Jump to content

Recommended Posts

Posted

ponieważ ludziska widza sie na drodze i pozdrawiaja sie - lub czasem co nieładnie nie pozdrawiaja się :evil: może czas zacząć topic o machaniu do siebie na drodze :D

ja zacznę od pozdrowienia 2 kierowników estiaja w niedziele ok. 14.15 w okolicach Ronda Zesłańców Syberyjskich w W-wie - rej. WPNXXXXX. Jechałem przed nimi - i na moje awaryjne odpowiedzieli długimi. Zrobiło się sympatico... i trochę wstyd.... bo karawan straaaaasznie nieumyty :roll:

Pozdrooffka

Pumex

• Like 1
Posted

Trzeba moim zdaniem jakis system fajny taki ustawic. Np: Ze tańsze pozdrawiają droższe. Bo to troche obciach z STI pozdrowić starego legasiaka, tak? I jak taki bedzie system, to ten z drozszego może i nie pozdrowi, ale za to ten w tańszym będzie se mógł poprzeklinać na łysego burżuja na przykład, że nie odpowiedział. albo co.

Żeby jakaś sprawiedliwość była.

• Haha 1
  • Upvote 1
Posted
Jechalem przed nimi - i na moje awaryjne odpowiedzieli dlugimi. Zrobilo sie sympatico...

Albo błyskali długimi bo jakiś dzięcioł miga i wkurza :lol:

• Haha 1
Posted
:lol: no w sumie masz racje Dzanek - moglo tez byc, ze mi dlugimi dawal, zebym mu z drogi zjechal :lol:
  • Cheers! 1
Posted

Witam!

Ja tam się już nie pozdrawiam. Zawsze machalem, migalem... Zresztą pomysł powstał na pierwszym SjSie... ale coraz czesciej czytajac z ruchu warg odczytuje : Co MRUGOSZ CH.........JU???

Posted

a co się tym przejmujesz? ja mrugam, macham i juz. a jak jakiś ch*** z drugiej strony nie rozumie to ch*** mu w nie powiem co. i już (moderator - czytasz to?)

koledzy się witają a ... chamy mijają z przekleństwami na ustach :)))

poza tym miło czuć się jak w rodzinie.

• Upvote 1
Posted

Moim zdaniem im więcej aut danej marki, tym mniej celowe jest machanie, mruganie itp. Bo wtedy ludzie traktują samochód jako zwyczajne wozidło i nie czują tej wyjątkowości... Tak pewnie powoli staje się z subaru (choć ja mimo "nowego legasiaka" pozdrawiam, Arno słyszysz??)

Była swego czasu duża dyskusja wśród motocyklistów na ten temat. Gdy motocykli było niewiele, to wszyscy się pozdrawiali. A teraz jest z tym różnie. Argumentem, który do mnie osobiście przemówił było to, że gdyby motocykliści (plus wszyscy inni jednośladowcy) chciali się pozdrawiać w takim Rzymie, to musieliby jeździć z jedną ręką na kierownicy, bo druga służyłaby do pozdrawiania.

A te grupy samochodowe, które się chcą pozdrawiać mają zwyczajnie jakieś wyróżniki. pl.misc.samochody ma nalepkę, forum mitsubishi ma nalepkę, citroeniarze internetowi mają podkładki pod tablice rejestracyjne. I już. Wtedy wiadomo, że mrugając, czy trąbiąc na kogoś nie spotkamy się z bezmyślnym wzrokiem mówiącym 'Ale o sooo chodzi?", lub co gorsza z brzydkimi wyrazami odczytywanymi z ruchu warg...

• Upvote 1
Posted

Mnie wieczorem w sobote pozdrowil kierownik niebieskiego GT. Na poczatku nie zauwazylem co to za pojazd. Myslaem, ze Astra jakas ;(

Dobrze, ze mu odmachalem, bo atmosfera w aucie po wizycie Mikolaja byla napieta. Dzieciak dostal rower i rower musial zmiescic sie do srodka :)

Posted

A te grupy samochodowe, które się chcą pozdrawiać mają zwyczajnie jakieś wyróżniki. pl.misc.samochody ma nalepkę, forum mitsubishi ma nalepkę, citroeniarze internetowi mają podkładki pod tablice rejestracyjne. I już. Wtedy wiadomo, że mrugając, czy trąbiąc na kogoś nie spotkamy się z bezmyślnym wzrokiem mówiącym 'Ale o sooo chodzi?", lub co gorsza z brzydkimi wyrazami odczytywanymi z ruchu warg...

Eeee - bez przesady - w przypadku Subaru jeszcze nie spotkalem sie z negatywna reakcja wlasciciela Imprezy (do innych przyznaje sie, ze nie macham bo reakcja jest znikoma - no poza Szymonem jak jezdzil Legacem :-) ). Tylko jedno - nie trabie na inna SI bo wtedy faktycznie reakcja moze byc negatywna (dlatego np. mimo czytania/pisania na p.m.s. nigdy sie nie obkleje bo by mnie irytowalo jakby mi jakis grupowicz zaczal na mnie trabic :-) )

Fakt, ze nie zawsze ludzie odmachaja ale czasem wynika to z niezauwazenia (szczegolnie jesli jedziecie w dwoch roznych kierunkach) niz z niecheci.

A z ciekawych sytuacji to zdazylo mi sie, ze pomachal (jako pierwszy :-) ) mi klient z Lancera Evo VIII (z ktorym zreszta pozniej mialem fajny street ze swiatel) oraz gostek w SI na niemieckich blachach (w W-wie na trasie lazienkowskiej).

Posted

niemieckie blachy: VER...cos tam ? miałem przyjemność z tym panem na Ursynowie i ....mimo porażki pod koniec 3. bardzo mile wspominam :D

Posted
niemieckie blachy: VER...cos tam ? miałem przyjemność z tym panem na Ursynowie i ....mimo porażki pod koniec 3. bardzo mile wspominam :D

nie pamietam - byc moze (to bylo ponad rok temu)

Posted

Ja Rolanda i Pumexa to codziennie pozdrawiam z okna w pracy

... nigdy nie odpowiadają :cry:

:wink:

Posted

cholera - chyba wyzej siedzisz bo ja ze swojego 4-go pietra to czasami tylko Pumex'a na parkingu widze (a czesciej slysze jak mi pod biurem halasuje)

a tak wogole to ja krotkowidz jestem - i jak Pumex mnie przez okno z pracy pozdrawial to tez go nie widzialem :wink:

no i zeby nie bylo - ostatnio (no z ponad miesiac temu) jak na pl. bankowym zjawiles sie tuz za mna to odpozdrowilem :-)

Posted

Ja tez zawsze pozdrawiam. A moze by jakies nalepki w stylu "forum.subaru.pl" albo cos. To wtedy wiadomo, ze swoj

Posted

Roland, czysc czasem lusterko wsteczne, bo czarne subaryny zlewaja Ci sie chyba z asfaltem :P

Pozdrawiam,

Agnieszka

Posted

Iwan, obiecuje od jutra zaczynac moj dzien pracy od pozdrowienia Cie z okna :lol:

Roland a Tobie to celowo pod oknem parkuje :wink: fajny mam wydech, nie? :lol:

Pozdrawiam

Szymon vel Pumex

Posted
Roland, czysc czasem lusterko wsteczne, bo czarne subaryny zlewaja Ci sie chyba z asfaltem :P

Pozdrawiam,

Agnieszka

he he - to moze lepiej umyc to czarne cudo - bedzie sie przynajmniej swiecic/blyskac i wtedy zauwaze :-)

Posted
Roland a Tobie to celowo pod oknem parkuje :wink: fajny mam wydech, nie? :lol:

noooo - te nowe Ikarusy faktycznie maja kosmiczny wydech :D:D:D

Posted
a co się tym przejmujesz? ja mrugam, macham i juz. a jak jakiś ch*** z drugiej strony nie rozumie to ch*** mu w nie powiem co. i już (moderator - czytasz to?)

koledzy się witają a ... chamy mijają z przekleństwami na ustach :)))

poza tym miło czuć się jak w rodzinie.

W sprawie ostatniego zdania pozwolę sobie z kolegą polemizować.

Z rodziną, jak mawiali starożytni najlepiej wychodzi się na zdjęciach, a biorąc pod uwagę, że zdjęcie które można zaliczyć podczas jazdy samochodem bywa bardzo kosztowne nawet nie chcę sobie wyobrażać pozostałych - mniej fajnych zdarzeń z wymienioną rodziną.

Ponadto świadomość, że atrakcyjna samiczka podróżująca wehikułem tej samej marki jest z "urzędowo" wykluczona z kręgu potencjalnych obiektów napastowania na tle seksualnym nastraja raczej pesymistycznie :?

Posted

A tak przy okazji skoro mowa o pozdrowieniach - pozdrawiam michal'a i jego SI STi SE :-) (tylko albo mnie zignorowal - albo tak skupil sie na jezdzie, ze nie zauwazyl jak smignal obok mnie na JP II tak jakies pol godzinki temu :-( )

W kazdym razie myslalem, ze zrowna sie i pomacha - a tu guzik - wycial dzide i tyle go widzialem :-(

Posted
A tak przy okazji skoro mowa o pozdrowieniach - pozdrawiam michal'a i jego SI STi SE :-) (tylko albo mnie zignorowal - albo tak skupil sie na jezdzie, ze nie zauwazyl jak smignal obok mnie na JP II tak jakies pol godzinki temu :-( )

W kazdym razie myslalem, ze zrowna sie i pomacha - a tu guzik - wycial dzide i tyle go widzialem :-(

To faktycznie moglem byc ja :) Jechalem do roboty :( Bije sie w piersi, nie zauwazylem :( Trzeba bylo mi mignac dlugimi :D

Posted
To faktycznie moglem byc ja :) Jechalem do roboty :( Bije sie w piersi, nie zauwazylem :( Trzeba bylo mi mignac dlugimi :D

to na pewno byles Ty :-) (przynajmniej nr rej. sie zgadzal) - nie mrugalem bo tylko chwile jechalem za Toba :-) (a jechalismy praktycznie od skrzyzowania z Nowolipkami do ronda Babka (znaczy sie Radoslawa czy jakos tak) :D (tylko Ciebie przyblokowalo na lewym a ja pojechalem prawym i myslalem, ze jak juz sie przebiles i zaczales pedzic do przodu :D to mnie zauwazysz :D )

no ale skoro spieszyles sie do pracy to rozumiem i wybaczam :D :D :D

Posted
noooo - te nowe Ikarusy faktycznie maja kosmiczny wydech :D:D:D

no wiesz... w koncu to Szybkie Ikarusy :wink: