damiano16 Posted February 11, 2022 Share Posted February 11, 2022 (edited) Siemanko. Poszukuje adapterów do tych zaciskow żeby to ohajtać z gc8 na tarczy 316mm (NIE 290mm!) Sklep gc8 niestety nie posiada. Ktoś coś? Edited February 11, 2022 by damiano16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiot Posted February 11, 2022 Share Posted February 11, 2022 a mam pytanko czy takie zaciski da się założyć do gc z tarcza 277,oczywiście zakładając tarcze 290 Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano16 Posted February 12, 2022 Author Share Posted February 12, 2022 Raczej nie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemoST Posted February 12, 2022 Share Posted February 12, 2022 11 godzin temu, damiano16 napisał: Raczej nie.. Istnieją w ogóle takie adaptery? Jestem ciekaw, jakie modyfikacje są konieczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_isza Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 pytasz o przód czy tył, cały set? skąd tarcza 316? przecież brembo czy złote, czy czarne, na przód są p&p w gamie Subaru Impreza, ale pod tarcze brembo 326... problem jest tylko z tyłem, bo przy czarnych już więcej kombinowania, niż przy złotych, wg tych, którzy przerabiali. cała korzyść z brembo, poza innym zaciskiem, to właśnie większa tarcza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mly96 Posted February 19, 2022 Share Posted February 19, 2022 W dniu 14.02.2022 o 15:24, M_isza napisał: pytasz o przód czy tył, cały set? skąd tarcza 316? przecież brembo czy złote, czy czarne, na przód są p&p w gamie Subaru Impreza, ale pod tarcze brembo 326... problem jest tylko z tyłem, bo przy czarnych już więcej kombinowania, niż przy złotych, wg tych, którzy przerabiali. cała korzyść z brembo, poza innym zaciskiem, to właśnie większa tarcza... Chodzi o tylne tarcze sti, dlatego 316 Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano16 Posted February 19, 2022 Author Share Posted February 19, 2022 Dokladnie chodzi o tył. Nie udało mi się jeszcze nikogo znaleźć. Jesli dalej tak będzie, wezmę sam wykonam z cienkiej blachy "prototyp" i dam komuś na wzór do wypalenia laserem na docelowym materiale. Jesli się uda może zrobię kilka sztuk więcej na handel bo widzę że temat ciezki z tymi adapterami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurando Posted February 22, 2022 Share Posted February 22, 2022 W dniu 11.02.2022 o 11:21, damiano16 napisał: Poszukuje adapterów do tych zaciskow Może kolega @DAYCOpomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAYCO Posted February 22, 2022 Share Posted February 22, 2022 Niestety nie posiadam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktan Posted March 13, 2022 Share Posted March 13, 2022 Jakbym miał zacisk na wzór to mogę wykonać Ważna rzecz jeszcze jest taka, że tarcza tylna z gh i GD różnią się odsadzeniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano16 Posted March 13, 2022 Author Share Posted March 13, 2022 42 minuty temu, Oktan napisał: Jakbym miał zacisk na wzór to mogę wykonać Ważna rzecz jeszcze jest taka, że tarcza tylna z gh i GD różnią się odsadzeniem. To żaden problem. Gc8.pl posiada tarcze właśnie 316mm która pasuje do gc/gf i ma bęben srednicy właśnie 170mm czyli takiej jak mam oryginalnie. Jesli to dla Ciebie nie problem to bardzo fajnie by było gdybys odpłatnie to zrobił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktan Posted March 13, 2022 Share Posted March 13, 2022 To PW 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts