t_sebek Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Słuchajcie Na razie przeklejam info oficjalne z FB, ale zapewniam was, że to początek nowego miejsca upalania w Warszawie. Plany są wielkie, łącznie z mega sprintem ale to w przyszłości. Na razie zapraszam na zapoznanie się z terenem, aby za nie wielkie pieniądze i blisko od domu się wyszaleć na ciekawej, recznie ułożonej trasie ( tor po usyfionych płytach betonowych ) a dla chętnych okiełznania potworów na jazdę z instruktorem ( a wiem, że jest kilka osób które mają subaru a nie do końca potrafią je wykorzystać bo to ich pierwszy potwór w życiu ) Trasa ma fragmenty szybkie jak i techniczne oraz elementy do balansowania autem do nawrotu aby dać upust mocy z 4WD Jeśli ktoś ma jakieś pytania to jutro na warszawskim spocie odpowiem osobiście Mianowicie: Zgodnie z zapowiedzią, 30 listopada Moto Auto Klub zaprasza na imprezę RallySchool, która odbędzie się na nowym terenie w warszawskim Ursusie. Na terenie dawnej fabryki traktorów, a właściwie pozostałości po niej, przygotowujemy dla Was tor szczelnie i dokładnie wyznaczony z opon. Sobotnia impreza odbędzie się na lekko przykurzonej, betonowej nawierzchni, na której zbudujemy około 800 metrowy obiekt, z szybkimi jak i technicznymi partiami. Równa nawierzchnia gwarantuje bezpieczną zabawę i podnoszenie swoich umiejętności bez uszczerbku na zdrowiu samochodu. Docelowo planujemy rozbudowę obiektu i stworzenie dwóch niezależnych torów, które w zależności od potrzeb będzie można połączyć w ponad 2 kilometrowy odcinek. Ze względu na to, iż dopiero rozpoczynamy zagospodarowanie terenu, tym razem trochę zmieniamy formułę RallySchool. Pierwszą imprezę chcemy zorganizować w formie otwartej pojeżdżawki, na którą zapraszamy wszystkich, którzy chcą się rozjeździć lub potrenować przed kolejnym sezonem. Charakterystyka tras jest bardzo podobna do najsłynniejszej rajdowej imprezy w Warszawie. Trasa umożliwia wpuszczenie na tor 3-5 aut, więc będzie można się wyjeździć nie tracąc czasu na oczekiwanie. Dla chętnych będą dostępni instruktorzy, którzy za dodatkowa opłatą wsiądą do Was do samochodów i przez godzinę poświęca czas tylko Wam, by wyłapać Wasze błędy i podnieść Wasze umiejętności kierowania samochodu podczas rajdowej rywalizacji. Kadra jest doświadczona, ma lata czynnie spędzone w różnych dyscyplinach sportu samochodowego oraz pracuje na co dzień w akademiach bezpiecznej jazdy. Impreza odbędzie się 30 listopada, w godzinach 9-15. Koszt uczestnictwa w pojeżdżawce to 100 PLN od auta. Opcja szkolenia z instruktorem to dodatkowe 100 PLN, gdzie do dyspozycji na wyłączność będziecie mieli godzinę, do zagospodarowania przez Was (godznia non stop, albo 2x30 min, albo 3x20 min). Szczegóły dojazdu przedstawimy bliżej weekendu, gdyż chcemy, by teren pozostał na razie w tajemnicy. Będziemy stopniowo dodawać zdjęcia z postępu prac jak i dodatkowe informacje na profilu RallySchool na Facebooku. Zgłoszenie jak i regulamin dostępny jest na stronie Moto-Auto-Klub (http://www.mak.waw.pl/). Serdecznie zapraszamy na nowe rajdowe miejsce w Warszawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukass Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Jeżeli ta wizualizacja na stronie MAKu oddaje kształt toru to wygląda fajnie. Jakbyście potrzebowali sporej ilości zużytych opon do budowy band toru to mogę udostępnić Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartekZ33 Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 (edited) Trasa bardzo nierówna ? Edited November 27, 2013 by BartekZ33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_sebek Posted November 27, 2013 Author Share Posted November 27, 2013 (edited) Jeżeli ta wizualizacja na stronie MAKu oddaje kształt toru to wygląda fajnie. Jakbyście potrzebowali sporej ilości zużytych opon do budowy band toru to mogę udostępnić Nie, dziękujemy towaru mamy pod dostatkiem Tor wygląda ciut inaczej bo dziś wpadł mi pewien pomysł do głowy, który z powodzeniem został zrealizowany i można fajne z czterech łap odjechać w jednym miejscu... Sam osobiście w sobote przed wszystkimi to sprawdze Trasa bardzo nierówna ? Trasa jest równa, tak jak napisałem, plyty betonowe z syfem dla wiekszej frajdy Edited November 27, 2013 by t_sebek Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 (edited) Rajdowe RWD (nie drift) też mile widziane? Edited November 27, 2013 by SMILE Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartekZ33 Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Dobre pytanie ? Bo z chęcią bym wpadł kiedyś ( w ten weekend akurat studia ) driftowozem Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_sebek Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Można przyjechać czym tylko się chce Pamiętajcie jednak aby auto spełnialo założenia regulaminu imprezy... No i wypełnijcie zgłoszenie, to chyba najważniejsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
suselek17 Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Fajnie ze powstaje nowe miejsce o takim charakterze i to pod nosem:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nala Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Inicjatywa fajna i cenowo bardzo przyjenmnie ! Jeden drobny błąd wkradł się w zgłoszeniu, szczegÓły przez ó i będzie gitara Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_sebek Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Wpadajcie bedzie fajnie, juz teraz jest wesolo bez sniegu a jak tylko spadnie to zrobimy bandy i bedzie jak sie bawić. Tam są dwa duże tereny, wiec w zime bedzie po czym jezdzic Miałem dziś na spocie opowiedzieć co i jak ale coś mi wypadło i nie mogłem przyjechac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cysztof Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 w zeszlym roku na tym placyku zdaje sie, pod sniegiem byla otwarta studzienka i wielka plyta betonowa obok- skonczylo sie na polamanym zderzaku i feldze w Evo. Domyslam sie ze juz nie ma takich niespodzianek... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_sebek Posted November 29, 2013 Author Share Posted November 29, 2013 (edited) Na tym placu nie ma studzienek a tym bardziej otwartych, trasa jest bezpieczna Poza tym w zeszłym roku nikt nie jezdził po tym placu, tego jestem pewien Edited November 29, 2013 by t_sebek Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokie Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Faaajnie, jak będzie śnieg przyjeżdżam Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_sebek Posted November 29, 2013 Author Share Posted November 29, 2013 Teraz tez jest fajnie i bez sniegu Zapraszam na fb (RallySchool), tam jest wszystko opisane, ze zdjeciami i newsami na bieżąco... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek11 Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 t sebek dziekujemy za prawy, za naukę(dużo nam wytłumaczyłeś) i miło spędzony czas, super impreza . Pozdrawiamy Eliza i Jacek. Do następnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_sebek Posted November 30, 2013 Author Share Posted November 30, 2013 A ja się cieszę że mogłem coś od siebie przekazać i widziałem że to trafia tam gdzie trzeba. Fajnie że kilka aut z forum przyjechało i mam nadzieję Was spotkać podczas kolejnej imprezy, oby już po śniegu Do zobaczenia i również pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Byłem i było fantastycznie!!! Kto nie przyjechał ten dupa. Pozdrawiam z bordowo-zielonego BMW E30. p.s. ktoś ma fotki mojej fury? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodo Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Dzięki Ci dobry człowieku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
badyl Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 i jak było, bawili sie jak dzieci w błotku Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_sebek Posted December 1, 2013 Author Share Posted December 1, 2013 (edited) Pojawiło sie troche zdjęć więc podlinkuje https://plus.google....6129?banner=pwa A jak ktoś jeszcze nas nie pulubił to zapraszam https://www.facebook.com/MakRallySchool Niedługo kolejna impreza a tym czasem do zobaczenia na Barbórce Edited December 1, 2013 by t_sebek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cysztof Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 potwierdzam- fajnie bylo- bardziej rajdowo niz na wiekszosci KJSow Link to comment Share on other sites More sharing options...
suselek17 Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Cos sie dzieje w temacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ja_Luca Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 Właśnie. czy w temacie coś się dzieje? Tor dostępny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_sebek Posted February 4, 2014 Author Share Posted February 4, 2014 Słuchajcie Na tą chwilę na razie nie jest dostępny z powodu właścicieli terenu, którzy obiecali przed zimą doprowadzić stan nawierzchni do używalności a tego nie zrobili i nie wpuścimy tam nikogo aby zniszczył sobie auto. Wiemy że spadł śnieg, ale tor jest niewidoczny bo przykryło opony, te co leżały pojedynczo My też nie jesteśmy zadowoleni z tego faktu, i przykro nam że nie możemy zrobić tam imprezy, bo cały czas są pytania. Teren ma mega potencjał, ale nie jest naszą własnością... Jeśli wszystko wyjdzie tak jak planujemy, obiecuje wam osobiście że zrobimy regularne jeżdżenie, ze szkoleniami oraz sprinty z pomiarem czasu, nagrodami, pucharami i wszelkimi innymi atrakcjami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts