gourmet Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Po dzisiejszym opadzie śniegu przejechałem ok. 10 minut i tylna szyba wcale się ze śniegu nie oczyściła. Był tylko leciutki ślad na linii przewodów grzewczych i bardzo powoli puszczało od góry. W innym aucie (Nissan) w tych samych warunkach max. 4 minuty grzania i ładnie spływa. Czy u mnie coś nie tak, czy ten typ tak ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Nie, żebym się jakoś czepiał, ale rozpoczęcie jazdy z nieoczyszczonymi szybami, podobnie jak ze śniegiem na dachu uważam za szczyt.... i nie będę kończył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 aflinta, gourmet, pisze tylna szyba wcale się ze śniegu nie oczyściła. mysle ze pozostale oczyscil :wink: ja nie mam problemu z ogrzewaniem tylnej szyby, za to parują mi przednie a filtr chyba mam wymieniony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 ja nie mam problemu z ogrzewaniem tylnej szyby, za to parują mi przednie a filtr chyba mam wymieniony Chyba wymieniony? To jeśli rzeczywiście jest wymieniony to pewnie parują dlatego że masz mokre dywaniki pod stopami i puszczony ciepły nawiew na podłogę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourmet Posted March 18, 2008 Author Share Posted March 18, 2008 Nie, żebym się jakoś czepiał, ale rozpoczęcie jazdy z nieoczyszczonymi szybami, podobnie jak ze śniegiem na dachu uważam za szczyt.... i nie będę kończył.W konkretnej sytuacji nazwałbym to pragmatyzmem, chodnika też nie posypałem solą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 ja nie mam problemu z ogrzewaniem tylnej szyby, za to parują mi przednie a filtr chyba mam wymieniony Chyba wymieniony? To jeśli rzeczywiście jest wymieniony to pewnie parują dlatego że masz mokre dywaniki pod stopami i puszczony ciepły nawiew na podłogę. mam wszystko nastawione na "auto" ale rzeczywiscie chyba w takim ustawieniu nawiewu bardziej wieje na nogi :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 W konkretnej sytuacji nazwałbym to pragmatyzmem, chodnika też nie posypałem solą. Ja też nie łatam jezdni przed przejazdem po niej, ale taką rzecz jak zapewnienie sobie pełnej widoczności przed ruszeniem autem w drogę uważam za podstawę bezpiecznej jazdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted March 19, 2008 Share Posted March 19, 2008 ale taką rzecz jak zapewnienie sobie pełnej widoczności przed ruszeniem autem w drogę uważam za podstawę bezpiecznej jazdy Nie ma co dyskutować o rzeczach oczywistych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourmet Posted March 19, 2008 Author Share Posted March 19, 2008 aflinta, zacytuję z tego forum - nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Nie ma co dyskutować o rzeczach oczywistych.Popieram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOMA52 Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 Witam, Po dzisiejszym opadzie śniegu przejechałem ok. 10 minut i tylna szyba wcale się ze śniegu nie oczyściła. Był tylko leciutki ślad na linii przewodów grzewczych i bardzo powoli puszczało od góry. W innym aucie (Nissan) w tych samych warunkach max. 4 minuty grzania i ładnie spływa. Czy u mnie coś nie tak, czy ten typ tak ma? Ciekawym, jak problem (i czy w ogóle) się rozwiązał? Doświadczyłem dziś tego samego. W innym aucie (Zafira) zapalam silnik, włączam grzałkę tylnej szyby, odśnieżam resztę i jak kończę, to tylna jest już czysta. W moim Foresterze dzisiaj po kilkunastu minutach pojawiły się ledwo czyste fragmenty szyby w pobliżu nitek. Mam w planie oczyszczenie styków jakimś "kontaktem". Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam, Tomek PS. Jeden post zamieściłem już w wątku o "ogrzewaniu" tylnej-bocznej szyby, gdyż ten post wyskoczył mi w wyszukiwarce dopiero później po wpisaniu hasła "odmrażanie". Przepraszam za podwójnego posta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 Wszystkie Subaraki jakimi miałem okazję jeździć w zimie tak miały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 U mnie w Gtku jestem bardzo zadowolony z ogrzewanej szyby w przeciwieństwie do pro ceeda :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurass Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 W legacy 2007 sedan jest taki sam problem. dzisiaj rano ok 20. minut trwało zanim tylna szyba stała się przejrzysta. :neutral: ALe i tak miałem wrażenie że oczyściła się nie dzięki ogrzewaniu, ale dzięki słońcu [ Dodano: Sob Lis 22, 2008 9:55 pm ] W trakcie jazdy owym legacem w czasie deszczu lub w nocy, cały czas włączona musi być klima. W innym wypadku nawet przy dość duzym nadmuchu szyby zaparowują. Strasznie to irytuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeOrGe Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 W legacy 2007 sedan jest taki sam problem. dzisiaj rano ok 20. minut trwało zanim tylna szyba stała się przejrzysta. :neutral: ALe i tak miałem wrażenie że oczyściła się nie dzięki ogrzewaniu, ale dzięki słońcu [ Dodano: Sob Lis 22, 2008 9:55 pm ] W trakcie jazdy owym legacem w czasie deszczu lub w nocy, cały czas włączona musi być klima. W innym wypadku nawet przy dość duzym nadmuchu szyby zaparowują. Strasznie to irytuje. Wymieniałeś filtr przeciwpyłkowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 Po co Wam przejrzysta tylna szyba :?: :roll: Nie macie lusterek bocznych :?: :razz: :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurass Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 samochód został kupiony, w maju tego roku, w salonie jako nowy. Z filtrem powinno być chyba jeszcze wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 W legacy 2007 sedan jest taki sam problem. dzisiaj rano ok 20. minut trwało zanim tylna szyba stała się przejrzysta. Uff, a juz myslalem, ze tylko moja impreza, stary grat, tak ma! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Jeden post zamieściłem już w wątku o "ogrzewaniu" tylnej-bocznej szyby, ??? :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOMA52 Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 ??? http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=119778 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts