jorgen Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 witam od nie dawna zaczeło coś mi stukać w silniku dokładni z lewej strony, obawiam się że to panewka, ale ktoś może wie jak to zdjagnozować?. stuki są słyszalne na postoju po dodaniu gazu tak około 1500obr. stukanie ustaje. chce zaznaczyc że autko ma 95tys przebiegu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 moze piston slap? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgen Posted February 28, 2008 Author Share Posted February 28, 2008 byłem w serwisie we wrocławiu i od razu powiedzieli ze to panewka i koszt około 1200zł, trochę mnie to zdziwiło. Silnik na niskich obrotach przypomina diesla, nie ma znaczenia temp. silnika tylko to że na zimnym jest znacznie głośniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 byłem w serwisie we wrocławiu i od razu powiedzieli ze to panewka i koszt około 1200zł jestem świeżo po wymianie panewek, wału i wszystkiego co sie z tym łączy, wszystko zamknelo sie kwota 5k zl w aso jorgen, poczytaj sobie lepiej ile na prawde kosztuje wymiana panewek :wink: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgen Posted February 28, 2008 Author Share Posted February 28, 2008 właśnie wiem i to mnie dziwi że w serwisie taką kwotę usłyszałem, podejżewam że coś kręcą. Jak mam zdiagnozować problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIG J Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 moze piston slap? możesz to jakoś lepiej opisać , wiem że piston to tłok ale... o co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 wiem że piston to tłok ale... o co chodzi? ruch tłoka w tulei (obijanie się tłoka o ścianki tulei) jest znany jako "piston slap" Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgen Posted March 2, 2008 Author Share Posted March 2, 2008 mechanik zmierzył mi cisnienie i jest ok, ale dalej puka, nie wiem co mam robić, jeżdzić czy coś działać, możecie mi coś poradzić? bo już głupieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 mechanik zmierzył mi cisnienie i jest ok To dobrze, spokojny chłop jesteś. ale dalej puka Pewnie kołatanie serca A wracając do tematu to ciśnienie w cylindrach raczej zależy od szczelności tłoka (pierścieni) i zaworów a nie uszkodzonej panewki czy owego piston slap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 jorgen, :arrow: priv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gunahagar Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 jak to panewki to mozesz sobie narobic niezlego bagna w silniku ja na Twoim miejscu bym nie jezdzil do puki nie wiadomo co w trawie piszczy! mam podobny problem tyle ze wiem ze to panewy na 100% bo autko juz u doktora objawy; na pocz stuk z prawej a po ok 40km stereo pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 do puki dopóki :wink: (nie gniewaj się, to nie moja złośliwość tylko staramy się trzmać fason :wink: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 do puki dopóki :wink: (nie gniewaj się, to nie moja złośliwość tylko staramy się trzmać fason :wink: ) Może to stuki-puki chodziło. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 leonID, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts