzyma całe lata, a dzieciaki mniej grzeją Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luqu Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 Ja robiłem 2 miesiące temu w http://www.przyciemnianie.com.pl/ I w sumie jestem bardzo zadowolony. Zostawiasz auto na kilka godzin i po sprawie. Kosztowało mnie to 500 zł. Oprucz fajnego efektu wizualnego jest olbrzymia różnica bo mimo mega upałów nie ma efektu pażących foteli i znacznie szybciej schladza sie wnętrze. Poza tym mozna miec bajzel w bagażniku i na tylnym siedzeniu no i jak coś wartościowego zostało to nie bedzie widoczne. A efekt jest taki Ja robiłem 2 miesiące temu w http://www.przyciemnianie.com.pl/ I w sumie jestem bardzo zadowolony. Zostawiasz auto na kilka godzin i po sprawie. Kosztowało mnie to 500 zł. Oprucz fajnego efektu wizualnego jest olbrzymia różnica bo mimo mega upałów nie ma efektu pażących foteli i znacznie szybciej schladza sie wnętrze. Poza tym mozna miec bajzel w bagażniku i na tylnym siedzeniu no i jak coś wartościowego zostało to nie bedzie widoczne. A efekt jest taki Link to comment Share on other sites More sharing options...
evi Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Na piątek jestem umówiony do firmy "Reni", koszta znane:) Wrzucę zdjęcia po robocie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adakedz Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Po lekturze wątku wybor padł na ul Zbaszynska. Jestem zadowolony, 5 szyb jak pisał jeden z kolegów 350 PLN. Dla mnie dużym plusem była elastyczność czasowa, bez grymaszenia - zostawiłem auto 7 rano i odebrałem 7 wieczorem. Polecam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Niewadzi Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 Po lekturze wątku wybor padł na ul Zbaszynska. Jestem zadowolony, 5 szyb jak pisał jeden z kolegów 350 PLN. Dla mnie dużym plusem była elastyczność czasowa, bez grymaszenia - zostawiłem auto 7 rano i odebrałem 7 wieczorem. Polecam! Cieszę się, że koledzy potwierdzają opinie Pan rzeczywiście bardzo elastyczny i dobre ceny ma ! Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
evi Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 A tak efekt końcowy forczestera Korci mnie żeby przód ściemnić, nie będzie się wtedy tak ordynarnie odcinać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peem Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Kolega przyciemniał ostatnio swojego Legacy w http://sciemniacze.pl/ - podobno szybko, sprawnie, profesjonalnie i niedrogo. On jest zadowolony, ale osobiście efektu końcowego jeszcze nie widziałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilkor Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 Czy po przyciemnieniu tylnej szyby też macie refleksy tj. W nocy źródło światła rozprasza się na kreskach od ogrzewania? Rozumiecie co mam na myśli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilos89 Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 Czy po przyciemnieniu tylnej szyby też macie refleksy tj. W nocy źródło światła rozprasza się na kreskach od ogrzewania? Tak mam taki efekt, jak by promienie się przebijały Rozumiecie co mam na myśli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleyou Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 Podepnę się pod temat. Możecie polecić kogoś w Poznaniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilkor Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 Przyciemnianie w Łomiankach, Kokejowa 43 Uważam, że ok W jednym miejscu dostał się pyłek. Jeśli nie będzie mi to przeszkadzać to zostawię. Rozmawiałem o tym z gościem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minak Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Przyciemniałem w zeszłym roku, na wiosnę. Szybko i bez problemów. W Car Glass http://www.car-glass.pl/pl/folie-samochodowe.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacBaren Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Sporo słyszałem o tym zakładzie Sam przyciemniałem szyby właśnie w car glass na Jugosłowiańskiej. Cenowo też źle mnie to nie wyszło. ale jazda z przyciemnianymi to jest coś! w zeszłym roku wyskoczyłem z narzeczoną nad morze na kilka dni, o wiele poprawił się komfort jazdy, auto o wiele mniej się nagrzewa. nawet nie zdawałem sobie sprawy jaka to super sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubiks Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Mój kolega przyciemnial w warsfoll na Puławskiej, Warszawa. Volvo xc90,wyszło doskonale. Ja mam już przyciemnione przez poprzedniego właściciela w forku, muszę kamerkę zamontować bo w nocy nic nie widzę przy parkowaniu tyłem. Co do legalności przyciemniania z przodu, kiedyś miałem civica z czarnym tyłem i bardzo delikatna folia z przodu. Zatrzymali mnie prawie pod domem na rutynowa kontrolę, miałem wybór - zabieramy dowód albo Pan zrywa folie. Nawet nie myślałem, że tak łatwo ją ściągnąć :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kecajek Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Przepraszam za archeologię, ale mam pytanie odnośnie przyciemniania-czy po przyciemnieniu tylnych szyb (tylne drzwi i dalej) da się zauważyć mniejsze nagrzewania wnętrza? Temat może utrudniać kolor samochodu-czarny i nie wiem, czy oklejenie szyb coś tu zmieni i czy zmiana będzie odczuwalna czy raczej symboliczna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilos89 Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Raczej symboliczna, ale za to zyska na wyglądzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wally666 Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 To zalezy - jesli parkujesz pod chmurka i przy kompletnej lampie z nieba oczekujesz, ze po wyjsciu z pracy fura bedzie chlodna w srodku to zapomnij. Ale jesli jedziesz autem przy pelnym sloncu to efekt mniejszego nagrzewania auta jest zdedydowanie odczuwalny a i klimy nie musze puszczas na minimum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kecajek Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 No proszę-jak szybko uzyskałem odpowiedzi Dzięki Szkoda, że nieco rozbieżne Nie oczekuję chłodu polarnego w środku lata wewnątrz czarnego samochodu stojącego na dworze, ale jeśli po oklejeniu szyb podczas jazdy działanie klimatyzacji będzie wyraźniejsze (po schłodzeniu tego, co tam zastałem) a dodatkowo-słońce nie będzie tak przygrzewało przez szyby to już można nazwać odczuwalnym efektem. Tylko czy tak jest? O wyglądzie po folii się nie wypowiem-Forek najlepiej wygląda gdy jest ubłocony Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiem Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Przepraszam za archeologię, ale mam pytanie odnośnie przyciemniania-czy po przyciemnieniu tylnych szyb (tylne drzwi i dalej) da się zauważyć mniejsze nagrzewania wnętrza? Temat może utrudniać kolor samochodu-czarny i nie wiem, czy oklejenie szyb coś tu zmieni i czy zmiana będzie odczuwalna czy raczej symboliczna. Przeczytałem ostatnio w jakimś AŚ czy innej gazecie, że największy wpływ na nagrzewanie wnętrza samochodu ma nie jego kolor a powierzchnia szyb właśnie - także, idąc tym tropem, przyciemnienie powinno dawać odczuwalny efekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavok Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 W moim przypadku dalo radę... Temp w samochodzie zauwazalnie nizsza w sloneczne dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 Jestem tez na etapie przyciemniania , i są teraz folie ( drozsze jak standartowe ) ale z filtrem IR które bardzo skutecznie redukują nagrzewanie sie wnetrza . Chciałem zrobić tez blende na przednią szybę , ale jest problem z tą warstwą ochronną w postaci kropek wokół lusterka:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 I w drzwiach bezramkowych folia na szybach zdaje egzamin? Bo z tego co widziałem filmiki na mokro to kleją dwie strony szyby, uszczelka potem nie wyrywa tej foli po czasie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilos89 Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 I w drzwiach bezramkowych folia na szybach zdaje egzamin? Bo z tego co widziałem filmiki na mokro to kleją dwie strony szyby, uszczelka potem nie wyrywa tej foli po czasie? Rok od naklejania i praktycznie jak nowe,tylko z tyłu rzadko szybę opuszczam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Oki dzięki bo się nad tym zastanawiałem bo lekko mi puszczają uszczelki, jak mi folią to zrobią od wewnątrz to może to coś pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 Czy użytkownicy, którzy przyciemniali szyby na Zbąszyńskiej mogą potwierdzić, że po xx latach wszystko nadal wygląda ładnie? Zastanawiam się czy jechać tam czy do konkurencji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.