FilipBB Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 (edited) No i są pierwsze zdjęcia samochodu testowego nowej generacji WRX: https://www.caranddriver.com/news/a34126926/2022-subaru-wrx-spied/ Z tyłu na pewno będzie wyglądał inaczej niż nowy Levorg, przez inne światła. PS Z tyłu wygląda bardzo podobnie do VIZIV (ścięta klapa, panel świetlny, linia okien bocznych idąca ku górze): Edited November 11, 2023 by FilipBB 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightRunner Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Ale kurnik szeroki, hehe. Ciekawe jakie cyferki pod maską będą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Houdini Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Na tych zdjęciach robi wrażenie masywnego wozu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarne_Koronkowe Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 2 godziny temu, Houdini napisał: Na tych zdjęciach robi wrażenie masywnego wozu To samo chciałem napisać. Wyglada bardziej na Legasia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luku Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 18 godzin temu, Houdini napisał: Na tych zdjęciach robi wrażenie masywnego wozu Może koła 14 dla niepoznaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipBB Posted October 13, 2020 Author Share Posted October 13, 2020 Kilka wizji z Australii: https://www.caradvice.com.au/887685/2022-subaru-wrx-imagined-as-new-spy-photos-surface/?q=/887685/2022-subaru-wrx-imagined-as-new-spy-photos-surface/photos/chf3yzcfihrw4rmiibqm&&ca_rd=route 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamot Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 Niech wygląda jak chce ważne by mocą i prowadzeniem nawiązało walkę, z co bardzo wątpię, z obecną bardzo mocną ligą hh Obym się mylił i oby mnie było na niego stać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunetomo Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 21 minut temu, szamot napisał: Niech wygląda jak chce ważne by mocą i prowadzeniem nawiązało walkę, z co bardzo wątpię, z obecną bardzo mocną ligą hh Obym się mylił i oby mnie było na niego stać Nie wiem jakie HH masz na myśli konkretnie, ale wydaje mi sie, ze każde STI prowadzeniem co najmniej nawiązuje walkę z obecna bardzo mocna ligą. Co do mocy - różnie, choc tez dramatu nie ma. Nie sądzę, zeby prowadziło sie gorzej od poprzedników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamot Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 17 minut temu, Tsunetomo napisał: Nie wiem jakie HH masz na myśli konkretnie Pierwszy z brzegu , podobna półka cenowa Focus RS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunetomo Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 (edited) 1 minutę temu, szamot napisał: Pierwszy z brzegu , podobna półka cenowa Focus RS Pomijając fakt, ze już nie produkowany, „wybierał papieża” przy przebiegu 15k km nawet, po dwóch kolkach na torze odłączal tył napęd... to nadal nie zgodzę się, że prowadzi sie lepiej niż STI. Edited October 13, 2020 by Tsunetomo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulus Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 (edited) W dniu 12.10.2020 o 14:01, Infra napisał: Ale kurnik szeroki, hehe. Ciekawe jakie cyferki pod maską będą. Był gdzieś w sieci artykuł gdzie pisano, że ma być silnik 2.4 o mocy ok 400KM O tu cos piszą: https://www.autoevolution.com/news/2022-subaru-wrx-sti-expected-with-fa24-24-liter-turbo-boxer-engine-400-hp-141325.html Edited October 13, 2020 by Paulus 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamot Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 16 minut temu, Tsunetomo napisał: o nadal nie zgodzę się, że prowadzi sie lepiej niż STI. A ja uważam że lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunetomo Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 11 minut temu, szamot napisał: A ja uważam że lepiej Przekonałeś mnie Szkoda, ze już go nie produkują. Nadzieja w STI dostępnym w EU. Zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamot Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 16 minut temu, Tsunetomo napisał: Przekonałeś mnie Tak szybko ??? Bez zażartej dyskusji , wyszukanych argumentów ? Nuda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunetomo Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 43 minuty temu, szamot napisał: Tak szybko ??? Bez zażartej dyskusji , wyszukanych argumentów ? Nuda Siła i głębia argumentów mnie przygniotła 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mechanik Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 W dniu 12.10.2020 o 20:58, Czarne_Koronkowe napisał: To samo chcałem napisać. Wyglada bardziej na Legasia Bardzo kobylasty wygląda ten prototyp. Faktycznie na Legasia się nadaje. Poza tym już widać ze zdjęć że odbiega od prototypu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke Skywalker Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Ciekawa dyskusja: "wygląda fajniej / niefajniej, szybciej / wolniej, ładniej / brzydziej". Super. Z pewnością dojdziemy do konsensusu. Wracam natomiast do pytania, czy są jakieś potwierdzone informacje na temat planów lub nie dystrybucji tego pojazdu w EU? Pytanie zdaje się było również zadane @Dyrekcja, ale póki co bez odpowiedzi. Zdrówka! Luke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Godzinę temu, Luke Skywalker napisał: Ciekawa dyskusja: "wygląda fajniej / niefajniej, szybciej / wolniej, ładniej / brzydziej". Super. Z pewnością dojdziemy do konsensusu. Wracam natomiast do pytania, czy są jakieś potwierdzone informacje na temat planów lub nie dystrybucji tego pojazdu w EU? Pytanie zdaje się było również zadane @Dyrekcja, ale póki co bez odpowiedzi. Zdrówka! Luke Mysle ze do konca roku na stronie SIP beda juz potwierdzone wersje wyposazenia i oficjalne cenniki:D Niektore osobniki na tym Forum chyba zbytnia ulegaja magii Dyrekcji. Zobacza jedno zdjecia i juz chca oficjalnych potwierdzonych informacji. Ledwo co pojawil sie "spy car" a Wy juz go widzicie w salonach nad Wisla. Rozumiem ze glod szybkiego Subaru jest spory (sam go mam) ale pozostaje nam obejsc sie smakiem i cieszyc sie z subiektywnie szybkiego E-boxera:) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke Skywalker Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Nie "wy" tylko "ja" i cenników nie oczekuję. Pytam o plan na wysokim stopniu uogólnienia z ust importera. A że sam jestem importerem to wiem, że plany na takim etapie wprowadzania produktu już są. Plany. Zdrówka! Ł. PS.: Jak dorwiesz gdzieś folder po polsku, wrzuć na Forum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 5 minut temu, Luke Skywalker napisał: Nie "wy" tylko "ja" i cenników nie oczekuję. Pytam o plan na wysokim stopniu uogólnienia z ust importera. A że sam jestem importerem to wiem, że plany na takim etapie wprowadzania produktu już są. Plany. Zdrówka! Ł. PS.: Jak dorwiesz gdzieś folder po polsku, wrzuć na Forum... Zauwazyles juz pewnie (a chyba raczej nie) ze polski/europejski importer to moze miec plany i chciec sprzedawac wszystko...pod warunkiem ze dostanie samochody od FHI. Co do tzw planow ilekroc Dyrekcja jest pytana o nie to pada odpowiedz " nie ma(my) takich planow"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke Skywalker Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Dobrze, dlatego ja pytam Ją (Dyrekcję) uprzejmie, czy coś wiadomo. I tyle Ł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Juz odpowiedziala ze nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke Skywalker Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Ciekaw jestem, czy ze względu na wymogi emisyjne w UE w ogóle te modele mogłyby być oferowane u nas pomijając strategiczne decyzje producenta i importera. W dostępnych informacjach na temat silników jest mowa o czysto benzynowym zasilaniu. Zdrówka! Luke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 2 godziny temu, Luke Skywalker napisał: Ciekaw jestem, czy ze względu na wymogi emisyjne w UE w ogóle te modele mogłyby być oferowane u nas pomijając strategiczne decyzje producenta i importera. W dostępnych informacjach na temat silników jest mowa o czysto benzynowym zasilaniu. Zdrówka! Luke Mialem STI MY16 i sprzedalem po 2,5roku .Super auto ale niestety byl to juz mocno odgrzewany kotlet z paliwozernym i podatnym na awarie silnkiem ktory dostawal baty od mocnych diesli lub tez benzynowej mocnej konkurencji. Jestem za tym zeby ten samochod byl oferowany w nowej odlosnie w EU ale powinien miec te 400 KM znowoczesnego malo awaryjnego silnika.Setke powinien robic blizej 4s powatrzalnie. W ostatnim STi rozstrzaly byly w zaleznosci od techniki 4,6s do 6,0s Powinen bez wstydu na prostej konkurowac z RS3 , A 35/45 AMG itp. Obecny model ledwo dawal rade BMW 530/535 d:) Nie obejdzie sie systemow i asystentow bo dzisiaj to juz jest must have. Wlepic te wszystkie eco/bio kary w cene. Niech ten samochod bedzie drogi ale wart swojej ceny. Ostatnie egzemplarze MY19 Final Edition to byla kpina z klientow. Jezdznie i silnikowo to samo co zwykle MY a cena +30 tys PLN za tabliczke z numerkiem i srebrne srednio ladne lusterka.Do dzisiaj mozna spotkac te cuda w necie z niskimi przebiegami i nikt tego nie chce bo uzywki zeszly cenowo do lekko uzywanego zwyklego MY19 ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunetomo Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 1 godzinę temu, Lisek napisał: Mialem STI MY16 i sprzedalem po 2,5roku .Super auto ale niestety byl to juz mocno odgrzewany kotlet z paliwozernym i podatnym na awarie silnkiem ktory dostawal baty od mocnych diesli lub tez benzynowej mocnej konkurencji. Jestem za tym zeby ten samochod byl oferowany w nowej odlosnie w EU ale powinien miec te 400 KM znowoczesnego malo awaryjnego silnika.Setke powinien robic blizej 4s powatrzalnie. W ostatnim STi rozstrzaly byly w zaleznosci od techniki 4,6s do 6,0s Powinen bez wstydu na prostej konkurowac z RS3 , A 35/45 AMG itp. Obecny model ledwo dawal rade BMW 530/535 d:) Widzisz, najwyraźniej kupiłeś zle auto. Zresztą jak widać sprzedałes je po 2,5 roku, nieco później niż ja nietrafionego OBK 2,5 MY 16 (nie dałem rady ani ja ani żonka żyć z jego dynamiką). Do wyścigów na prostej można kupić wiele lepszych aut. Choćby przytoczone przez Ciebie BMW w dyszlu. Co do „dostawania batów od mocnych diesli lub benzynowej konkurencji” to masz na mysli długie proste czy tez jazdę na śliskich, krętych drogach? IMHO STI to bardzo fajne auto, jesli je poznasz - ESP off, tor, im bardziej ślisko tym fajniejsza zabawa. Ciagle jest to bardziej mechaniczne, a nie cyfrowe auto - jak choćby genialne w prowadzeniu A45 AMG. Old school. Jakie bedzie nowe STI? Chyba wolałbym, zeby nadal było „inne”, mające swój niepowtarzalny charakter, nawet jesli nadal nie bedzie mistrzem prostej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts