Skocz do zawartości

Zeby rozluznic atmosfere :D


Thanatos

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Adi napisał(a):

 

Niby mem, ale mamy świadomość, że to jest bardzo, bardzo możliwe ;) 

 

Może być zrzutem ekranu z Twittera przedstawiającym 1 osoba, laptop, newsroom, biuro i tekst „F J3ST3M D381L3M, enter ー C-K icyk, icyk,znówmożnaspokojnie i znów można spokojnie lajkować Ruchadło Leśne.”

Moim skromnym zdaniem w tym konkretnym przypadku Żulczyk mocno przeszacował :)

  • Haha 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

32 minuty temu, skwaro napisał(a):

Moim skromnym zdaniem w tym konkretnym przypadku Żulczyk mocno przeszacował :)

 

 

Ciiiii.....

Bo niektórzy poczują się urażeni.

Ci co głosowali...

...dwa razy, a nawet 4, bo dwie tury ;)

 

A nie, spoko, oni się nie przyznają, więc można ;) 

  • Super! 1
  • Haha 6
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

17 godzin temu, Jumpman napisał(a):

Ile rumu na całą puszkę tego przysmaku ? 8) 

Wszystko zależy od preferencji, ale ja robię tak, że biorę pół litra białego rumu. Puszkę zagęszczonego mleka wkładam do garnka z wodą i gotuję na wolnym ogniu tak ponad 2h. Później to mieszam ze sobą tj. rum i to ugotowane mleko. Dodam, że przed wymieszaniem mleko trzeba wystudzić. Następnie przelewam do butelki. Wychodzi coś a'la ajerkoniak, ale lepszy w smaku jak dla mnie :-) Do lodów na lato idealne lub po prostu na jednego góra dwa kieliszki :-)

  • Zdrówko! 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, NonPhixion napisał(a):

gotuję na wolnym ogniu tak ponad 2h

 

Na początku źle doczytałem i się przeraziłem, że gotujesz z rumem :facepalm:.

Ale jak przeczytałem jeszcze raz, to się uspokoiłem ;) 

 

Tak z ciekawości pytam, bo nie znam produktu- mleka zagęszczonego. Ostatnio używałem, jak pacholęciem byłem....i pewnie nie z rumem ;) 

Dlaczego to gotujesz i dlaczego aż 2 godziny?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, NonPhixion napisał(a):

Puszkę zagęszczonego mleka wkładam do garnka z wodą i gotuję na wolnym ogniu tak ponad 2h.

W jakim celu?

Ilość HMF w tym mleku i tak jest przerażająca  ;)

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, azael napisał(a):

 

A tak się nie robi kajmaku w warunkach domowych?

Robi się, ale to nie zmienia faktu zawartości szkodliwych substancji ;)

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...