siara76 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Aga jak masz kilka lub kilkanaście rodzajów takich owoców polecam wszystkie razem zalać alko dodać cukru wyjdzie super nalewka tutifruti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Pytam z czystej ciekawości, takie zboczenie zawodowe No i nie mam aż takich potrzeb, teraz malinówkę muszę zlać i zasypać cukrem. Zastanawiam się co Wy robicie z owocami, ja mam swoją koncepcję na wykorzystanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 8 godzin temu, Aga napisał: Co robicie z owocami wykorzystanymi do robienia nalewek? Ja czasami robię z nich alkoretkę, galaretkę znaczy się. Można też chyba je dodać do ciasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr Zyber Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Godzinę temu, siara76 napisał: Aga jak masz kilka lub kilkanaście rodzajów takich owoców polecam wszystkie razem zalać alko dodać cukru wyjdzie super nalewka tutifruti To ciekawa opcja jest Ja kilka razy robiłem "konfiturę" z takich owoców - gar, owoce zasypane cukrem, kilka dni duszenia, przecieranie przez sitko i... jeśli udało się z tego uzyskać słoik ok. 0,5l to był sukces . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Janus Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Moje owoce są tak wyciśnięte, że mogą się nadać jedynie na podpałkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Niech mnie ktoś zainspiruje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxus Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Można w czekoladzie utytłać, chyba z wiśniami i śliwkami tak robiłem. Tarninę próbowałem dusić na dżem, ale mało nie zwariowałem drylując ją 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Janus Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 26 minut temu, Aga napisał: Niech mnie ktoś zainspiruje ... A może maseczka na twarz/ciało 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 8 minut temu, taxus napisał: Można w czekoladzie utytłać O! 3 minuty temu, Daniel Janus napisał: 31 minut temu, Aga napisał: Niech mnie ktoś zainspiruje ... A może maseczka na twarz/ciało Tylko czyje ciało wykorzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Janus Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 A w to już nie wnikam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Nikomu miłemu tego nie zrobię przecież Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 I tak... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyline Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Druga flaszeczka wpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxus Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 W temacie nalewkowym, tylko przemrozić 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llkuba Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Takie tam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara76 Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 A ja dostałem próbki na skosztowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThorG. Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 W dniu 23.08.2018 o 16:50, Aga napisał: Niech mnie ktoś zainspiruje ... Niedługo stanę przed tym problemem - wiśniòwka dojrzewa (wzruszam się jak Osioł w Shreku). Pozostałości zamknę w słoikach, a potem systematycznie będą wyjadane, w zależności od okoliczności. Np. pieczona kaczka i sos do niej na bazie wiśni z wiśniòwki. Taki gęsty, ciemny, zasmaczony tłuszczykiem od kaczuchy sos (plus jakiś aromat korzenny, może nawet połączenie z czerwonym winem). Takie tam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 9 godzin temu, ThorG. napisał: Takie tam Zgłodniałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Melduję, że w oczekiwaniu na nalewki zostałem ubogacony kilkoma piwami z browaru Ursa Maior - konkretnie 24 piwami - bardzo to smaczne, zdrowe i pożywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guliwer Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) 14 godzin temu, sluf napisał: Melduję, że w oczekiwaniu na nalewki zostałem ubogacony kilkoma piwami z browaru Ursa Maior - konkretnie 24 piwami - bardzo to smaczne, zdrowe i pożywne No bo u nas taki klimat Edytowane 13 Września 2018 przez Guliwer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 10 godzin temu, Guliwer napisał: No bo u nas taki klimat Klimat całkiem fajny - a piwa smaczne. Szkoda tylko, że dość daleko - ode mnie jakieś 900/950 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guliwer Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 2 godziny temu, sluf napisał: Klimat całkiem fajny - a piwa smaczne. Szkoda tylko, że dość daleko - ode mnie jakieś 900/950 km Wcale nieprawda, jest pociąg relacji Przemyśl-Szczecin, w czasie podróży można wypić cały tender Ursy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 19 minut temu, Guliwer napisał: jest pociąg relacji Przemyśl-Szczecin, w czasie podróży można wypić cały tender Ursy W czasie takiej podróży to można i się zestarzeć i wytrzeźwieć przy okazji. Dzisiaj będzie to: jakieś przeziębienie mnie dopada, więc trzeba się będzie podleczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThorG. Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Phi, ja dzisiaj będę testować moją malinówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się