Jump to content

"Wiosna na Pojezierzu" dla SUBARU z Przygody4x4 - 27-28 marca

Recommended Posts

Witajcie

"Odgrażaliśmy się" po ostatniej udanej imprezie na Kaszubach, że będzie coś dwudniowego dla Subaru. Hotele są albo zamknięte, albo "wiszą na włosku" dlatego robimy imprezę 2 dni z biwakiem. Idzie wiosna, mrozu raczej nie będzie, a wieczór przy ognisku nad jeziorem i kontakt z przyrodą na pewno przypadnie Subarianom do gustu i da namiastkę Subariad.

Kiedy? 
   Start w sobotę, 27 marca, o godzinie 9:00
   Zakończenie w niedzielę, 28 marca po południu (około 17:00)

Gdzie?
   Rozpoczęcie około 30 km na północ od Bydgoszczy, zakończenie w okolicach miejscowości Jastrowie

Co robimy?
    Trasa około 220 km. Trasa mieści się w kategorii turystycznej, ale z uwagi na wiosenne warunki będzie dość offroadowo. Brody, koleiny, błotko, piaskownica dla dużych chłopców. Oczywiście trasy dostosowane do możliwości Subaraków. W razie potrzeby będziemy sobie wzajemnie pomagać.

Postaramy się, aby nie było "krzaczorów" ale nie gwarantujemy, że żadna gałązka nie skazi Waszego lakieru - zwłaszcza, gdy mściwa śliska nawierzchnia zrzuci Was z obranego toru jazdy ;)

Planujemy 1 nocleg w terenie, dlatego przydadzą się śpiwory, pierzyny oraz napoje rozgrzewające (bo ognisko oczywiście też będzie nas grzać).
    Jemy w terenie. Więc zabierzcie ze sobą produkty (lub gotowe dania) i nie zapomnijcie o kiełbasie na wieczorne ognisko!

Jak to zrobimy?
   Jedziemy w konwoju za przewodnikiem po przygotowanej trasie

Maksymalna ilość aut - 12+1
   Wymagania - sprawne Subaru :thumbup: (Forester, Outback, XV), przygotowany zaczep ratunkowy (wystarczy fabryczny) i CB radio.
   I oczywiście maseczki.

Za ile?
   Wpisowe wynosi 550 zł od samochodu niezależnie od ilości osób.

Jak się zapisać?
   NALEŻY WYPEŁNIĆ FORMULARZ: https://forms.gle/6oxqSkqVJGK4sPN36

Co dalej?
   W odpowiedzi otrzymacie mail z różnymi ważnymi informacjami. Jeśli NIE otrzymacie maila w przeciągu godziny od wypełnienia formularza - sprawdźcie proszę SPAM albo wołajcie o pomoc przez pocztę forumową.

PS. Foto z ubiegłorocznej Jury - nie ma jeszcze foto z Subaru na nowej trasie - nadrobimy to wspólnie, prawda? :drool:

156726548_234752568250523_8259084951454835148_n.png

DSC07347.JPG

DSC07372.JPG

DSC07409.JPG

DSC07485.JPG

DSC07613.JPG

Edited by Miłosz Rzeźnik

4 godziny temu, Miłosz Rzeźnik napisał:

oraz napoje rozgrzewające (bo ognisko oczywiście też będzie nas grzać).

Kurcze, zmiana czasu nie będzie sprzyjać przyjmowaniu zbyt dużej ilości "ogrzewaczy"
:mellow:

• Haha 1

1 minutę temu, keyman napisał:

ten łysy ze zdjęcia z kamerą jest w pakiecie startowym? :D

Tym razem w fabryce, także nici z fajnego wyjazdu. U mnie planowanie z wyprzedzeniem 2/3 tygodniowym rzadko kiedy się sprawdza. 

W dniu 4.03.2021 o 23:02, pitgol napisał:

No wlasnie _jeszcze_ nie mam. Pytanie czy dam rade bez, czy mam sie obuć :)

Z doświadczenia powiem, lepiej się obuć za wczasu... akurat nowy sezon się zaczyna to jest pretekst na zakupy;):)

• Like 1
  • Upvote 1

W dniu 4.03.2021 o 23:02, pitgol napisał:

No wlasnie _jeszcze_ nie mam. Pytanie czy dam rade bez, czy mam sie obuć :)

Szczególnie, że Ci się zimóweczki trochę ślizgały na Kaszubach :) 

Trochę z doświadczenia - jeżdżę na AT cały rok, również po autostradach i ekspresówkach - na zużycie nie mają wielkiego wpływu w porównaniu z letnią czy zimową, bo to różnica na plus 0,1-0,2l/100km. Natomiast jak mam potrzebę "poczucia" wyższości AT nad szosową, to nie mam dylematu zakładać czy też nie. Po prostu jadę, a opona robi swoją robotę. 

Uprzedzę - są głośniejsze, ale tu skorzystałem i wykonałem za podpowiedziami kolegi z forum wyciszenia mojej świnki. I problemu nie ma.

Szczególnie, że Ci się zimóweczki trochę ślizgały na Kaszubach  
Trochę z doświadczenia - jeżdżę na AT cały rok, również po autostradach i ekspresówkach - na zużycie nie mają wielkiego wpływu w porównaniu z letnią czy zimową, bo to różnica na plus 0,1-0,2l/100km. Natomiast jak mam potrzebę "poczucia" wyższości AT nad szosową, to nie mam dylematu zakładać czy też nie. Po prostu jadę, a opona robi swoją robotę. 
Uprzedzę - są głośniejsze, ale tu skorzystałem i wykonałem za podpowiedziami kolegi z forum wyciszenia mojej świnki. I problemu nie ma.

Nie bylo mnie na Kaszubach :) Ale dzieki za odpowiedz. Obuje sie w ATka.

15 godzin temu, pitgol napisał:

Nie bylo mnie na Kaszubach :) Ale dzieki za odpowiedz. Obuje sie w ATka.

A rzeczywiście, nie ten cytat chwyciłem :)  Ale adresat się domyśla z pewnością :)