goliach Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Witam wszystkich. Jestem szczęśliwym i w miarę nowym urzytkownikiem Forka SH 2009. Mam do was pytanie. Co włożyć zamiast SLS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzyk Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubaruSK Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 A to bez różnicy SH a SG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzyk Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Uuppss to jest do SH PzDr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubaruSK Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Właśnie, i tego tematu chyba nie ma... Albo się myle? Też mnie to interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzyk Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Pozwolę sobie zacytować za @@cybel, http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/65013-amortyzatory-tyl-forester-sh5-2008-2012/?hl=pedders#entry1902880 Tu jest do SH PzDr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubaruSK Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Aaa, jest. Ok, muzyk. Trochę historyczny temat, ale może się z aktualizuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Liwoch Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Witam Ja nie dawno zastosowałem zestaw Pedders (sprężyna +amortyzator) i jestem zadowolony. Auto sztywne,nie buja się jak na serii,noi cena 50% oryginalnych-zawodnych podobno sls. W serwisie dostałem cenę 1900zł za sztukę sls. Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubaruSK Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 A kupowałeś gdzieś w Polsce, czy w stanach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Liwoch Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 A kupowałeś gdzieś w Polsce, czy w stanach? Kupowałem w Polsce.Znajdziesz na www.subarak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliach Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Cześć Świeżynka. Zakupiłem zestaw Pedrosów do sojego forka ten sam rocznik tylko benzyna. Moje pytanie czy potrzeba jakieś dodatkowe graty do zamontowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Liwoch Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Nic nie trzeba wszystko jest p&p Daj znać jak wrażenia po zmianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliach Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Wczoraj wymieniłem SLS-y na zestaw Pedders (sprężyna +amortyzator). Krótkie to moje doświadczenie ale różnica zauważalna. Wyżej stoi,zawieszenie twardsze.Ale trudno nie zauważyć jak stare miały poniżej 35% sprawności. Stan licznika 120 000 km. zobaczę jak z trwałością. Jak na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero84 Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Jedyny mankament to podobno slsy lepiej prowadzą się w ostrych zakrętach, ale jak sądzie sh raczej nie przyspiesza w zakręcie wiec w normalnej jeździe nie odczujesz różnicy. Powodzenia, Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredniaq Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 A ja nadal namawiam wszystkich na sls'y. Właśnie spakowałem auto na podróż, a różnicy w wysokości zawieszenia żadnej Sent with Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzyk Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Nie ma problemu co ~80.000 km zjawiam się u ciebie i dopłacasz mi różnice w cenie pomiędzy KYB a SLS'y PzDr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekP Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jedyny mankament to podobno slsy lepiej prowadzą się w ostrych zakrętach, ale jak sądzie sh raczej nie przyspiesza w zakręcie wiec w normalnej jeździe nie odczujesz różnicy. Powodzenia, Pozdr Ciekawe ile w tym prawdy,muszę doczytać o właściwościach SLS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdaSch Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Ciekawe ile w tym prawdy,muszę doczytać o właściwościach SLS. w niektórych przypadkach sporo prawdy, często zamienniki są na betonowych sprężynach i auto dziwnie się prowadzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batik Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Odgrzewam, poniewaz mam kłopot z sls'ami. Po wyładowaniu samochodu dość znacznie auto usiadło jak na zdjęciu. I nie chciało wstać. Po wyjęciu ładunku wrócił do normy. Sprawność amortyzatorow niska, ale czy to tłumaczy takie zachowanie tylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Po wyładowaniu samochodu dość znacznie auto usiadło jak na zdjęciu. I nie chciało wstać. Po wyjęciu ładunku wrócił do normy. A przejechałeś kilka kilometrów, czy tylko na postoju sprawdzałeś? Bo SLS działa tylko w czasie jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batik Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Kilkanaście km. Na 2 zdjeciu auto podczas trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyboss Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Odgrzewam, poniewaz mam kłopot z sls'ami. Po wyładowaniu samochodu dość znacznie auto usiadło jak na zdjęciu. I nie chciało wstać. Po wyjęciu ładunku wrócił do normy. Sprawność amortyzatorow niska, ale czy to tłumaczy takie zachowanie tylu? A przejechałeś kilka kilometrów, czy tylko na postoju sprawdzałeś? Bo SLS działa tylko w czasie jazdy. Kilkanaście km. Na 2 zdjeciu auto podczas trasy. u mnie niestety jest analogicznie. To chyba znak, że trzeba będzie głębiej sięgnąć do potfela... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slim2102 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Przejedź się jeszcze po paru leżących policjantach, aby pobujało tyłem. Jeżeli się nie podniesie tzn. że szykuje Ci się zabieg wymiany amorków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urwis Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Kilkanaście km. Na 2 zdjeciu auto podczas trasy. A jaki przebieg na tych SLS? One mi ok. 120 kkm wytrzymują. Już 3 komplet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slim2102 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 W Forkach SH po FL chyba SLSy są już poprawione. Cały czas mam oryginał i trzymają odpowiednią wysokość (mierzone od nadkola do środka piasty). Po załadowaniu faktycznie na chwile klapnie nieznacząco ale już po paru wybojach wraca na miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.