najman Posted March 29, 2014 Author Share Posted March 29, 2014 Knurek a ten preparat AR6400 jak wlewales? na pelen bak cala butelka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukass Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 Ja polecam w kolejności: 1. AR6400 (czyszczenie) i AR6200 (prewencja). Próbowałem też AR6800 i chyba przerzucę się z AR6200 póki cena dobra 2. AMSOIL (kiedyś nazywał się ADF, teraz ma inną nazwę i jest podobno lepszy) 3. BG244 (czyszczenie) i BG247 / BG227 / BG230 (prewencja). Choć nie, tego ostatniego nie polecam! Jeszcze uwaga: AR6200 w minimalnej dawce (5ml na 50l) działał u mnie różnie (czasem raczej nie działał). Zwiększyłem dawkę do ok. 8ml/50l i jest stabilnie (działa zawsze). Łojezu to wy w tych klekotach na stacji macie procedure tankowania jak Trabanta czy np. Komara A potem trzeba jeszcze pobujać autem zeby się "miksol" wymieszał ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaszyn Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 A potem trzeba jeszcze pobujać autem zeby się "miksol" wymieszał ? pobujać nigdy nie zaszkodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 Jeszcze tylko taniec "dpf'u", ofiara z chomika i będzie jeździł Link to comment Share on other sites More sharing options...
najman Posted March 29, 2014 Author Share Posted March 29, 2014 No niestety tak to jest z tymi SBD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 Knurek a ten preparat AR6400 jak wlewales? na pelen bak cala butelka? Wlałem na pełny bak. Tzn. ściśle: wlałem przed tankowaniem i nalałem do pełna. A potem trzeba jeszcze pobujać autem zeby się "miksol" wymieszał ? Po jakimś czasie przestajesz zwracać na to uwagę. No i jak tankujesz co 700km a nie co 300, to też inaczej wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukass Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 No i jak tankujesz co 700km a nie co 300, to też inaczej wygląda Do tej pory dwu litrową benzyne turbo tankowałem co 500-600 kilometrów, wiec te 700 az tak mnie nie powala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 Do tej pory dwu litrową benzyne turbo tankowałem co 500-600 kilometrów, jak miała 70litrowy zbiornik to nic dziwnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
najman Posted March 31, 2014 Author Share Posted March 31, 2014 Zalalem tego AR6400D na polowe baku, przejechalem z 5km na stacje benzynowa, zatankowalem do pelna, przelecialem okolog 30km i zauwazylem ze ciszej pracuje! W piatek jade w trase "po słoiki" 230km i wtedy zobaczymy. Mam nadzieje ze nic sie nie wytrąci przez ten czas w baku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavok Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Tez kupiłem 6400 na test, zdam relacje jak zaleje. @xperia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatek6178 Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Zdawac chłopaki relacje A wytracic to się może tylko wir w baku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 A wytracic to się może tylko wir w baku Na wszelki wypadek, zawsze można patykiem z rana pomieszać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 raczej się nie uda ponieważ zbiornik jest podzielony na dwie oddzielne części z pompką między nimi a paliwo idzie nie z tego do którego lejemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavok Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 kurcze, wlałem 2/3 butelki tego AR6400 na pół baku i kurde, nie wiem czy to moja autosugestia czy co ale silnik chodzi o wiele ciszej i równiej i samochód o wiele lepiej się zbiera na wyższych biegach W każdym razie jak wyjeżdżę tego AR6400 to będę regularnie dolewał AR6200, jednak w tej polskiej ropie jest jakieś gówno, mojemu dieselkowi dało po dupie chyba "zimowe" paliwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 wiele lepiej się zbiera na wyższych biegach oczywiście dostałeś w prezencie zamiast remapu pewnie z 20KM Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukass Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 A może by tak tego AR6400 lać w ogóle zamiast ropy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavok Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 wiele lepiej się zbiera na wyższych biegach oczywiście dostałeś w prezencie zamiast remapu pewnie z 20KM Ze 20KM to może nie po prostu reakcja na gaz jest szybsza i klekotanie ustapilo ale oczywiście to moje sobiektywne odczucia... Może być też tak ze zatankowalem wcześniej na trasie jakieś gowniane paliwo. @xperia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 kurcze, wlałem 2/3 butelki tego AR6400 na pół baku i kurde, nie wiem czy to moja autosugestia czy co ale silnik chodzi o wiele ciszej i równiej i samochód o wiele lepiej się zbiera na wyższych biegach W każdym razie jak wyjeżdżę tego AR6400 to będę regularnie dolewał AR6200, jednak w tej polskiej ropie jest jakieś gówno, mojemu dieselkowi dało po dupie chyba "zimowe" paliwo. Nie, to nie autosugestia Nie-polskie paliwo wcale nie musi być lepsze. Zdarzyło mi się kilka razy zatankować coś dziwnego także za Euro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatek6178 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 Slavok ale robisz podchody.Ja leje całą flache na 20 litrów następnie robię 15-20 kilometrów i tankuje do pełna. I jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 Slavok ale robisz podchody.Ja leje całą flache na 20 litrów następnie robię 15-20 kilometrów i tankuje do pełna. I jest OK. A myslales o tym, żeby podjechać pod dystrybutor, wlać AR-a i zatankować do pełna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatek6178 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 witaj Knurek.Tak mi zalano i zalecono po raz pierwszy w aso.Bylem pod wrazeniem juz po przejechaniu kilku kilometrow.Wczesniej zglaszalem ze auto przy ruszaniu troche muli mimo ze wtryski OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 witaj Knurek.Tak mi zalano i zalecono po raz pierwszy w aso.Bylem pod wrazeniem juz po przejechaniu kilku kilometrow.Wczesniej zglaszalem ze auto przy ruszaniu troche muli mimo ze wtryski OK. No... cóż mam powiedzieć... Może jakaś metoda w tym jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 If it's magic... Then why can't it be everlasting (...) Like the galaxies in time ... szczególnie Plejady ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
najman Posted April 4, 2014 Author Share Posted April 4, 2014 Ja narazie przejechalem 80km po miescie, dzis ruszam w trase po sloiki, pocisne to padło na trasie. Jest troche ciszej chyba, ale bez rewelacji. Jak pisalem wczesniej 2 razy czyscilem wtryski w ASO i 3 razy wlewalem Bg244 i raczej nic nie pomoglo:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.