piotruś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Kaczka, kluseczki, kapusta, piwo Paderberger, bourbon. Tak naprawde 2 kaczuszki, bo Rodzionka byla w komplecie - i to jest istota tego niedzielnego obiadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maf1evo Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Kaczka, kluseczki, kapusta, piwo Paderberger, bourbon. Tak naprawde 2 kaczuszki, bo Rodzionka byla w komplecie - i to jest istota tego niedzielnego obiadku Ojjj, jak ja lubię rodzinne obiadki Mimo, iż później tak dużo do sprzątania. Ale lubię to. Tak samo jak rodzinne śniadania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadrowy Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Upiekłem pizzę... bez drożdży... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zupa była za słona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek_l Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Kurczak curry z ryżem, do tego świeża bagietka z masłem i Kasztelan do towarzystwa. Właśnie zacząłem się rozglądać za czymś słodkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto555 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Guma do żucia, bułka i serek wiejski ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boorek Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 chleb ze smalcem.... paliwo znowu podrożało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hemi112 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 fryteczki,rybka (sam przyrządzałem) suróweczka:) i tuz po obiadku (jak sie wsio ułozyło) chlebek ze smalcem (roboty mej ukochanej-robi pyszniutki nie żałując boczkowych skwarków)i ogóreczek kiszony do tego...pychotka:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Premo Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Uwielbiam niedziele jak w każdym sąsiednim mieszkaniu, gdzieś koło godziny 12, idą w ruch tłuczki do mięsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hemi112 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Uwielbiam niedziele jak w każdym sąsiednim mieszkaniu, gdzieś koło godziny 12, idą w ruch tłuczki do mięsa. to jest piekne to już wiadomo,że będzie tradycyjnie u sąsiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 To ja mam dziwnych sąsiadów, bo nic nie tłuką :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszOBK Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Wyprowadziłem się z bloku. Już nie słyszę tłukących się sąsiadów... bezcenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imgw Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 , idą w ruch tłuczki do mięsa. to sie nazywa "dzień kotleta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Kurna... kusicie... chyba jutro uruchomię tłuczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maf1evo Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 A ja dziś rosołek i karkóweczka duszona w sosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikad Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja chyba sobie zaraz zrobię śniadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieuprzejmygbur Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 prażynki... polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja chyba sobie zaraz zrobię śniadanie. Jakiś ty szybki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikad Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja chyba sobie zaraz zrobię śniadanie. Jakiś ty szybki Wstałem o 14 i dopiero teraz zrobiłem się głodny :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaryna Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 qrza noga, fryty i salatka grecka albo wloska, jak kto woli...wg wlasnych upodoban... 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieuprzejmygbur Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 muszę wkleić fragment wiadomości od Kadrowego, któa to wykluła się podczas czytania tego wątku... myślę że sięprzyda i nikt sięnie poczuje urażony.... Kadrowy napisał: Pizza wyśmienita... Na jeden duzy placek wystarczy zmieszac a potem zagniesc: - dwie szklanki mąki np. tortowej - dwie plaskie lyzeczki proszku do pieczenia - 2/3 szklanki mleka pasteryzowanego (dowolny wybor) - 1/3 szklanki oleju (np. Kujawskiego) - lyzeczka soli (do smaku) Gnieciemy az bedzie sie odrywac i przypominac kulista mase Rozwalkowujemy na blacie na cieniutki placek (i tak sie ciut zbiegnie w piekarniku), smarujemy sosem pomidorowym (ja miksuje blenderem obrane pomidory w puszce, blender