Skocz do zawartości

Co włożyć do garnka ... co macie dziś na obiad?


Aga

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.10.2021 o 09:31, Neutrino33 napisał:

Kolega najwyraźniej był z Bałut a sprzedawca nie :evil2:

Wex od kolegi namiary na tego sprzedawcę, sam lubię ostre rzeczy i mieszkam blisko bałuckiego rynku ;)

Jest dwóch  na tym runku , wchodząc  od lewej strony obaj stoją  po prawej stronie alejki. Mniej więcej  okolice stania zaznaczone na czerwono.

 

Screenshot_20211008-075526_Maps.jpg

  • Dzięki! 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziś  Chinszczyzna  w wydaniu OEM z Shanghai. Cienko pokrojona wołowina  ( prawie jak carpacio ) marynowana w sosie sojowym z czosnkiem, suszoną  papryczką  chili ( kupiona na targu w starym mieście 40 mostów kamiennych) i olejem sezamowym. Do tego świeża  fasolka szparagowa al dente  i na koniec posypane świeżym  sezamem.

 

 

20211011_184531.jpg

20211011_185121.jpg

Edytowane przez ipsx82
  • Super! 1
  • Lajk 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

A dziś  na stole zeberka BBQ według  przepisu z restauracji Whisky in the jar którymi  obzeramy się  jak odwiedzamy Wrocław.

Do tego pieczone buraczki tarte z cebulką  siekaną  i  z powodu braku ziemniaczków  łódek  frytki a'la McDonald.

Zeberka palce lizać :drool:

 

 

20211024_153435.jpg

  • Super! 1
  • Lajk 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

14 minut temu, ipsx82 napisał:

A dziś  na stole zeberka BBQ według  przepisu z restauracji Whisky in the jar którymi  obzeramy się  jak odwiedzamy Wrocław.

Do tego pieczone buraczki tarte z cebulką  siekaną  i  z powodu braku ziemniaczków  łódek  frytki a'la McDonald.

Zeberka palce lizać :drool:

 

 

20211024_153435.jpg

Białe do świniny???

 

Ależ mi się zachciało tych żeberek...

Edytowane przez BiP
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Karas napisał:

apeluje do podzieleniem się przepisem. :ph34r:

To nie są  tanie rzeczy, ja aby zdobyć  ten przepis musiałem 5 razy zamówić  i zjeść  te żeberka na miejscu  i dopiero wtedy przyszedł  szef kuchni pogratulować  i w sekrecie podać  przepis.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

18 minut temu, ipsx82 napisał:

To nie są  tanie rzeczy, ja aby zdobyć  ten przepis musiałem 5 razy zamówić  i zjeść  te żeberka na miejscu  i dopiero wtedy przyszedł  szef kuchni pogratulować  i w sekrecie podać  przepis.

 

No spoko. To wpadnę do Ciebie, zjem 5 porcji żeberek i podzielisz się przepisem, dobrze rozumiem? :mrgreen:

  • Haha 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
8 minut temu, Neutrino33 napisał:

Dolałeś przecieru pomidorowego do rosołu z niedzieli? :biglol:

Nowy ugotowałem :D żona po wyjściu z domu poinformowała mnie, żebym zrobił, to zrobiłem :dance:

Edytowane przez Kiwi 4ester
  • Lajk 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...