cichu1234 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Salatka kebab ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyrTyr Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 a oplaca mi sie rozbierac po sniadaniu ? http://youtu.be/fBfQgcLvg-c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maf1evo Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 a oplaca mi sie rozbierac po sniadaniu ? http://youtu.be/fBfQgcLvg-c Gdzieś już to widziałem, hmmm, niech sobie przypomnę... Aaaaa, już wiem! Ja to wklejałem kilka postów wyżej :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyrTyr Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 a oplaca mi sie rozbierac po sniadaniu ? http://youtu.be/fBfQgcLvg-c Gdzieś już to widziałem, hmmm, niech sobie przypomnę... Aaaaa, już wiem! Ja to wklejałem kilka postów wyżej :wink: Tyle ze bez sensu....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maf1evo Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 A to ma sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyrTyr Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 A to ma sens? Pomysl.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filester Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Co z moim przepisem na sypki ryż :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Co z moim przepisem na sypki ryż :?: Podałem wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 STIFF, bardzo dziękuję... pycha :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Aga, bardzo proszę - a mnie w temacie szpinaku nasżło jeszcze na canelloni ze szpinakiem - może jutro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Znalazłam mascarpone w lodówce i zrobiłam tagliatelle carbonara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hemi112 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 na obiad są ziemniaczki z koperkiem,do tego kotlecik schabowy i ogóreczek kiszony...mnie ten obiad czeka bo wcześniej jak i teraz jestem zajęty i ...nie aż tak głodny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buncol555 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Mniej więcej raz w tygodniu mam wolne od piersi z kurczaka i wtedy jem PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM Oczywiście torba ryżu + jakies warzywa standardowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek_l Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 A propos szpinaku - spaghetti ze szpinakiem i suszonymi pomidorami (do tego oczywiście jeszcze parę oliwek, czosnek i parmezan na koniec) to jedno z moich ulubionych dań, które robi się szybko i smakuje wyśmienicie. Ponieważ ostatni tydzień spędziłem na nartach w IT (mega-teges!), w sklepie zobaczyłem taki szpinak, jakiego jeszcze w życiu nie widziałem! :shock: Liście duże, mięsiste i chyba z 5 razy grubsze od tego szpinaku, który kupuję u nas. Nie wytrzymałem i kupiłem 0,5 kg worek. Do tego oczywiście pozostałe produkty, w tym lokalne spaghetti i obowiązkowo południowo-tyrolskie wino, co do którego nie miałem specjalnych oczekiwań. Wyszło re-we-la-cyjnie! Nawet wino okazało się całkiem dobre! Po raz kolejny potwierdziło się, że jakość składników i miejsce spożywania robi duuuużą różnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Mniej więcej raz w tygodniu mam wolne od piersi z kurczaka Jak będziesz jadł tyle drobiu, to będą Ci rosły włosy jak u NRD-owskiej sportsmenki :wink: Kurczaki, szczególnie te z przemysłowych hodowli, to jeden wielki zbiór antybiotyków i innej chemii. Koleżanki mama jest inspektorem weterynarii, nadzoruje min. firmy drobiarskie. Zawsze powtarza: " jedzcie wszystko, tylko nie drób". A u mnie na obiadek niedzielna krrrrwista polędwica zapieczona na grzance z grubą warstwą dobrego pasztetu. Tzw. Chateaubriand. Niebo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 " jedzcie wszystko, tylko nie drób" A najbardziej rozczulają mnie ludzie szamający wątróbki drobiowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buncol555 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Adi, Jest to ciekawe co mówisz, piersi z kurczaka kupuje na bazarze, nie żadne paczkowane w supermarketach. Fakt, nie wiem co się dzieje z tym mięsem zanim trafi do sprzedaży ale mam wrażenie, że jem coś w miarę porządnego. Myślisz, że drób w takich miejscach też jest marnej jakości? Jem kurczaka bo ma najlepszy stosunek zawartości białka do tłuszczu i ceny. W sumie to mogę jeszcze jesc indyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 A najbardziej rozczulają mnie ludzie szamający wątróbki drobiowe. Eee tam, foie gras nie jest złe ale konsumpcje trzeba odłożyć na lepsze czasy. -- 29 sty 2012, o 22:18 -- Myślisz, że drób w takich miejscach też jest marnej jakości? Najlepszym wyznacznikiem jakości mięsa jest jego cena. Jeżeli płacisz 14-18 zł. za kg. piersi to nie licz na dobry produkt. Kurczaka faszeruje się świństwami, żeby w po 6 tygodniach swego żywota trafił na twój talerz. Ekonomia wymusiła hodowle takich mutantów... niestety. Z indykami jest niewiele lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buncol555 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Okazuje się, że żeby dobrze się odżywiać trzeba mieć fortunę. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxus Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Albo hodowlę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Albo mieszkać na wsi i sobie hodować kury, indyki, świnki :roll: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maf1evo Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Hodować mogę. A kto je później zakila? Ja nie :| Dla jaj to i owszem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imgw Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 nie przesadzajcie...... te kurczaki po prostu odzywia sie w dokladnie na takich samych zasadach co opisal Buncol555, bo ma najlepszy stosunek zawartości białka do tłuszczu i ceny nie ma antybiotykow, anabolikow..... :roll: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suberet Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Dzisiaj były rolady, modro kapusta i nudel kule. No i maślanka. 8) A wątróbki drobiowe są mniam, mniam, mniam. , ale tylko kurzęcze. I do tego oczywiście maślanka! 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maf1evo Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Dzisiaj były rolady, modro kapusta i nudel kule. No i maślanka. 8) A wątróbki drobiowe są mniam, mniam, mniam. , ale tylko kurzęcze. I do tego oczywiście maślanka! 8) A co to nudel kule? To to samo co gumiklyjzy (czy jakoś tam)? A to nie po polsku "wałek do ciasta"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się