miesci sie idealnie swoja glowica do puszki, robie to w zlewie dla bezpieczenstwa by niczego nie zachlapac) i wkladamy na 15 min do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Po 15 minutach wysuwamy, wkladamy reszte wedlug wlasnego przepisu (pieczarki wczesniej na patelni lepiej podsmazyc) plus oczywiscie ser (mozarella - wczesniej utarta) i calosc jescze na 5-7 minut (czyli jak kto lubi wypieczone) do tegoz samego piekarnika. Dlaczego bez drozdzy, z wygody na poczatku bo nie ma stresu ze wyrosnie lub nie. A teraz juz z przyzwyczajenia i bardzo dobrego smaku . Pozdrawiam i smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcev Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 frytki z parówką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Przepisy to uprzejmie proszę do mojego wątku :arrow: viewtopic.php?f=12&t=120998&view=unread#unread 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieuprzejmygbur Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 o kurde nie wiedziałem że tu takie rzeczy.... -- 16 sty 2012, o 19:18 -- Kadrowy napisał: Pizza wyśmienita... Na jeden duzy placek wystarczy zmieszac a potem zagniesc: - dwie szklanki mąki np. tortowej - dwie plaskie lyzeczki proszku do pieczenia - 2/3 szklanki mleka pasteryzowanego (dowolny wybor) - 1/3 szklanki oleju (np. Kujawskiego) - lyzeczka soli (do smaku) Gnieciemy az bedzie sie odrywac i przypominac kulista mase Rozwalkowujemy na blacie na cieniutki placek (i tak sie ciut zbiegnie w piekarniku), smarujemy sosem pomidorowym (ja miksuje blenderem obrane pomidory w puszce, blender miesci sie idealnie swoja glowica do puszki, robie to w zlewie dla bezpieczenstwa by niczego nie zachlapac) i wkladamy na 15 min do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Po 15 minutach wysuwamy, wkladamy reszte wedlug wlasnego przepisu (pieczarki wczesniej na patelni lepiej podsmazyc) plus oczywiscie ser (mozarella - wczesniej utarta) i calosc jescze na 5-7 minut (czyli jak kto lubi wypieczone) do tegoz samego piekarnika. Dlaczego bez drozdzy, z wygody na poczatku bo nie ma stresu ze wyrosnie lub nie. A teraz juz z przyzwyczajenia i bardzo dobrego smaku . Pozdrawiam i smacznego -- 16 sty 2012, o 19:20 -- Teraz fragment od mnie czyli nieuprzejmegogbura Muszę się coś zapytać, a co ze smakiem proszku do pieczenia, nie czuć go? Ja zawsze robiłem na drożdżach ale słyszałem że można bez... Przyznam się że ja w swoim życiu zrobiłem już myślę ponad 100 wiec jakieś doświadczenie też w tym mam Z mojego doświadczenia i doświadczenia innych... Spróbuj raz podgrzać piekarnik na maksa ok 250C razem z blachą... lub jeszcze lepiej jakbyś miał kamienny podkład pod pizzę można kupić np na allegro, super odciąga wilgoć i świetnie się na tym piecze... no więc ja sobie lekko natłuszczam papier do pieczenia i posy[puje mąką i na stoliku nieopodal formuję spód delikatnie zwilżam jego górę oliwą by nie wsiąkało w ciasto wilgoć ze składników... i na to chojnie oblewam przecierem pomidorowym - ma tam pływać (świetne i tanie są w kartonikach w Biedronce) na to ładuję tylko i wyłącznie świeże pieczarki dalej dużo startego sera i na wierzch inne składniki(unikając pomidorów bo puszczają dużo wody ) i tylko świeże żadne przetworzone i smażone... polecam z góry przytrezpać delikatnie posiekaną cebulką iiiii... uprażonymi ziarnami ze słonecznika (POLECAM!!!!!) warto też poeksperymentować z połóweczkami winogron... mniam mniam... o oliwkach nie wpsomne... spróbuj również sos: sporo majonezu trochę ketchupu czosnek i zioła prowansalskie. Jak Ci się już ten piekarnik !!!!!nagrzejena maksa!!!! wyciągnij na chwilkę blachę i zsuń na nią pizzę i szybko włóż do piekarnika... na środkowej wysokośći pieczemy ok 10 minut ale to zależy od grubości ciasta i składników... Łatwo poznać ten moment jak podniesiesz spód któy zacznie robić się brązowy... w elektrycznym piekarniku lubię jeszcze ją przyrumienić grzałką od góry... I to by było na tyle Pozdro i smacznego O cieście nie napisałem bo chyba każdy ma jakieś pojęcie jak go zrobić... specjaliści nie polecają dodawać w czasie wytwarzania ciasta oliwy i ja tego też nie robię... ciasto ma odpadać od ręki... a po upieczeniu i ukrojeniu kawałka nie ma prawa się wyginać ma być delikatnie sztywne a jednocześnie mięciutkie w środku. amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 nieuprzejmygbur, dziękuję 8) ... muszę spróbować, chociaż na pizzę robię ciasto z drożdżami :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się