Grzegorz Posted October 18, 2005 Share Posted October 18, 2005 Impreza GL stała sobie parę dni w garazu i jak wróciłem i ją zabrałem w trasę to zaczęło mi coś z tyłu huczeć. W zasadzie możę bym nie usłyszał tego, gdyby nie wyłączone radio. Trudno powiedzieć skąd dobiega ten szum czy z kół może czy z dyferencjału. Żadnego wycieku nie było po takim dłuższym postoju autka. Nie wiem czy jeszcze pojeździć poczekać, moze samo minie czy już uderzać do jakiegoś mechnika. Problem w tym że daleko mam do nich a czasu mało . No nic, jakie są wasze domysły w tym przypadku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JotEn Posted October 18, 2005 Share Posted October 18, 2005 podlacze sie pod pytanie: jak sie zimno zrobilo i zaczalem zamykac okno tez mi sie wydaje ze cos szumi z tylu. oczywiscie wszyscy maja mnie za wariata bo tylko mi szumi ( a czesto mi szumi w glowie:) Ale: - czy moga to byc opony? ( sa nowe ) Temp spadla do kilku stopni i zamkniete okno... - mam nadzieje ze to hamulec z tylu ktory wymaga szybkiego wyrzucenia. na szczescie na zakretach nie ma zadnych odglosow, nie wiem jak u ciebie Grzegorz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrkam Posted October 18, 2005 Share Posted October 18, 2005 u mnie od 120 kmh szumialo okno bo szyba byla z tyłu źle wyregulowana Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIFAN Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 Impreza GL stała sobie parę dni w garazu i jak wróciłem i ją zabrałem w trasę to zaczęło mi coś z tyłu huczeć. W zasadzie możę bym nie usłyszał tego, gdyby nie wyłączone radio. Trudno powiedzieć skąd dobiega ten szum czy z kół może czy z dyferencjału. Żadnego wycieku nie było po takim dłuższym postoju autka. Nie wiem czy jeszcze pojeździć poczekać, moze samo minie czy już uderzać do jakiegoś mechnika. Problem w tym że daleko mam do nich a czasu mało . No nic, jakie są wasze domysły w tym przypadku ? łożysko koła ....... . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek@klubsubaru.pl Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 oglądnij uszczelki i plastiki przy światłach z tyłu. znajomy wymieniał łożyska w tylnym moście GL kombi, bo mu szumiało a okazało się, że właśnie coś latało gdzieś przy lampie i robiło różne dziwne dźwięki. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
area Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Wymieniłem łożyska obu kół (w tylnym moście nie wymieniałem)i nic nie pomogło.Okazało się że uszczelnienie tylnej lampy nie było właściwie założone i wszystkie szumy z tylnej trakcji przedostawały się do wewnątrz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 A mnie od 220 zaczyna cos wyc z prawej strony z przodu (szyba?) ... dawniej tego nie bylo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 A mnie od 220 zaczyna cos wyc z prawej strony z przodu (szyba?) ... dawniej tego nie bylo... Sprobuj zlozyc lusterka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmaj Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 A mnie od 220 zaczyna cos wyc z prawej strony z przodu (...) Zmień pasażerkę na mniej lękliwą..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 Kuba, mozliwe, ze lusterko... bo jest pekniete... (obudowa) :roll: jarmaj, jechalem sam :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
likus Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 Kuba, mozliwe, ze lusterko... bo jest pekniete... (obudowa) :roll: jarmaj, jechalem sam :wink: U mnie lusterko się poluzowało i huczało już od 150 km/h jakby łożysko było padnięte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shodan Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 A mnie od 220 zaczyna cos wyc z prawej strony z przodu (szyba?) ... dawniej tego nie bylo... W czasie tego huczenia minimalnie otwórz okno od strony z której dochodzi dzwięk. Powinno przejść - w imprezie tworzy sie czasami taki dziwny rezonans w kabinie. Przy większych prędkościach - może to jakieś zabezpieczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted November 18, 2005 Author Share Posted November 18, 2005 Od niedawna zaczęły się pojawiać niewielkie wycieki pod tylnym mostem. Od 2,3 dni w garażu rano jest zawsze niewielka plama, centralnie. Czy to mogą być wycieki z dyferencjału ? Czy to może być związane z tym wyciem ? I jeszcze czy moglibyście polecić jakieś miejsce w Poznaniu, gdzie możnaby to sprawdzić i naprawić ? Wybieram się wkrótce do stolicy mojego regionu i przy okazji chciałbym załatwić tą rzecz. Ewentualnie moze być jakiś dobry mechnik we Wrocławiu gdzie bywam znacznie częsciej i