ALEX Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Automobilklub Ziemi Tyskiej zaprasza wszystkich miłośników sportów samochodowych na zawody samochodowe "I RUNDA SAMOCHODOWYCH MISTRZOSTW TYCHÓW 2008". Zawody odbędą się dnia 09.03.2008 (niedziela) na torze testowym FIAT AUTO POLAND w Tychach ul. Oświęcimska.Zapisy na adres e-mail azt-tychy@o2.pl pierwszy termin do dnia 06.03.2008.(czwartek). Opłata startowa wpłacona do dnia 06.03.2008 na konto klubu PKO-bp o/Tychy 33 1020 2528 0000 0102 0114 0524 wynosi 90zł. Drugi termin do dnia 08.03.2008 (sobota)do godz.16.00 opłata startowa 110zł- wpłacana w dniu zawodów. Limit zgłoszeń 90 załog. Odbędą się minimum trzy przejazdy. ZAŁOGĘ STANOWIĄ KIEROWCA I OBOWIĄZKOWO PILOT. Otwarcie biura zawodów-odbiór administracyjny tor FAP dnia 09.03.2008 godz. 7.30 Zamknięcie listy zgłoszeń godz. 9.40 Badanie kontrolne do 7.40-9.50 Nie zgłoszenie się na BK w tym terminie - skutkuje nie dopuszczeniem do zawodów. Start pierwszej załogi 10.30 Rozdanie pucharów o godz.17.00 Dyr. zawodów Marcin Kobryń tel.512-046-747 Odpowiedzialny za kontakt z zawodnikami Jacek Michalski tel. 501-760-240 OBOWIĄZUJĄ KASKI !!! DO ZAWODÓW NE ZOSTANĄ DOPUSZCONE SAMOCHODY Z INSTALACJĄ GAZOWĄ. SPORTY SAMOCHODOWE UCZĄ POKORY ZA KIEROWNICĄ I POPRAWIAJĄ TECHNIKĘ JAZDY ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 trza jechać nie ma co :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted February 23, 2008 Author Share Posted February 23, 2008 DO ZAWODÓW NE ZOSTANĄ DOPUSZCONE SAMOCHODY Z INSTALACJĄ GAZOWĄ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 DO ZAWODÓW NE ZOSTANĄ DOPUSZCONE SAMOCHODY Z INSTALACJĄ GAZOWĄ. Masz gaz w subaraku ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted February 23, 2008 Author Share Posted February 23, 2008 Masz gaz w subaraku ?? Jasne ....że nie...ale kiedyś miałem w OBK 2.5 i nie narzekłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Ciekawe ograniczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 aflinta, zgodne z nowymi wytycznymi PZM, co do startów aut z instalacją gazową w kajtkach ..... ALEX, jedziesz? ja chciałbym swoim startować ale jak się nie uda to i tak chętnie na prawy wsiąde cobyś nie miał wątpliwości gdzie jechać Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 matt, to już nie wystartuję swoim legacem w żadnej pojeżdżawce bo jest zagazowany? Nawet jakbym chciał jakiś KJS prosty? To muszę dwa auta utrzymywać by się trochę pobawić? Dieslom też nie wolno? :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pancin Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Jeden z bardziej bzdurnych przepisów PZMłotu. Ryzyko, że coś się stanie z autem, które przecież jest dopuszczone do ruchu, w KJSie jest sporo mniejsze niż w normalnym ruchu ulicznym. I jakoś nie znam przypadków eksplozji gazu w aucie podczas wypadku na drodze. Ale jak się nie ma co robić, to się bzdury wymyśla. Aflinta, wpadaj na Super OES. U nas pojeździsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Pancin, no wpadłbym... ale przyznam, że SuperOES to mi się kojarzy z destrukcją jak w rally crosie No i ja mam takie auto, że od każdego baty dostaję, słabe i ciężkie. Ale chyba tak dla sportu muszę zobaczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
charlie Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 no to ja już się zgłaszam w poszukiwaniu 1-2-3 miejsc wolnych z gazem to nie jest tak, że musiałby zabezpieczyć butlę, odciąć dopływ gazu do silnika jakimś zaworem i (tylko/aż) tyle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 charlie, instalacja gazowa ma dwa zawory odcinające, po co im jeszcze jakiś dodatkowy? Zresztą to w sumie i tak nie ma sensu toczyć o to piany, bo mocodawców tych zmian tu nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 "Samochody zasilane gazem musza miec wymontowany zbiornik gazu lub zawór bezpieczenstwa z butli gazu, natomiast w komorze silnika w sposób widoczny musi byc odłaczone doprowadzenie gazu do silnika." Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Ciekawe co to ma na celu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Cieżko powiedzieć, jeszcze nie słyszałem, żeby inst. gazowa narobiła jakichś dodatkowych szkód w trakcie wypadku na KJS :> No chyba, że oni wbrew polskim tradycjom zapobiegają zdarzeniu :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARKO RALLY Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 I co autor miał na myśli ? Może najprościej go zapytać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 A masz taką możliwość? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARKO RALLY Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 A masz taką możliwość? Jak znajdę czas to może coś ustalę, sam jestem ciekaw skąd taka decyzja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted March 2, 2008 Author Share Posted March 2, 2008 Kto jedzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Pewnie bede :cool: z sącza jedzie tez Rafał EVO 9 , i Marcin w małopolskim potworze , będzie sie działo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted March 2, 2008 Author Share Posted March 2, 2008 Pewnie bede z sącza jedzie tez Rafał EVO 9 , i Marcin w małopolskim potworze , No to lux....nie musze naprawiać rozrusznika Dlatego zapytałem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Pewnie bede z sącza jedzie tez Rafał EVO 9 , i Marcin w małopolskim potworze , No to lux....nie musze naprawiać rozrusznika Dlatego zapytałem... zapomnij o pchaniu :razz: , chyba że do rzeki ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted March 2, 2008 Author Share Posted March 2, 2008 zapomnij o pchaniu , chyba że do rzeki ..... Spoko...w pobliżu nie ma nawet małego strumyczka :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Kto jedzie? Ja + pilot debiutant charlie :wink: jutro robię przelew, bo ilość miejsc ograniczona, kto pierwszy ten lepszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 A własnie szukam jakiegoś lekkiego pilota , bo podobno musi być :!: może być jakas atrakcyjna kubita Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts