Miłosz Rzeźnik 344 Posted March 4 Share Posted March 4 (edited) Witajcie "Odgrażaliśmy się" po ostatniej udanej imprezie na Kaszubach, że będzie coś dwudniowego dla Subaru. Hotele są albo zamknięte, albo "wiszą na włosku" dlatego robimy imprezę 2 dni z biwakiem. Idzie wiosna, mrozu raczej nie będzie, a wieczór przy ognisku nad jeziorem i kontakt z przyrodą na pewno przypadnie Subarianom do gustu i da namiastkę Subariad. Kiedy? Start w sobotę, 27 marca, o godzinie 9:00 Zakończenie w niedzielę, 28 marca po południu (około 17:00)Gdzie? Rozpoczęcie około 30 km na północ od Bydgoszczy, zakończenie w okolicach miejscowości Jastrowie Co robimy? Trasa około 220 km. Trasa mieści się w kategorii turystycznej, ale z uwagi na wiosenne warunki będzie dość offroadowo. Brody, koleiny, błotko, piaskownica dla dużych chłopców. Oczywiście trasy dostosowane do możliwości Subaraków. W razie potrzeby będziemy sobie wzajemnie pomagać. Postaramy się, aby nie było "krzaczorów" ale nie gwarantujemy, że żadna gałązka nie skazi Waszego lakieru - zwłaszcza, gdy mściwa śliska nawierzchnia zrzuci Was z obranego toru jazdy Planujemy 1 nocleg w terenie, dlatego przydadzą się śpiwory, pierzyny oraz napoje rozgrzewające (bo ognisko oczywiście też będzie nas grzać). Jemy w terenie. Więc zabierzcie ze sobą produkty (lub gotowe dania) i nie zapomnijcie o kiełbasie na wieczorne ognisko!Jak to zrobimy? Jedziemy w konwoju za przewodnikiem po przygotowanej trasie Maksymalna ilość aut - 12+1 Wymagania - sprawne Subaru (Forester, Outback, XV), przygotowany zaczep ratunkowy (wystarczy fabryczny) i CB radio. I oczywiście maseczki.Za ile? Wpisowe wynosi 550 zł od samochodu niezależnie od ilości osób.Jak się zapisać? NALEŻY WYPEŁNIĆ FORMULARZ: https://forms.gle/6oxqSkqVJGK4sPN36 Co dalej? W odpowiedzi otrzymacie mail z różnymi ważnymi informacjami. Jeśli NIE otrzymacie maila w przeciągu godziny od wypełnienia formularza - sprawdźcie proszę SPAM albo wołajcie o pomoc przez pocztę forumową. PS. Foto z ubiegłorocznej Jury - nie ma jeszcze foto z Subaru na nowej trasie - nadrobimy to wspólnie, prawda? Edited March 4 by Miłosz Rzeźnik Link to post Share on other sites
kriskristoffers 1434 Posted March 4 Share Posted March 4 Wpisowe prawie jak na Plejady Link to post Share on other sites
Daniel Janus 1141 Posted March 4 Share Posted March 4 4 godziny temu, Miłosz Rzeźnik napisał: oraz napoje rozgrzewające (bo ognisko oczywiście też będzie nas grzać). Kurcze, zmiana czasu nie będzie sprzyjać przyjmowaniu zbyt dużej ilości "ogrzewaczy" 1 Link to post Share on other sites
K0 MAR 168 Posted March 4 Share Posted March 4 Trzeba będzie więcej zagryzać Daniel Link to post Share on other sites
Daniel Janus 1141 Posted March 4 Share Posted March 4 I wcześniej zacząć. Link to post Share on other sites
arkadio 514 Posted March 4 Share Posted March 4 24 minuty temu, Daniel Janus napisał: Kurcze, zmiana czasu nie będzie sprzyjać przyjmowaniu zbyt dużej ilości "ogrzewaczy" "Mało casu kruca bomba, mało casu" 2 Link to post Share on other sites
keyman 319 Posted March 4 Share Posted March 4 1 godzinę temu, arkadio napisał: "Mało casu kruca bomba, mało casu" ten łysy ze zdjęcia z kamerą jest w pakiecie startowym? Link to post Share on other sites
arkadio 514 Posted March 4 Share Posted March 4 1 minutę temu, keyman napisał: ten łysy ze zdjęcia z kamerą jest w pakiecie startowym? Tym razem w fabryce, także nici z fajnego wyjazdu. U mnie planowanie z wyprzedzeniem 2/3 tygodniowym rzadko kiedy się sprawdza. Link to post Share on other sites
pitgol 58 Posted March 4 Share Posted March 4 Zapisani. Normalne opony wystarcza czy jakies ATki trza obuć? Link to post Share on other sites
Miłosz Rzeźnik 344 Posted March 4 Author Share Posted March 4 2 godziny temu, pitgol napisał: Zapisani. Normalne opony wystarcza czy jakies ATki trza obuć? Jak masz AT to nie zaszkodzi założyć. Link to post Share on other sites
pitgol 58 Posted March 4 Share Posted March 4 No wlasnie _jeszcze_ nie mam. Pytanie czy dam rade bez, czy mam sie obuć Link to post Share on other sites
kriskristoffers 1434 Posted March 4 Share Posted March 4 Mam koła 15 cali na sprzedaż z AT Yokohama Geolandar G015 Link to post Share on other sites
Miłosz Rzeźnik 344 Posted March 5 Author Share Posted March 5 2 godziny temu, pitgol napisał: No wlasnie _jeszcze_ nie mam. Pytanie czy dam rade bez, czy mam sie obuć Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale. Link to post Share on other sites
KPR 855 Posted March 5 Share Posted March 5 W dniu 4.03.2021 o 23:02, pitgol napisał: No wlasnie _jeszcze_ nie mam. Pytanie czy dam rade bez, czy mam sie obuć Z doświadczenia powiem, lepiej się obuć za wczasu... akurat nowy sezon się zaczyna to jest pretekst na zakupy;):) 1 1 Link to post Share on other sites
nohol 70 Posted March 8 Share Posted March 8 W dniu 4.03.2021 o 23:02, pitgol napisał: No wlasnie _jeszcze_ nie mam. Pytanie czy dam rade bez, czy mam sie obuć Szczególnie, że Ci się zimóweczki trochę ślizgały na Kaszubach Trochę z doświadczenia - jeżdżę na AT cały rok, również po autostradach i ekspresówkach - na zużycie nie mają wielkiego wpływu w porównaniu z letnią czy zimową, bo to różnica na plus 0,1-0,2l/100km. Natomiast jak mam potrzebę "poczucia" wyższości AT nad szosową, to nie mam dylematu zakładać czy też nie. Po prostu jadę, a opona robi swoją robotę. Uprzedzę - są głośniejsze, ale tu skorzystałem i wykonałem za podpowiedziami kolegi z forum wyciszenia mojej świnki. I problemu nie ma. Link to post Share on other sites
kriskristoffers 1434 Posted March 8 Share Posted March 8 W dniu 4.03.2021 o 23:02, pitgol napisał: No wlasnie _jeszcze_ nie mam. Pytanie czy dam rade bez, czy mam sie obuć Link to post Share on other sites
pitgol 58 Posted March 8 Share Posted March 8 Dzieki - ale kapci szukam na 17stki.... Link to post Share on other sites
pitgol 58 Posted March 8 Share Posted March 8 Szczególnie, że Ci się zimóweczki trochę ślizgały na Kaszubach Trochę z doświadczenia - jeżdżę na AT cały rok, również po autostradach i ekspresówkach - na zużycie nie mają wielkiego wpływu w porównaniu z letnią czy zimową, bo to różnica na plus 0,1-0,2l/100km. Natomiast jak mam potrzebę "poczucia" wyższości AT nad szosową, to nie mam dylematu zakładać czy też nie. Po prostu jadę, a opona robi swoją robotę. Uprzedzę - są głośniejsze, ale tu skorzystałem i wykonałem za podpowiedziami kolegi z forum wyciszenia mojej świnki. I problemu nie ma. Nie bylo mnie na Kaszubach Ale dzieki za odpowiedz. Obuje sie w ATka. Link to post Share on other sites
nohol 70 Posted March 9 Share Posted March 9 15 godzin temu, pitgol napisał: Nie bylo mnie na Kaszubach Ale dzieki za odpowiedz. Obuje sie w ATka. A rzeczywiście, nie ten cytat chwyciłem Ale adresat się domyśla z pewnością Link to post Share on other sites
Miłosz Rzeźnik 344 Posted March 10 Author Share Posted March 10 Brak wpłat od @marianuszka i @Subary Link to post Share on other sites
Recommended Posts