Skocz do zawartości

Wino, piwo, nalewki, miody pitne, likiery - domowe wynalazki :)


Jachu93

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Możesz spokojnie robić tylko najpierw po zebraniu musisz przemrozić owoce a potem na papier do pieczenia do brytfanki i w piekarniku je upiec w temp 150-180 °c do momętu aż puszczą sok. Potem wszystko do słoja i alko;)

Edytowane przez siara76
  • Dzięki! 1
  • Lajk 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

11 godzin temu, siara76 napisał:

Możesz spokojnie robić tylko najpierw po zebraniu musisz przemrozić owoce a potem na papier do pieczenia do brytfanki i w piekarniku je upiec w temp 150-180 °c do momętu aż puszczą sok. Potem wszystko do słoja i alko;)

 

Ja już miałem do ciebie PW pisać, bo nie widzę cię na Forum i zacząłem się martwić. :rolleyes:

  • Lajk 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W dniu 5.10.2022 o 20:26, STIFF napisał:

potrzebuję większą ilość tarniny - 10-15kg. Ktoś - coś? Bo gość, który mi zawsze w Bieszczadach zbierał i wysyłał wziął i wyjechał na saksy a kupować w ciemno się trochę boję.

Też się raz naciąłem, kupowałem przez alledrogo. Teraz widzę, że jest kilku popularnych oferentów, chyba można zaryzykować. Ja odpuściłem, bo mam lokalnie sporo ciekawych gatunków do spróbowania i z nich korzystam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...