mam bliżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Od niedawna zaczęły się pojawiać niewielkie wycieki pod tylnym mostem. Od 2,3 dni w garażu rano jest zawsze niewielka plama, centralnie. Czy to mogą być wycieki z dyferencjału ? Jak masz możliwość to schyl się i zaglądnij pod autko moze zgubiłeś korek od oleju w dyfrze (mało prawdopodobne), może pękł któryś z mieszków półosi, a może uszczelniacz jak wał wchodzi zdechł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawo Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Jak masz możliwość to schyl się i zaglądnij pod autko moze zgubiłeś korek od oleju w dyfrze (mało prawdopodobne), A moze wiecie, gdzie szukac klucza do takiego korka :?: U mnie potrzebny jest o przekroju kwadratowym (bok 13mm) :?: . Pytalem w sklepach z narzedziami i art. samochodowymi i maja tylko do 10mm. Pozdr, Slawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Jak masz możliwość to schyl się i zaglądnij pod autko moze zgubiłeś korek od oleju w dyfrze (mało prawdopodobne), A moze wiecie, gdzie szukac klucza do takiego korka :?: U mnie potrzebny jest o przekroju kwadratowym (bok 13mm) :?: . Pytalem w sklepach z narzedziami i art. samochodowymi i maja tylko do 10mm. Potrzebujesz klucz do nasadek w systemie calowym. Ten kwadrat ma bok 1/2 cala czyli minimalnie mniej niz 13mm. Tylko nie wiem czy takie cos jest do dostania w PL. Jakich nasadek uzywa sie w PL? Moze sa jakies przejsciowki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 IMO taki klucz spokojnie można kuić w skleppie z narzędziami (taki 13mm). Trzeba tylko dobry znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 A moze wiecie, gdzie szukac klucza do takiego korka :?: U mnie potrzebny jest o przekroju kwadratowym (bok 13mm) :?: . Pytalem w sklepach z narzedziami i art. samochodowymi i maja tylko do 10mm. Raczej nie będzie z nim problemów, zobacz w jakimś supermarkecie typu castorama czy obi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Potrzebujesz klucz do nasadek w systemie calowym. Ten kwadrat ma bok 1/2 cala czyli minimalnie mniej niz 13mm. Tylko nie wiem czy takie cos jest do dostania w PL. Jakich nasadek uzywa sie w PL? Moze sa jakies przejsciowki. Dziwne, w końcu Japończycy używają systemu metrycznego, subaru na europę jest z japonii, to czemu śruby miały by być calowe? Co innego subaru z USA, które zdaje się są na miejscu robione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawo Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Klucz 1/2 cala ladnie wchodzi, ale nie moge go obrocic wystarczajacy kawalek. Tak to juz jest z "krzyzakami". Jak nie bedzie klucza 13 mm to kupie 1/2 cala do nasadek. Dzieki i pozdrawiam, Slawo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Kuba, no wiesz... mamy nawet lepsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 OGS, to znaczy w jakim sensie lepsze? aflinta, amerykanskie Subaru sa skladane tu na miejscu, ale wiekszosc czesci pochodzi z Japoni, Imprezy sa skladane calkowicie w Japoni. Poprostu to taki zbieg okolicznoci za pol cala to jest 13 mm, ktore akurat tam uzylo Subaru. Slawo, Zanim zaczniesz krecic to umyj dyfer i zobacz skad ten wyciek, moze byc z poloski, nie musi byc ze srob do napelniania. Te sroby siedza tam mocno, bedziesz potrzebowal przedlozki, albo podnosnika (podkladasz pod klusz i podnosisz go). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Kuba, zartuje... bo napisales, ze "nie wiem czy w Polsce takie macie" :wink: ... to nie kraj 3go swiata :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Chodz mi o rozmiar. Troche by bylo dziwne gdyby w Europie klucze do nasadek byly z calowymi adapterami. W stanach najpolularniejsze to sa 1",1/2", 3/8" i 1/4". Tak z ciekawosci pytam jaki jest w PL standard dla narzedzi. Bo tutaj nie widzialem nigdzie metrycznych adapterow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawo Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Slawo, Zanim zaczniesz krecic to umyj dyfer i zobacz skad ten wyciek, moze byc z poloski, nie musi byc ze srob do napelniania. Te sroby siedza tam mocno, bedziesz potrzebowal przedlozki, albo podnosnika (podkladasz pod klusz i podnosisz go). U mnie na szczescie nie cieknie, ale olej w tym dyfrze to jedyny plyn, ktorego sam do tej pory nie sprawdzalem / wymienialem. Jakis czas temu jechalem z tylu i bylo slychac buczenie / prace? Trzeba sprawdzic, bo fachowcom jakos nie ufam. W jednym miejscu przeleja w innym nie doleja albo krzywo postawia samochod i jest fajnie :wink: Pozdr, Slawo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts