Jump to content

Forek XT , opony na zimę

PedroAlvaro

Recommended Posts

Posted
opona czym węższa tym lepiej robi w śniegu

Dobrze powiedziane, dokładnie tak ;-) Ja jeżdzę w zimie w Forysiu na 205/40/17. Aż tak nie polecam, to już lekki hardcore ale serio, im wężej tym lepiej. Chyba, że ultra głęboki, kopny śnieg, wtedy ciut inaczej :wink:

Pozdrawiam

Grzegorz

Posted
Co sądzicie o zimówkach w rozmiarze 225/55/17 zamiast 215

ja tam zakładam to co jest na słupku i tyle

czyli na zimę 215 na 16"

• 2 months later...
Posted

Ciśnieniomierze na stacjach benzynowych przekłamują. Zawsze domierzam własnym elektronicznym. Różnice pomiędzy tym co pokazuje ciśnieniomierz stacyjny, a ten mój są zaskakujące.

Posted
a czy ktoś jeździł na Pirelli Scorpio?

Tez byłem zadowolony dopóki nie kupiłem nokianów :mrgreen:

Na ten sezon marzyły mi się nokiany HAKKAPELIITTA z kolcem ale finalnie padło na WRG2, dla przykładu jak wygląda w tych pierwszych bieżnik allegro

Posted
marzyły mi się nokiany HAKKAPELIITTA

o! nie tylko Tobie. Na pewno je kupię (5). Mam wyczochrane na przepisy. W gdańsku główne drogi oblodzone, dojazdy oblodzone, obwodnica oblodzona i nikt nic z tym nie robi. Czuca budą na lewo i prawo, z zawałem żona jeździ. Totalny koszmar. No i pełno placków lodowych.

Podobno te 5 nie hałasują mocno bo kolec mały i w symbolicznej ilości. Znam gościa który ma barumy z kolcami i nawet tego dobrze nie widać

Pozdrawiam

Posted

Ja się zastanawiam ile jeszcze aut się musi na szklance rozwalić żeby krótki był legalny :evil:

Posted

W tych nokianach to dość symboliczny jest więc pewnie normalnie :mrgreen:

Albo jak kot na kafelkach :lol:

Posted
Albo jak kot na kafelkach :lol:

czyli jak :idea: :?: jak KOT WRC :mrgreen:

Posted
Albo jak kot na kafelkach

Szkoda KOTA. Uważam, że w Polsce (a przynajmniej w jej większej części) mamy tak zmnienne warunki na drogach, że kupowanie jakichkolwiek opon dobrych tylko w specyficznych warunkach jest drogą do nikąd a raczej drogą do niebytu. Jedynym argumentem jest brak kasy a dorabianie do tego "ideologii", że są super na śnieg itd to tylko robienie wody z mózgu. Jak mnie nie stać na utrzymanie samochodu w odpowiednim stanie technicznym aby nie zagrażał mi i innym to nie powinienem go kupować. Taksiarzom, którzy w zimie jeżdzą na letnich i nie mogą podjechać pod minimalny podjazd mówię NIE. :!:

• 8 months later...
  • 1 month later...
Posted
Zakupiłem Goodyear Ultragrip 8, 215/65R16, zobaczymy jak będzie :)

Hey,

Czy taki profil 215/65/R16 jest dopuszczalny w Forku II-gen - 2004, przy seryjnym zawieszeniu (sensu czy nie będzie obcierki gdzieś) ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...