Jump to content

Jest rekord świata!

Simon

Recommended Posts

Posted

Jest rekord świata! Volkswagen passat BlueMotion napędzany 105-konnym silnikiem TDI common rail o pojemności 1,6 l na jednym baku (77 litrów) przejechał... 2463 kilometrów, czyli zużywając ok.3,13 l na 100 km!

:roll:

Ja nie moge najczesciej przejechac w swoim nawet tych 463 km. Zrobmy wiec alternatywne porownanie. Po jakiej najmniejszej ilosci kilometrow oprozniliscie baki swoich plejadowych potworow? :twisted:

Posted
Zrobmy wiec alternatywne porownanie.

Bugatti Veyron - bak paliwa w 12 min :mrgreen: , tak wiec smiesnie bo VW posiada oba rekordy :lol:

Posted

ja mam teraz 2000cc wtryski i jak otworze je na maxa to jest grubo coś ala Veyron około 100 l

Posted

Był na forum użytkownik który sprowadził Imprezę z USA, kupił na jakiejś licytacji komorniczej.

Z tego co mówił spaliło mu 58L/100km :D i było to raczej auto cywilne, tylko źle zestrojone :D

Posted

Nam w tym roku wyszło 10L/100 km w WRXie w 4 osoby, z całym zapakowanym bagażnikiem, na trasie Kraków - Warszawa. :mrgreen:

Posted

Moja rozpiętość to 8,7 do 33l/100km w WRX. To drugie wskazanie z chęcią powtórzę tej zimy w Żernikach :twisted:

Posted

Banan:

- 7.5l/100 nie wyprzedzając nikogo przez kilkanaście km, jadąc stałe 70kmh, po kilkunastu km takiej jazdy miałem dość, ale rekord pobity :wink:

- 22l/100 odcinek Połczyn Zdrój - Czaplinek, dość żwawo :twisted:

Posted

50-60l/100km (jak nie palił na 1 cylinder, bo wodą świeca była zalana)

jakby to było podczas upalania, to łyknąłby pewnie ze 100

Posted
Snt, ja mam podobne doswiadczenia, zima i wyszlo po szalenstwach 172km :mrgreen:

A w tym ile "wirtualnych" :wink: :mrgreen:

Posted

kapic1, wirtualne mam teraz, a wtedy sie zastanawialem, czy za wydechem nie powiesic siatki, bo przez rure musowo powinny wypadac conajmniej 5-cio zlotowe monety :mrgreen:

Posted
...A czasami motogodziny... :twisted:

No właśnie, a w drzwiach umieściłem dodatkowe zbiorniki paliwa... :twisted: :wink:

Posted
Jest rekord świata! Volkswagen passat BlueMotion napędzany 105-konnym silnikiem TDI common rail o pojemności 1,6 l na jednym baku (77 litrów) przejechał... 2463 kilometrów, czyli zużywając ok.3,13 l na 100 km!

...

Chyba przetoczył się. :mrgreen:

Posted

...

Chyba przetoczył się. :mrgreen:

Na lawecie też bym tyle spalił... :twisted:

Posted

Co prawda nie plejadowy potwór, ale wynik jest godny: 250 litrów w niecałe trzy godziny, kilometrów a właściwie mil morskich niedużo. Paliwo pięknie zmarnowane przy pomocy Chaparrala 240 Signature z 315 konnym 5,7 i kółka do holowania :mrgreen:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...