artur1973 Posted December 3, 2011 Share Posted December 3, 2011 Czy warto zainwestowac w nowego STI? Mam zamiar kupic nowego , prosze o opinie czy warto czy lepiejznalesc cos ladnego 2007?Prosze o info Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Czy warto zainwestowac w nowego STI? Mam zamiar kupic nowego , prosze o opinie czy warto czy lepiejznalesc cos ladnego 2007?Prosze o info To jakby dwa rózne auta ( inna płyta podłogowa ) więc nie ma co porównywać . Jak nie ma problemu kasy to tylko MY11 - zdecydowanie bardziej "przyjazny" dla kierowcy/pasażerów :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PKocial Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 PAnie Andrzeju , warto wspomnieć że lepiej się prowadzi i jest szybszy ... choć za kierownicą spokój Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelazny Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Znajdź lepiej już zrobione STI hawka. Najlepiej z zakutym silnikiem. 2.5T są bardzo awaryjne, a tak będziesz miał spokój. No i hawk jest ładniejszy, ma duszę, drzwi bez ramek. Prawdziwe Subaru. I będzie taniej :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur1973 Posted December 6, 2011 Author Share Posted December 6, 2011 A co to " hawk"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommo Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 A co to " hawk"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Znajdź lepiej już zrobione STI hawka. Najlepiej z zakutym silnikiem. 2.5T są bardzo awaryjne, a tak będziesz miał spokój. No i hawk jest ładniejszy, ma duszę, drzwi bez ramek. Prawdziwe Subaru. I będzie taniej warto dokupic kaski/stopery....wtedy bedzie zdecydowanie ciszej w środku :wink: ....jeżeli jazda z małym dzieckiem/babcią to warto sprawdzić czy nie mają objawów wstrząsu mozgu....po dluższych trasach.... :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaszyn Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 czy nie mają objawów wstrząsu mozgu....po dluższych trasach.... chyba raczej wstrząśnienia mózgu - sorry ze się czepiam, warto też sprawdzić u dentysty czy wszystkie plomby znajduja sie we własciwych miejscach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 warto też sprawdzić u dentysty czy wszystkie plomby znajduja sie we własciwych miejscach ..zapomnialem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 2.5T są bardzo awaryjne, Od razu awaryjne. Tylko UPG. :wink: U mnie na gwarancji była zrobiona profilaktycznie (przy 40 tys. km) i od tamtej pory (już 82 tys. km) nic się nie dzieje. 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommo Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 sebachon, jakby do tej pory FHI robiło 2.0T,wiało by nudą w serwisach ASO Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur1973 Posted December 9, 2011 Author Share Posted December 9, 2011 Dzieki za wyjasnienia, ja chyba jednak kupie nowego bo z uzywanymi to tak jak z motocyklami nikt nie wiesz ile trupow wozil Dzieki Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trolololo Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 mój nie woził Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzyq Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Znajdź lepiej już zrobione STI hawka. Najlepiej z zakutym silnikiem. 2.5T są bardzo awaryjne, a tak będziesz miał spokój. No i hawk jest ładniejszy, ma duszę, drzwi bez ramek. Prawdziwe Subaru. I będzie taniej warto dokupic kaski/stopery....wtedy bedzie zdecydowanie ciszej w środku :wink: ....jeżeli jazda z małym dzieckiem/babcią to warto sprawdzić czy nie mają objawów wstrząsu mozgu....po dluższych trasach.... :roll: STI hawk ma ISOFIX MY11 też? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicikici1 Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 MY11 ma ISOFIX! ale zmieszczą się tylko dwa foteliki z tyłu. Najmłodsze i najstarsze pokolenie woli być wożone STI niż cichszym i spokojniejszym legacy :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trolololo Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 warto dokupic kaski/stopery....wtedy bedzie zdecydowanie ciszej w środku ....jeżeli jazda z małym dzieckiem/babcią to warto sprawdzić czy nie mają objawów wstrząsu mozgu....po dluższych trasach.... Panie Andrzeju, mzoe mi sie wydaje ale chyba nie sprzedawaliscie z takim zestawem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 .jeżeli jazda z małym dzieckiem/babcią to warto sprawdzić czy nie mają objawów wstrząsu mozgu....po dluższych trasach.... :roll: Eeee tam - ja swoim na teinie i z wolnym wydechem teściową wożę i nie narzeka . I to teściowa! Jedyny, który narzeka, to kol. Bilex, ale on jest hipochondrykiem i jedną z przypadłości, które sobie wmówił, jest ból kręgosłupa po jeździe na nierównościach. Kupując dziś samochód wziąłbym pewnie jednak MY'11, bo to jednak (check out my rap:) inna generacja, cywilizacja, nawigacja, mała perturbacja, nie jest to żadna lipa lub akacja Ale przed wyjechaniem od dealera poprosiłbym go o odstawienie do Mysiadła, by zaczął jeździć podobnie, do mojego obecnego hawka . Wówczas byłbym w 100% kontent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 sebachon, jakby do tej pory FHI robiło 2.0T,wiało by nudą w serwisach ASO Jeden z dealerów wyjaśnił mi, że sprawa wadliwych UPG dotyczyła około 500 sztuk aut 2.5T, w których fabryka zastosowała niewłaściwe śruby i stąd ogłoszono akcję serwisową - ASO wymieniało UPG i śruby w ramach gwarancji gratis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 Jeden z dealerów wyjaśnił mi, że sprawa wadliwych UPG dotyczyła około 500 sztuk aut 2.5T, w których fabryka zastosowała niewłaściwe śruby i stąd ogłoszono akcję serwisową - ASO wymieniało UPG i śruby w ramach gwarancji gratis. Wszystkie 500 poszło chyba do Polski . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 Wszystkie 500 poszło chyba do Polski . Ano... Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności w Subaru Deutschland kłopotów z UPG nie było... (rozmawiałem z jednym z tamtejszych sprzedawców) :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 Jeden z dealerów wyjaśnił mi, że sprawa wadliwych UPG dotyczyła około 500 sztuk aut 2.5T, w których fabryka zastosowała niewłaściwe śruby i stąd ogłoszono akcję serwisową - ASO wymieniało UPG i śruby w ramach gwarancji gratis. :lol: Ano... Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności w Subaru Deutschland kłopotów z UPG nie było... (rozmawiałem z jednym z tamtejszych sprzedawców) :wink: pogadać zawsze można. ...co prawda nikt nigdy śrub na gwarancji nie wymieniał a od 2008 roku w D. nie ma w sprzedaży Turbo ale co tam...... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 Wszystkie 500 poszło chyba do Polski . Ano... Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności w Subaru Deutschland kłopotów z UPG nie było... (rozmawiałem z jednym z tamtejszych sprzedawców) :wink: musze Cie zmartwic (ucieszyc? ), Subaru Nordic i Subaru Russia, ktore troche 2.5T sprzedaly, temat uszczelek i innych dolegliwosci tego silnika znaja b. dobrze :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 ogadać zawsze można. ...co prawda nikt nigdy śrub na gwarancji nie wymieniał a od 2008 roku w D. nie ma w sprzedaży Turbo ale co tam...... :wink: Przecież naprawy dotyczyły aut rocznika 2005-2007, więc fakt, że od 2008 roku Subaru Deutschland nie ma 2.5T w sprzedaży chyba nie ma żadnego znaczenia... :roll: A co akcji akcji serwisowej, powtarzam wyłącznie informację z ASO... -- 5 sty 2012, o 11:53 -- musze Cie zmartwic (ucieszyc? ), Subaru Nordic i Subaru Russia, ktore troche 2.5T sprzedaly, temat uszczelek i innych dolegliwosci tego silnika znaja b. dobrze :wink: Ale to ciągle nie jest Deutschland... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 musze Cie zmartwic (ucieszyc? ), Subaru Nordic i Subaru Russia, ktore troche 2.5T sprzedaly, temat uszczelek i innych dolegliwosci tego silnika znaja b. dobrze :wink: Ale to ciągle nie jest Deutschland... :wink: widac FHI ma spec. linie do produkcji aut na wymagajacy niemiecki rynek Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 widac FHI ma spec. linie do produkcji aut na wymagajacy niemiecki rynek Bo niemieckie UPG muszą być pancerne :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts