Robert Woźniak Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Witam Sprowadziłem z USA Forestera 2015 2,5 benzyna i potrzebuję informacji gdzie mogę zrobić zamianę mil na km i czy jest to możliwe . Z góry bardzo dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/15632-mile-na-kilometry-i-galony-na-litry/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
EL-Marcin Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Jeśli masz auto z USA, to duża skala na prędkościomierzu to mile, mała wewnątrz to km/h. Więc nad prędkością jazdy da się zapanować. Jeśli chcesz mieć licznik TYLKO w km/h to pozostaje wymiana licznika. Natomiast jesli chodzi o przeliczanie spalania, to najpierw zmierz realne wskazanie, zależne od opon. Ja jeżdżę na nieco większych oponach (215/65R16) i przeliczam 1 m = 1.635 km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Woźniak Posted June 22, 2015 Author Share Posted June 22, 2015 Jeśli masz auto z USA, to duża skala na prędkościomierzu to mile, mała wewnątrz to km/h. Więc nad prędkością jazdy da się zapanować. Jeśli chcesz mieć licznik TYLKO w km/h to pozostaje wymiana licznika. Natomiast jesli chodzi o przeliczanie spalania, to najpierw zmierz realne wskazanie, zależne od opon. Ja jeżdżę na nieco większych oponach (215/65R16) i przeliczam 1 m = 1.635 km. A jak kolego poradziłeś sobie ze światłami czy jest to kwestia regulacji czy wymiana lampy lewej w serwisie to 2500 jak możesz poradzić z góry dziękuję . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfik Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 A jak kolego poradziłeś sobie ze światłami czy jest to kwestia regulacji czy wymiana lampy lewej Dlaczego lewej? Jak lampy są symetryczne, to obie trzeba wymienić chyba, że czegoś nie wiem. W Europue każda z lamp świateł mijania świeci niesymetrycznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piterr Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Jakie są w ogóle różnice pomiędzy wersją USA a UE. Przymierzam się do zakupu takowego i nie wiem czy nie wpakuję się w jakąś pułapkę. Chodzi o wersję 2.0 turbo Link to comment Share on other sites More sharing options...
AllRad Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Tutaj można sobie wszystko zmienić: http://www.motomax.net.pl/strona-liczniki.html Robiłem u nich swego czasu Outbacka, zegary wymieniłem na EU, lampy w Subaru US są już asymetryczne i nie trzeba ich wymieniać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gismoo1 Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Odgrzeje temat. Czy ktoś robił zamianę jednostek z imperialnych na metryczne? Czy wiąże się to z poważną ingerencją w auto? Wertowałem dwa fora polskie i forum us i nie znalazłem odpowiedzi. Może znajdzie się ktoś kto podobny zabieg przeszedł. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyziek Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 W dniu 28.10.2015 o 22:19, AllRad napisał: lampy w Subaru US są już asymetryczne i nie trzeba ich wymieniać Od 2014 nie są W starszych chyba tak (w sg na pewno) Link to comment Share on other sites More sharing options...
diamond Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Odgrzewam temat. Podzielcie się, jeśli ktoś już robił zmianę menu na język polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
bombelllooo Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Jak coś to udało mi się ogarnąć temat. zmieniają się wskazania na liczniku (przebieg z miles na km) na klimatroniku z F na C, i na wyświetlaczu jednostki mpg > l/100km, F na C itp. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazaN Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Pochwal się jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pikipara Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 W dniu 19.02.2019 o 07:11, bombelllooo napisał: Jak coś to udało mi się ogarnąć temat. zmieniają się wskazania na liczniku (przebieg z miles na km) na klimatroniku z F na C, i na wyświetlaczu jednostki mpg > l/100km, F na C itp. Odgrzeje kotleta. Pochwal się kolego jak zmieniłeś jednostki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bombelllooo Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Zmieniałem w pamięci licznika, niestety w samochodzie z eyesight nie udało mi się poprawnie tego zrobić. Tzn jednostki da się przestawić i działa to poprawnie ale system eyesight nie działa ponieważ licznik jest w systemie metrycznym a kamera w milach. Nie mam żadnej kamery aby móc się nią pobawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesnik201 Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 Zmieniałem w pamięci licznika, niestety w samochodzie z eyesight nie udało mi się poprawnie tego zrobić. Tzn jednostki da się przestawić i działa to poprawnie ale system eyesight nie działa ponieważ licznik jest w systemie metrycznym a kamera w milach. Nie mam żadnej kamery aby móc się nią pobawić. Napiszesz coś więcej jak to ogarnąć i co jest do tego potrzebne? Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kambol Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 (edited) Nie znam się, ale widziałem, jak robią - trzeba wylutować z licznika pamięć, wgrać "europejskie" oprogramowanie i wlutować z powrotem. Działa Specjaliści podobno potrafią już zrobić w samochodach z ES. Jak ktoś potrzebuje, to mogę dać przez PW namiar do gościa, który mi robił w WRX. (Namiar 4 posty poniżej). Edited August 1, 2019 by Kambol Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesnik201 Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Nie znam się, ale widziałem, jak robią - trzeba wylutować z licznika pamięć, wgrać "europejskie" oprogramowanie i wlutować z powrotem. Działa Specjaliści podobno potrafią już zrobić w samochodach z ES. Jak ktoś potrzebuje, to mogę dać przez PW namiar do gościa, który mi robił w WRX. To daj ten namiarWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kambol Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 10 godzin temu, lesnik201 napisał: To daj ten namiar Hm... Uprzejmie proszę - wysłałem PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karenz Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Również jestem zainteresowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kambol Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 (edited) Ponieważ dostaję dużo zapytań przez PW, a uważam, że nie jest to działalność konkurencyjna wobec Gospodarza forum (obdzwaniałem i żadne ASO nie podjęło się zmiany jednostek w samochodzie z USA -"nie da się"), to podaję namiar na człowieka, który się tym zajmuje tutaj. Jeśli moderatorzy nie zgodzą się z moją interpretacją, to proszę usunąć. Edited July 24, 2019 by Kambol Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesnik201 Posted July 25, 2019 Share Posted July 25, 2019 Ponieważ dostaję dużo zapytań przez PW, a uważam, że nie jest to działalność konkurencyjna wobec Gospodarza forum (obdzwaniałem i żadne ASO nie podjęło się zmiany jednostek w samochodzie z USA -"nie da się"), to podaję namiar na człowieka, który się tym zajmuje tutaj. Jeśli moderatorzy nie zgodzą się z moją interpretacją, to proszę usunąć. Znalazłem magika od licznika we Wrocławiu. Ogarnia temat w niecałą godzinę i za 250zł Jakby ktoś był zainteresowany to mogę podesłać namiary.Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kambol Posted July 25, 2019 Share Posted July 25, 2019 (edited) @lesnik201 - napisz proszę kto, bo obdzwoniłem chyba wszystkich polecanych we Wrocławiu i nikt się nie podjął. W jakim samochodzie Ci zmieniał? Edited July 26, 2019 by Kambol Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkitekt Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Witam, również posiadam Forka US (MY14) i chętnie wymieniłbym wyświetlane jednostki itd. Kto w okolicach Warszawy tym się zajmuje jakieś namiary ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kambol Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 W okolicach Warszawy, to np. w Zduńskiej Woli - link w moim poście kilka powyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikol78 Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 Panowie Ja rónież chetnie skorzystam z namiaru na gościa z Wrocławia. @lesnik201 możesz podać namiar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts