Zajonc Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 ... dzielę się z Wami drobną radością dnia dzisiejszego:) Może nic specjalnego, jednak oklaski, gratulacje i cała ta otoczka, to wszystko jest niesamowicie miłe 3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 ...że obiad dzisiaj zrobiłem 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 A dzisiaj był dzień pizzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 14 minut temu, Aga napisał(a): A dzisiaj był dzień pizzy Uff, na szczęście jakimś cudem nie dotarła do mnie ta informacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 15 minut temu, Aga napisał(a): A dzisiaj był dzień pizzy Wiem wiem, jakoś nie jestem wielkim fanem tejże w PL, a do Włoch za daleko dzisiaj było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 14 minut temu, sartek napisał(a): Uff, na szczęście jakimś cudem nie dotarła do mnie ta informacja Specjalnie nie pisałam wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 12 minut temu, skwaro napisał(a): Wiem wiem, jakoś nie jestem wielkim fanem tejże w PL, a do Włoch za daleko dzisiaj było Ciebie to chyba lepiej ubierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 Teraz, Aga napisał(a): Ciebie to chyba lepiej ubierać Yhy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 3 minuty temu, Aga napisał(a): Specjalnie nie pisałam wcześniej Wczoraj postanowiłem, że zrzucę kilka nadmiarowych kilogramów. Dzięki temu, że nie napisałaś, wytrwałem w moim postanowieniu już całe 24 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 Teraz, sartek napisał(a): Wczoraj postanowiłem, że zrzucę kilka nadmiarowych kilogramów. Dzięki temu, że nie napisałaś, wytrwałem w moim postanowieniu już całe 24 godziny Gratulacje, jeszcze jakieś 24 tygodnie dobrej diety i będzie sukces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 2 minuty temu, Aga napisał(a): jeszcze jakieś 24 tygodnie dobrej diety Tylko bez takich, tych kilogramów jest raptem cztery. Liczę, że jednak uwinę się szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 No dobra, może 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 13 minut temu, Aga napisał(a): No dobra, może 12 nie kracz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaca68 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 12 godzin temu, skwaro napisał(a): że obiad dzisiaj zrobiłem Tylko czemu ten obiad na starym linoleum serwujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 1 minutę temu, Jaca68 napisał(a): Tylko czemu ten obiad na starym linoleum serwujesz? Moja żona by Cię zamordowała na takie określenie blatu w kuchni 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 13 godzin temu, skwaro napisał(a): ...że obiad dzisiaj zrobiłem Takie ilości mięsa i groszku w dobie zmian klimatycznych ? Odważny jesteś 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Jak ja nie lubie ganiać groszu po talerzu 13 godzin temu, Aga napisał(a): A dzisiaj był dzień pizzy przypomniałaś mi, że musze na wiosnę skończyć budować piec do pizzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Godzinę temu, Blixten napisał(a): Takie ilości mięsa i groszku w dobie zmian klimatycznych ? Odważny jesteś Jutro zrobię steka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 (edytowane) 16 minut temu, skwaro napisał(a): Jutro zrobię steka Edytowane 10 Lutego 2023 przez Blixten 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Janus Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, STIFF napisał(a): przypomniałaś mi, że musze na wiosnę skończyć budować piec do pizzy Ja też. Muszę go wykończyć, dobudować kuchnię i wędzarkę. Jesienne słoty mnie złapały, a glina wolno schnie. Pierwsze testy przeszdł pomyślnie Samodzielne go wykonałem Edytowane 10 Lutego 2023 przez Daniel Janus 9 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 1 godzinę temu, Daniel Janus napisał(a): Ja też. Muszę go wykończyć, dobudować kuchnię i wędzarkę. To ja z kolei mam wędzarnię i całą podstawę do pieca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Janus Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 (edytowane) 23 minuty temu, STIFF napisał(a): podstawę do pieca To teraz zaczną się puzzle... dla mnie były, ponieważ robiłem to pierwszy raz w życiu Edytowane 10 Lutego 2023 przez Daniel Janus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 no gratuluję zacięcia i efektu. Ja zamierzam pójśc na łatwiznę i kupic gotowy np. taki jak w linku https://allegro.pl/oferta/piec-szamotowt-iglo-fi-80-11870966316 - już się namurowałem 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Janus Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 @STIFFtaka moja rada, dobrze odizoluj termicznie spód pieca. To jest bardzo istotne. Jeśli tego nie zrobisz, ciepło ucieknie w beton podstawy. Efekt tego będzie taki, że pierwsze pizze wyjdą okey, ale następne, coraz bledsze od spodu. Robiłem pizze w kilku piecach, które nie miały izolacji termicznej od spodu. Efekt zawsze ten sam. Po pół godzinie spód pica już nie grzał. Całe ciepło uciekało w "ziemię". I jeszcze jedno, wg mnie, grubość szamotu na palenisko-3cm- jest za mała (taki jest w podanym linku). To jest za cienko, tak mi się wydaje, aby skumulować odpowiednią ilość ciepła i sprawnie upiec pizzę na kolację dla rodziny i znajomych. Z Twoich wypowiedzi na TF wnioskuję, że masz styczność z budownictwem, więc sorry, że się mądrzę. Ja laik U siebie izolację zrobiłem ze szkła i soli- starym sposobem z Bliskiego Wschodu, bądź Kaukazu. Działa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Dziedzic Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Se chodzę wieczorami po lesie... 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się