skwaro Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 i.... Ja bym zmieszał z cytryną z dodatkiem miodu, ale co wymyśliłeś to trudno powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara76 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Do czystej dolałem miętówki o wyższym% i tak się porobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara76 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 9 minut temu, skwaro napisał: Ja bym zmieszał z cytryną z dodatkiem miodu, ale co wymyśliłeś to trudno powiedzieć Na PW wyślij dane dostaniesz do skosztowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ayo Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 25 minut temu, Aga napisał: Agrafka co fachura to fachura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 2 minuty temu, Ayo napisał: co fachura to fachura Kolekcjonujesz moje zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ayo Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 11 godzin temu, Aga napisał: Kolekcjonujesz moje zdjęcia? po kryjomu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Test specyfików od@siara76, pierwszy to chyba koniak pędzony nocą dojrzewający w dębowej beczce, druga żubrówka, a na koniec lecznicza miętówka. Muszę przyznać że wbrew obawom niektórych beczka zrobiła ciekawy i przyjemny smak @siara76 dziękuję, jak tylko wrócisz z urlopu postaram się odwdzięczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara76 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Śliwowica, żubrówka, mięta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 9 minut temu, siara76 napisał: Śliwowica, żubrówka, mięta No to dąb trochę zabił smak śliwki bo obstawiałem zwykły bimberek, ale moc ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara76 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 20 minut temu, skwaro napisał: No to dąb trochę zabił smak śliwki bo obstawiałem zwykły bimberek, ale moc ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara76 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Na nocino /orzechówka/ nastawione ostatni dzwonek!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOR CVT Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 ponownie rzucam rekawice przemyslowi spirytusowemu wisnia jest wisnia! tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara76 Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 1 godzinę temu, FOR CVT napisał: ponownie rzucam rekawice przemyslowi spirytusowemu wisnia jest wisnia! tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone ja też dzisiaj dostałem trochę wiśni i już się moczą w 70% 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subleo Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 3 godziny temu, FOR CVT napisał: ponownie rzucam rekawice przemyslowi spirytusowemu wisnia jest wisnia! Byłem pewien, że to rzodkiewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOR CVT Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 12 godzin temu, subleo napisał: Byłem pewien, że to rzodkiewki jest jeszcze gorzej, te wisnie sa n i e m i e c k i e tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiP Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Mein Gott! A świadectwo importu jest? Nie przepadam za rzodkiewką, ale w tym roku ukisiłem tak jak ogórki na modłę ukraińską jak ogórki. Rewelacja. Żeby nie było że off, to bardzo komponuje się jako zagrycha do wyrobów czystych. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOR CVT Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 39 minut temu, BiP napisał: A świadectwo importu jest? gdzie tam, wszystko z przemytu po ulewach w chlodniach sporo opakowan jest zamoczonych i sprzedaja przed bramami po 1euro za karton 3kg grzech byloby nie kupic i przerobic na boski trunek tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 26 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 W dniu 20.07.2021 o 12:50, BiP napisał: Nie przepadam za rzodkiewką, ale w tym roku ukisiłem tak jak ogórki na modłę ukraińską jak ogórki. Rewelacja o tak - fajna sprawa. Natomiast zrobiłem też pomidory kiszone o jakoś mi nie podeszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sykatore Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Podbijamy wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Skoro wątek podbity, to się pochwalę. Na moje winogrona muszę poczekać do końca września...ale nie lubię pustki. Właśnie "nastawiłem" 3x 30l. porzeczki. Takie bardziej "winko" niż wino z tego wychodzi....ale smakuje wszystkim, mnie również. I co ciekawe, zdąży zwolnić bańki przed zbiorem winogron. To ekspresowe wino. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gourmet Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Aktualnie przerabiam na wino konfitury, dżemy, galaretki itp ze spadku po śp teściowej. W tym tygodniu będę zlewał, fermentacja zakończona. Co wyjdzie - nie wiem, ale jeszcze ponad 50 słoików czeka na zagospodarowanie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiP Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 6 godzin temu, gourmet napisał: Aktualnie przerabiam na wino konfitury, dżemy, galaretki itp ze spadku po śp teściowej. W tym tygodniu będę zlewał, fermentacja zakończona. Co wyjdzie - nie wiem, ale jeszcze ponad 50 słoików czeka na zagospodarowanie. Proponuję śliwki osobno i przepędzić albo całkiem z nich zrezygnuj. Napój winopodobny ze śliwek klaruje się latami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiP Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 10 godzin temu, Adi napisał: Skoro wątek podbity, to się pochwalę. Na moje winogrona muszę poczekać do końca września...ale nie lubię pustki. Właśnie "nastawiłem" 3x 30l. porzeczki. Takie bardziej "winko" niż wino z tego wychodzi....ale smakuje wszystkim, mnie również. I co ciekawe, zdąży zwolnić bańki przed zbiorem winogron. To ekspresowe wino. Porzeczkę bardzo poważam. Najbardziej spumante z czerwonej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 51 minut temu, BiP napisał: Napój winopodobny ze śliwek klaruje się latami Fakt, to trudny winiarsko owoc. Ja wolę robić wino osobno z poszczególnych owoców. I ewentualnie na etapie końcowym je kupażuję. W zależności od smaku. Jak jest dobre "solo", to zostawiam większość i bawię się z resztą, a jak jest takie sobie, to szukam smaku w łączeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sykatore Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Winogronowe Pany tylko mi nie-mówcie, że wpychacie owoce do gąsiora na pierwszą fermentacje. No chyba że ktoś ma 5 kilo i dwa krzaki to ma to sens. Fermentacja pierwsza w beczkach 80l z twardego platiku HPD Fermentacja druga idzie do gąsiorków szklanych. Przyjazne filmy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się