Misiek Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Takie pytanie zadał mi 16 letni syn. Kiedyś były czarne BMW i golfy, a teraz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Ałdi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iron Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 (edited) Calibra... chociaż bardzo nad tym ubolewam bo lubię ten samochód... Edited September 27, 2013 by iron Link to comment Share on other sites More sharing options...
allphone Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 cały czas BMW jest na topie zimnego łokcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hefty Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Prawilniaki jeżdżą efektownymi autami. Reguły nie ma. U mnie na osiedlu jest i BMW i Astra GSI, ale są i Hondy, a ci bardziej rezolutni jeżdżą Galantami a jest i taki który miał Alfę 156 GTA a teraz 164 Q4. Ale to chyba jakiś outsider. Jak któryś ma rodzinę to zdecydowanie Passat Variant. Moim zdanie najpopularniejsze są "fałweje" - dość tanie w eksploatacji a części stoją wszędzie - zawsze można sobie przygarnąć/pożyczyć np. lusterko, wycieraczki czy osłonkę haka holowniczego. Audi i BMW owszem, ale w zdecydowanej większości u absolwentów szkół samochodowych. Dla takiego pospolitego auto jest w sferze marzeń ze względu na koszty utrzymania. Tak naprawdę ciężko powiedzieć. Dzisiejszy "dres" to nie to samo co na przełomie wieków. Dzisiaj takiego gościa możesz spotkać za kierownicą topowego Audi. Takie czasy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boorek Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 w UK Imprezy i Hondy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hefty Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 No właśnie. GT-ki tanieją. Od roku obserwuję przyrost takich aut w rękach takich chudych dresów. Ci więksi się tam nie mieszczą. W pewnym sensie na szczęście dla Nas i nieszczęście dla nich szybko te auta psują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikad Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Civic, Audi 80 i pierwsza A4, Astra 1, E36. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpol Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Audi 80 obecnie najczęściej widuję chyba u panów z wąsem i żoną. A jako dresowozy królują BMW, Audi od A4, Passaty, Hondy Civic i Prelude i Astry GSi, jeśli jeszcze nie uległy kompletnej biodegradacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TYLKOV8 Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Jak dres ma kapustę to tylko X6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herostrates Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Sporo teraz chłopaków jeździ Mercedesami S, BMW 7 lub Audi A8, takie czasy Link to comment Share on other sites More sharing options...
eurojanek Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Razu pewnego z kumplem mechanikiem jechaliśmy BMW-cha siódemką do Białegostoku i w jakiejś wsi po drodze stały dziewuchy na pekaesa czekając, a że piździło to pomyśleliśmy że podwieziemy je do B-stoku. Te, jak zauważyły że się zatrzymujemy zaczęły spierdzielać przez kartoflisko. Także punkt dla BMW Link to comment Share on other sites More sharing options...
NonPhixion Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 1. BMW e36 Coupe jak ktoś bardziej "majętny" to e46 w sedanie, 2. Golf III TDI, a jak kogoś stać to Golf IV TDI, 3. Honda Civic Coupe 1995-2000 ewentualnie ostatni model Prelude, Natomiast te dresokoksy, które się wybiły i głównie pracuja w "windykacji": 1. BMW X6 lub M5 2. Audi D2 S8 3. Audi i BMW w innych topowych modelach Takie mam obserwacje ze swojego podwórka :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MegasWRC Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Wg mnie, bo obserwacji na ulicach, Golfy IV i Passaty Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel szuszu Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 (edited) Civic, Audi 80 i pierwsza A4, Astra 1, E36. do tego calibra, passat, ford probe, opel omega, zreszta tu jest wszystko http://nonsensopedia...m/wiki/Dresowóz polecam instrukcja PROWADZENIE :mrgreen: Edited September 28, 2013 by pawelszuszu Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Daihatsu...Ja jeżdżę...I mam dres Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikad Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Zauwazylem tez, ze coraz wieksza popularnosc wsrod takich nażelowanych dresikow zdobywa Alfa 156. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 U Mnie nadal są to golfy wszelakiej maści...i hondy V Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterOKL Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 passat b5 fl kombi 1.9 tdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bright Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 passat b5 fl kombi 1.9 tdi Oczywiście "TDI" Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 (edited) Jaki jest obecnie najbardziej "dresiarski" samochód? Takie pytanie zadał mi 16 letni syn. Kiedyś były czarne BMW i golfy, a teraz ? Dresiarz to stan umysłu, nie marka samochodu. Nic się w tej kwestii nie zmieniło. Edited October 1, 2013 by subleo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jachu93 Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 Uhh ciężko teraz już wymienić jedno auto... tyle teraz tego nasprowadzali z zagramanicy, że jeżdżą czym popadnie. Ale tak najczęściej to Astra I Heczbek, Golf III/IV, Calibra, Civic V (VI się tak nie czepią, nie wiem czemu), BMW e34/e36/e39/e46, Passaty, A4, 80, Omegi - tych to najbardziej nie lubie... A ci bogatsi to najczęściej X6, seria 5, seria 7... więc jakby nie patrzeć najczęściej powtarza się BeMeWe Są też tacy co jeżdżą nowszymi i lepszymi autami z anglii! To są dopiero kozaki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzioba Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 najbardziej to chyba przystanek przerobiony na obojętnie co Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chefofrats Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Jak dla mnie to zdecydowanie X6 - nie widziałem takiego samochodu w ruchu jadącego inaczej niż po dresiarsku, bez jakiegokolwiek zważania na innych na drodze. A starymi golfami, audi itp. jeżdżą też normalni ludzie. X6 - chyba nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzioba Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 jeżdżą też normalni ludzie. X6 - chyba nie. roznie bywa ale fakt ze przesiedli sie z Q7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts