BiP Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Nie wchodząc w szczegóły wino białe robi się z moszczu. Cxzerwone fermentuje pierwszy raz ze skórkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiP Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Dereń powoli dochodzi. Pierwszy raz zapylały moje pszczoły i zbiór zapowiada się na wiadro-dwa, a nie litrowy słoiczek. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 ja czekam na tarninę - a w zasadzie na oferty sprzedaży tarniny bo zbierać tego nie będę. Raz mi starczy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sykatore Opublikowano 12 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subleo Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 (edytowane) Pytanko. Jarzębinówka. Czy można rozbić z owoców jarząbu pospolitego czy musi być jarząb jadalny? Who knows? Edytowane 4 Października 2022 przez subleo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara76 Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) Możesz spokojnie robić tylko najpierw po zebraniu musisz przemrozić owoce a potem na papier do pieczenia do brytfanki i w piekarniku je upiec w temp 150-180 °c do momętu aż puszczą sok. Potem wszystko do słoja i alko Edytowane 5 Października 2022 przez siara76 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neutrino33 Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 11 godzin temu, siara76 napisał: Możesz spokojnie robić tylko najpierw po zebraniu musisz przemrozić owoce a potem na papier do pieczenia do brytfanki i w piekarniku je upiec w temp 150-180 °c do momętu aż puszczą sok. Potem wszystko do słoja i alko Ja już miałem do ciebie PW pisać, bo nie widzę cię na Forum i zacząłem się martwić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 potrzebuję większą ilość tarniny - 10-15kg. Ktoś - coś? Bo gość, który mi zawsze w Bieszczadach zbierał i wysyłał wziął i wyjechał na saksy a kupować w ciemno się trochę boję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subleo Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 A robił ktoś z Was nalewkę z owoców magnolii? W Internecie jest dużo o nalewce z kwiatów ale nic o nalewce z owoców. Tak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara76 Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Tego nie robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara76 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Dzisiaj....z winnicy kolegi pozyskałem wytłoki 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferszta Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 W dniu 5.10.2022 o 20:26, STIFF napisał: potrzebuję większą ilość tarniny - 10-15kg. Ktoś - coś? Bo gość, który mi zawsze w Bieszczadach zbierał i wysyłał wziął i wyjechał na saksy a kupować w ciemno się trochę boję. Też się raz naciąłem, kupowałem przez alledrogo. Teraz widzę, że jest kilku popularnych oferentów, chyba można zaryzykować. Ja odpuściłem, bo mam lokalnie sporo ciekawych gatunków do spróbowania i z nich korzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiP Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 W piątek byłem pozyskać pigwowca i rokitnika. Żebym wiedział, że zapotrzebowanie jest to spojrzałbym i na tarninę. Nie, żebym chciał komu nazbierać, za drogi jestem, ale miejscowe grzybiarki kończą sezon, może fuchę by wzięły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się