goliach Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Witam wszystkich. Jestem szczęśliwym i w miarę nowym urzytkownikiem Forka SH 2009. Mam do was pytanie. Co włożyć zamiast SLS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzyk Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 (edited) . Edited March 4, 2015 by muzyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruSK Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 A to bez różnicy SH a SG? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzyk Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 Uuppss to jest do SH PzDr Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruSK Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 Właśnie, i tego tematu chyba nie ma... Albo się myle? Też mnie to interesuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzyk Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 Pozwolę sobie zacytować za @@cybel, http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/65013-amortyzatory-tyl-forester-sh5-2008-2012/?hl=pedders#entry1902880 Tu jest do SH PzDr Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruSK Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 Aaa, jest. Ok, muzyk. Trochę historyczny temat, ale może się z aktualizuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Liwoch Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Witam Ja nie dawno zastosowałem zestaw Pedders (sprężyna +amortyzator) i jestem zadowolony. Auto sztywne,nie buja się jak na serii,noi cena 50% oryginalnych-zawodnych podobno sls. W serwisie dostałem cenę 1900zł za sztukę sls. Łukasz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruSK Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 A kupowałeś gdzieś w Polsce, czy w stanach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Liwoch Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 (edited) A kupowałeś gdzieś w Polsce, czy w stanach? Kupowałem w Polsce.Znajdziesz na www.subarak.pl Edited March 15, 2015 by Łukasz Liwoch Link to comment Share on other sites More sharing options...
goliach Posted March 24, 2015 Author Share Posted March 24, 2015 Cześć Świeżynka. Zakupiłem zestaw Pedrosów do sojego forka ten sam rocznik tylko benzyna. Moje pytanie czy potrzeba jakieś dodatkowe graty do zamontowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Liwoch Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Nic nie trzeba wszystko jest p&p Daj znać jak wrażenia po zmianie Link to comment Share on other sites More sharing options...
goliach Posted March 31, 2015 Author Share Posted March 31, 2015 Wczoraj wymieniłem SLS-y na zestaw Pedders (sprężyna +amortyzator). Krótkie to moje doświadczenie ale różnica zauważalna. Wyżej stoi,zawieszenie twardsze.Ale trudno nie zauważyć jak stare miały poniżej 35% sprawności. Stan licznika 120 000 km. zobaczę jak z trwałością. Jak na razie Link to comment Share on other sites More sharing options...
aero84 Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Jedyny mankament to podobno slsy lepiej prowadzą się w ostrych zakrętach, ale jak sądzie sh raczej nie przyspiesza w zakręcie wiec w normalnej jeździe nie odczujesz różnicy. Powodzenia, Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
sredniaq Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 A ja nadal namawiam wszystkich na sls'y. Właśnie spakowałem auto na podróż, a różnicy w wysokości zawieszenia żadnej Sent with Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzyk Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Nie ma problemu co ~80.000 km zjawiam się u ciebie i dopłacasz mi różnice w cenie pomiędzy KYB a SLS'y PzDr Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarekP Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Jedyny mankament to podobno slsy lepiej prowadzą się w ostrych zakrętach, ale jak sądzie sh raczej nie przyspiesza w zakręcie wiec w normalnej jeździe nie odczujesz różnicy. Powodzenia, Pozdr Ciekawe ile w tym prawdy,muszę doczytać o właściwościach SLS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Ciekawe ile w tym prawdy,muszę doczytać o właściwościach SLS. w niektórych przypadkach sporo prawdy, często zamienniki są na betonowych sprężynach i auto dziwnie się prowadzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batik Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 (edited) Odgrzewam, poniewaz mam kłopot z sls'ami. Po wyładowaniu samochodu dość znacznie auto usiadło jak na zdjęciu. I nie chciało wstać. Po wyjęciu ładunku wrócił do normy. Sprawność amortyzatorow niska, ale czy to tłumaczy takie zachowanie tylu? Edited February 2, 2017 by Batik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kambol Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Po wyładowaniu samochodu dość znacznie auto usiadło jak na zdjęciu. I nie chciało wstać. Po wyjęciu ładunku wrócił do normy. A przejechałeś kilka kilometrów, czy tylko na postoju sprawdzałeś? Bo SLS działa tylko w czasie jazdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batik Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Kilkanaście km. Na 2 zdjeciu auto podczas trasy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malyboss Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Odgrzewam, poniewaz mam kłopot z sls'ami. Po wyładowaniu samochodu dość znacznie auto usiadło jak na zdjęciu. I nie chciało wstać. Po wyjęciu ładunku wrócił do normy. Sprawność amortyzatorow niska, ale czy to tłumaczy takie zachowanie tylu? A przejechałeś kilka kilometrów, czy tylko na postoju sprawdzałeś? Bo SLS działa tylko w czasie jazdy. Kilkanaście km. Na 2 zdjeciu auto podczas trasy. u mnie niestety jest analogicznie. To chyba znak, że trzeba będzie głębiej sięgnąć do potfela... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slim2102 Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Przejedź się jeszcze po paru leżących policjantach, aby pobujało tyłem. Jeżeli się nie podniesie tzn. że szykuje Ci się zabieg wymiany amorków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urwis Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Kilkanaście km. Na 2 zdjeciu auto podczas trasy. A jaki przebieg na tych SLS? One mi ok. 120 kkm wytrzymują. Już 3 komplet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slim2102 Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 W Forkach SH po FL chyba SLSy są już poprawione. Cały czas mam oryginał i trzymają odpowiednią wysokość (mierzone od nadkola do środka piasty). Po załadowaniu faktycznie na chwile klapnie nieznacząco ale już po paru wybojach wraca na miejsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts