Gooz Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 Od pewnego czasu przygotowuje się psychicznie do zakupu Subaru XT. Jestem świadomy że będzie to bardzo trudna przeprawa, samochodów jest mało, brakuje części i myślę że sporo kasy pójdzie żeby było "dobrze". Niestety nie kupuję samochodów głową bo wtedy bym jeździł lanosem w gazie, tutaj chodzi o coś zupełnie innego. Czy ktoś zna jakieś egzemplarze które warto polecić? Ktoś jeździł tym pojazdem i jest mi w stanie powiedzieć jak to wygląda? Jakiś czas temu jedno było na allegro ale teksty w stylu :"samochód pali jezdzi " kojarzą mi się bardziej z kondonem który ledwo jedzie do przodu a nie dobrą bryką. Samochód raczej nie będzie samochodem na co dzień (choć z drugiej strony miała być weekendowa a na co dzień jeżdżę Legendą coupe), chętnie spędzę z nim nie jeden dzień w warsztacie Chętnie przygarnę wszystkie informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
raju Posted August 7, 2012 Share Posted August 7, 2012 Witam, będę miał coś takiego z 2002/2003. 138 kkm. Więcej info - PW. Pozdrawiam raju Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbutek Posted August 7, 2012 Share Posted August 7, 2012 raju chyba nie do końca wisz czego Gooz szuka. Takie mam wrażenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobsynek Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Witam Dzisiaj znalazłem takie oto cudo: http://allegro.pl/show_item.php?item=3503589365# Sam jestem pod wrażeniem tego auta Może kiedyś Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegi Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Ten ze Starachowic już dość długo wisi. Sam się łamałem, ale jednak targetem był SVX i to mnie sie udało. Natomiast szacun dla wszystkich, którzy ratują zabytki, w szczególności tak nietypowe jak subaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
xt6 Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 ten srebrny xt to lemiecha z forum były, sciągnął go z niemiec z bardzo małym przebiegiem i jakąś usterką w silniku (chyba go remontował) najważniejsze że buda była zdrowa i to bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted September 17, 2013 Share Posted September 17, 2013 E tam... U siebie ma ładniejsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitz Posted September 17, 2013 Share Posted September 17, 2013 Witam Dzisiaj znalazłem takie oto cudo: http://allegro.pl/sh...tem=3503589365# Sam jestem pod wrażeniem tego auta Może kiedyś Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu. Ten oryginalny przebieg może być nieco wątpliwy. Te cyferki są strasznie nierówno ustawione. Przy takim samochodzie raczej na przebieg się nie patrzy, tylko na stan techniczny, więc trochę nie bardzo wiem po co go tak skręcać? Z przyzwyczajenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papkin Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Witam, kolegów zakupiłem egzemplarz o którym mowa ( ten z allegro ). Samochód faktycznie w bdb stanie, ostanio zmieniłem rozrząd , wymiany olei itd itp. problem z którym się spotkałem to brak częsci zamiennych. Egemplarz który posiadam ma zwieszenie pneumatyczne które jest sprawne. Proszę o pomoc szuka nowych amortyzatorów na tył może być kpl 4 szt ( dobre używki ) nowych nie znalzłem. proszę o info na PW. a jeszcze jedno odnścnie częsci zamiennych chętnie , prosżę o info na PW poszukuję częsci do środka przełącznik świateł , gumki osłaniające to wszyko na PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Papkin - tylne amory z mojego razem z kompresorem mogę Ci oddać za piwo. U mnie tylko zagracają. Po dłuższym staniu auto siadało, ale to standard (nieszczelny miech). W trakcie jazdy problemów nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegi Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Witam, kolegów zakupiłem egzemplarz o którym mowa ( ten z allegro ) Gratulacje! Jakie dalsze zamierzenia? Do pojeżdżenia czy jakas renowacja? problem z którym się spotkałem to brak częsci zamiennych Ten sam problem dotyczy SVX. Zamienników praktycznie nie ma, ceny byle nowej części (do SVX akurat są) kosmiczne albo jeszcze gorzej (nowe auto złożone z oryginalnych nowych cżęści kosztowałoby pewnie miliony ). Dlatego wynalazłem w dobrym stanie i w dobrej cenie drugiego. Jednemu robię małą renowację, a drugiego utrzymuję i eksploatuję, ale nie inwestuję w odnowienie - w razie potrzeby posłuży jako magazyn cześci zamiennych Myślę, że w przypadku XT też warto rozważyć ten scenariusz, póki jeszcze można za śmieszne pieniądze kupić w miarę sprawne auto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Akurat w przypadku XT problemem są blachy. Mechanika jest w większości wspólna z Leone, więc nie jest to problem jakiś ogromny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegi Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Akurat w przypadku XT problemem są blachy. To jest problem z dostępnością czy trwałością? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 Bardziej z dostępnością. Jak auto stało w trawie po klamki przez 10 lat, to i najlepsze progi nie wytrzymają, a wiele z tych samochodów właśnie tak spędziło ostatnią dekadę. Aha - silnik jako taki jest dość popularny w amatorskim lotnictwie i montowany do motolotni i małych samolotów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegi Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 Jak auto stało w trawie po klamki przez 10 lat, to i najlepsze progi nie wytrzymają, a wiele z tych samochodów właśnie tak spędziło ostatnią dekadę No to prawda. A i kilka miesięcy wystarczy i już sa ślady. Dlatego właśnie pod tym kątem, szukałem, szukałem, szukałem, aż trafiłem za cenę kilku skrzynek wódki egzemplarz, który może nie ma super zdrowych blach, ale do uratowania, a i szyby czy inne elementy nie do pogardzenia. Jeszcze jest szansa trafić znośne XT za parę tysięcy PLN. Za kilka lat albo będą kosztować krocie, albo już będą od jakiegoś czasu na złomie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papkin Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 mała wizualizacja XT`ka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegi Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Wow! Wygląda pięknie i zdrowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Ładnie.... I jeszcze kolor prawdziwy old school Zdążyłem zapomnieć jak fajnie ten samochód wygląda w całości - chyba idzie pracowita zima Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegi Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Zdążyłem zapomnieć jak fajnie ten samochód wygląda w całości - chyba idzie pracowita zima Twój rozebrany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Motor, skrzynia i zawias na miejscu. Trzeba dorobić przewody hamulcowe z przejściem na inne zaciski, adaptery na tył, flanszę do turbo, wrzucić wnętrze i inne takie pierdoły. Część blach na aucie, część po garażu porozkładana Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegi Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 No to roboty jest. wytrwałości i powodzenia życzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemiech Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Jak by coś potrzeba było to mam chyba dwa XT w piwnicy w częściach Plan na ten rok podobny jak Ivana, jednego XT robię na upalańsko, buda zdrowa więc można działać, silnik pewnie pójdzie od Turbo dziadka albo od forka 177 konnego. Glowice na 2 wałkach nie mieszczą się w grodzi ( Andrzejek od Białego XT z Mokotowa to próbuje zainstalować do auta i będzie pewnie podłużnice przerabiać ) Ivana XT ... projekt ciągnie się już z 4 lata ... tempo tempo i reszcze raz tempo ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Ładuj motor z turbodziada - wiem co mówię A mój to się ciągnie, bo nikt go nie dotyka dłuższy czas. Lepiej zamiast marudzić bierz klucze, piwo i wpadaj na budowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papkin Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 witam , proszę o pomoc w zakupie kpl. zawieszenia do xt1.8 turbo 4wd przesiadka z pneumatycznego zawiasu. chodzi o nr katalogowy czesci zamiennych ( amortyzatory + sprezyny ) z leona które podpasuja do mojego XT z góry dzieki za pomoc. dodam że mimo szczerych chęci regeneracja zawieszenia pneumatycznego jest nie możliwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted May 13, 2014 Share Posted May 13, 2014 Papkin - czemu nie napiszesz np do osoby wystawiającej tę aukcję: http://allegro.pl/subaru-leone-1991-2wd-rozne-czesci-i4236771055.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts