JED Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 1.Czy uzycie tego jest w ogole odczuwalne podczas jazdy? W jaki sposob, jesli tak? Jesli nie, to po co to w ogole zamontowano? Strone fizyczna zjawiska gestosci powietrza znam. 2. Co wlewa sie do tego ukladu na zime? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 1.Jest odczuwalne. <- bylo pelno razy na forum. Jak znajde link to podesle generalnie czulem wplyw natrysku na IC nawet przy ok 0-2 st. C ja generalnie caly czas uzywam plynu do spryskiwaczy i jakos zyje jeszcze (ale co to za zycie :roll: ) ostatnio jadac z Simonem na Cyne V przyspieszalem od ok 100 do 150 km/h na IV biegu bez spryskania i ze spryskaniem IC - nawet pasazer czul roznice wiec cos musi w tym byc IC spray to jedno z MUST BE w aucie z turbo i IC - moze bardziej odczuwalne przy FMIC 2.Wlewa sie wode dystylowana edit: zapomnialem ze jest zima i znalazlem taki cytat: co do pomyslu z plynem do spryskiwacza lub alko .... hmmmm ... to polewanie czyms takim chyba moze to być szkodliwe dla IC - ale moze sie myle Ja używałem zwykłego zimowego płynu do spryskiwaczy - wypełniałem nim zbiorniczek do pełna. Tak mi poradził Kuzaj, co ja się będę kłócił pozdr! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted December 5, 2007 Author Share Posted December 5, 2007 jest odczuwalne. Wlewa sie wode dystylowana Prosze, odpowiedz DOKLADNIE. Wode na zime? I nie zamarznie?! :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Ja tam bym wlał i na zimę i na lato rozwtór denaturat/woda destylowana w stosunku 1/3. Ma to 3 zalety: - nie zamarznie - lepiej chłodzi latem, bo ciepło parowania alkoholu szybciej i skuteczniej obniża temp. IC niż sama woda - ładnie czyści i odtłuszcza IC z owadów i innych syfów Uprzedzając ewentualne pytanie: nie zapali się po spryskaniu IC jeżeli utrzymamy stosunek 1/3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted December 5, 2007 Author Share Posted December 5, 2007 Uprzedzając ewentualne pytanie: nie zapali się po spryskaniu IC jeżeli utrzymamy stosunek 1/3. Pytanie mialo byc inne: a smrod denaturatu, tez sie utrzymuje tylko w 1/3? Mysle, ze niezle tez zmywa plyn do spryskiwaczy - moze tego by uzywac (powaznie pytam)? Dziwne...Tyle tu Sti i nikt nie chce sie podzielic....Informacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Pytanie mialo byc inne: a smrod denaturatu, tez sie utrzymuje tylko w 1/3? Mysle, ze niezle tez zmywa plyn do spryskiwaczy - moze tego by uzywac (powaznie pytam)? Fakt, zapach jest. Zamiast denatu możesz lać metanol - pachnie jak zwykła wódka więc już nie będzie taki uciążliwy, a dla niektórych nawet przyjemny :wink: Gorzej jak zaraz po tryśnięciu złapie Cię kontrola Policyjna i poniucha Co do płynu do spryskiwaczy to u mnie się pienił i mnie to wkurzało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Na zimę zalać odrobinę płynu do spryskiwaczy żeby nie pozamarzało w przewodach (oczywiście psiknac ze dwa razy) i nie używać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olleo Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Ciekaw jestem jak denaturat dobrze zmywa owady... przeciez alkohol scina bialko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted December 6, 2007 Author Share Posted December 6, 2007 Na zimę zalać odrobinę płynu do spryskiwaczy żeby nie pozamarzało w przewodach (oczywiście psiknac ze dwa razy) i nie używać. O! "Ale pyszna rada, wujku"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Ciekaw jestem jak denaturat dobrze zmywa owady... przeciez alkohol scina bialko? Nie wiem o co Tobie chodzi w tym zdaniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kogii Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 to ja sie podlacze.... jak najbardziej wydajnie uzywac IC spray? czy podczas przyspieszania, tuz przed czy po? z gory dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 jak najbardziej wydajnie uzywac IC spray?czy podczas przyspieszania, tuz przed czy po? najlepiej to chyba przed w trakcie i po :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue76 Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 jak najbardziej wydajnie uzywac IC spray?czy podczas przyspieszania, tuz przed czy po? najlepiej to chyba przed w trakcie i po :wink: Proponuję automatyczny natrysk, rozwiązuje problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kogii Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 Proponuję automatyczny natrysk, rozwiązuje problem. a to mozna dolozyc? mam w kabinie tylko przycisk do 'natrysku'... