Jump to content

SLS

goliach

Recommended Posts

.

Edited by muzyk

• 2 weeks later...

Witam

Ja nie dawno zastosowałem zestaw Pedders (sprężyna +amortyzator) i jestem zadowolony. Auto sztywne,nie buja się jak na serii,noi cena 50% oryginalnych-zawodnych podobno sls. W serwisie dostałem cenę 1900zł za sztukę sls.

Łukasz

• Upvote 1

• 2 weeks later...

Wczoraj wymieniłem SLS-y na zestaw  Pedders (sprężyna +amortyzator). Krótkie to moje doświadczenie ale różnica zauważalna. Wyżej stoi,zawieszenie twardsze.Ale trudno nie zauważyć jak stare miały poniżej 35% sprawności. Stan licznika 120 000 km. zobaczę jak z trwałością. Jak na razie :)  :P  :lol:  

Jedyny mankament to podobno slsy lepiej prowadzą się w ostrych zakrętach, ale jak sądzie sh raczej nie przyspiesza w zakręcie wiec w normalnej jeździe nie odczujesz różnicy.

Powodzenia,

Pozdr

Jedyny mankament to podobno slsy lepiej prowadzą się w ostrych zakrętach, ale jak sądzie sh raczej nie przyspiesza w zakręcie wiec w normalnej jeździe nie odczujesz różnicy.

Powodzenia,

Pozdr

Ciekawe ile w tym prawdy,muszę doczytać o właściwościach SLS.

Ciekawe ile w tym prawdy,muszę doczytać o właściwościach SLS.

w niektórych przypadkach sporo prawdy, często zamienniki są na betonowych sprężynach i auto dziwnie się prowadzi.

• 1 year later...

Odgrzewam, poniewaz mam kłopot z sls'ami. Po wyładowaniu samochodu dość znacznie auto usiadło jak na zdjęciu. I nie chciało wstać. Po wyjęciu ładunku wrócił do normy. Sprawność amortyzatorow niska, ale czy to tłumaczy takie zachowanie tylu?

IMG_0548.jpg

IMG_0552.jpg

Edited by Batik

Po wyładowaniu samochodu dość znacznie auto usiadło jak na zdjęciu. I nie chciało wstać. Po wyjęciu ładunku wrócił do normy.

A przejechałeś kilka kilometrów, czy tylko na postoju sprawdzałeś? Bo SLS działa tylko w czasie jazdy.

Odgrzewam, poniewaz mam kłopot z sls'ami. Po wyładowaniu samochodu dość znacznie auto usiadło jak na zdjęciu. I nie chciało wstać. Po wyjęciu ładunku wrócił do normy. Sprawność amortyzatorow niska, ale czy to tłumaczy takie zachowanie tylu?

A przejechałeś kilka kilometrów, czy tylko na postoju sprawdzałeś? Bo SLS działa tylko w czasie jazdy.

Kilkanaście km. Na 2 zdjeciu auto podczas trasy.

:(  u mnie niestety jest analogicznie. To chyba znak, że trzeba będzie głębiej sięgnąć do potfela... :wacko:  

W Forkach SH po FL chyba SLSy są już poprawione. Cały czas mam oryginał i trzymają odpowiednią wysokość (mierzone od nadkola do środka piasty). Po załadowaniu faktycznie na chwile klapnie nieznacząco ale już po paru wybojach wraca na miejsce.