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sub-fan Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 Można, ale nie wolno mi powiedzieć gdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 Proponuję automatyczny natrysk, rozwiązuje problem. a to mozna dolozyc? mam w kabinie tylko przycisk do 'natrysku'... Jeśli nie masz duzego 12l zbiornika to kompletnie mija się z celem założeniu automatu, bedziesz musiał non stop dolewac wody. Ja mam u siebie bardzo tani patent do natrysku wody , niektórzy mieli okazję zobaczyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted July 6, 2008 Author Share Posted July 6, 2008 A ja gdzies widzialem przycisk, zamiast calej "instalacji". Po prostu przycisk po wcisnieciu pozostaje w takiej pozycji i spray dziala. Po co wiec dodatkowa instalacja? p.s. po pol roku stwierdzam, ze nie odczuwam roznicy przy uzyciu natrysku. Moze staly natrysk by pomogl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kogii Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 a jak dziala automat? ma czujnik temperatury intercoolera czy pracuje w okreslonych przedzialach czasowych? kucze, drugi juz dzien pada deszcz, nie moge nawet sprzawdzic efektywnosci ukladu :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_WAWA Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 Proponuję automatyczny natrysk, rozwiązuje problem. a to mozna dolozyc? mam w kabinie tylko przycisk do 'natrysku'... Poszukaj na ebay, pracy z 3 godziny i będzie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacool Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 Proponuję automatyczny natrysk, rozwiązuje problem. a to mozna dolozyc? mam w kabinie tylko przycisk do 'natrysku'... Jeśli nie masz duzego 12l zbiornika to kompletnie mija się z celem założeniu automatu, bedziesz musiał non stop dolewac wody. Ja mam u siebie bardzo tani patent do natrysku wody , niektórzy mieli okazję zobaczyc coz to za patent :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue76 Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 Jeśli nie masz duzego 12l zbiornika to kompletnie mija się z celem założeniu automatu, bedziesz musiał non stop dolewac wody. Fakt, jeden KJS to max. Z drugiej strony można też to wyłączyć. Co do zasady działania, to u mnie działa z pewnością od pewnej wartości doładowania. Są też inne ustawienia, ale nie miałem czasu (ani potrzeby) się temu przyjrzeć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 Proponuję automatyczny natrysk, rozwiązuje problem. a to mozna dolozyc? mam w kabinie tylko przycisk do 'natrysku'... Jeśli nie masz duzego 12l zbiornika to kompletnie mija się z celem założeniu automatu, bedziesz musiał non stop dolewac wody. Ja mam u siebie bardzo tani patent do natrysku wody , niektórzy mieli okazję zobaczyc coz to za patent :?: Bardzo prosty musisz miec paczkę fajek, z niej odrywasz górną częśc , robisz zakładkę i wciskasz w szparę pomiedzy przełącznik a szczeline Działa profi na wszystkich zawodach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacool Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 wreszcie jakis racjonalny powod zeby zaczac palic papierosy Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 wreszcie jakis racjonalny powod zeby zaczac palic papierosy właśnie ostatnio zwiększyłem dawkę dzienna, bo mi sie gdzies gubiły fajki, bo każde pudełko potargane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Chciałem odświeżyć temat. Czy natrysk wody na IC daje realnie poprawę osiągów? Jeśli tak to czy jest to w ogóle odczuwalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts