Jump to content

Zawór upustowy

Midgardsorm

Recommended Posts

Posted

Ja tam mam ze stożkiem słabe doświadczenia z poprzedniego autka, raczej do tego nie wrócę.

A DV tak czy inaczej mnie lekko zadziwia. Z zewnątrz jest jak najbardziej słyszalny i to dość mocno (kolega stojący obok mnie na światłach potwierdza).

• 8 months later...
  • Replies 141
  • Created
  • Last Reply
Posted

czas troche odswierzyc temat :lol:

powinna byc Td05 kolankiem 90°

zgadza sie w stu procentach :wink: siedzi TD05

tak swoja droga to poczytalem to co napisalem o swoim scooby :oops: troche sie chyba zagalopowalem :oops: sprawdzilem wszystkie dane i hogi ma racje, moja ma seryjnie 240KM :cool: wprawdzie przy kupnie auta sprzedajacy mial jakis papier z wykresem z hamowni z ktorego wynikalo ze auto ma ok 310km ale przy odbiorze nie mogl go znalesc...........wiec nie rozpisywalem sie za bardzo na ten temat :roll:

wiec, o ile TD05 jest w stanie podniesc moc z seryjnych 240km :?: do tego dochodzi uklad wydechowy(przelot) bez zadnych tlumikow czy kat-ow :?:

jezeli przyspieszenie jest takie samo jak w sti to znaczy ze musialo byc cos robione, problem w tym ze za malo wiem o autku wiec najlepiej byloby pojechac na "rolki" :smile: mam jedynie kwity ze na silnik zostalo wydane w sumie ponad 3 tys funtow, tyle ze nie wiadomo zbytnio na co :???: a to bylo jakies 3 lata temu :roll:a ja mam auto 1,5 roku :neutral:

ale czy moze ktos cos powiedziec na temat tej turbinki :?: hogi,azrael :?:

Posted

Adamusmax chyba montował u siebie TD05. Ja Ci w tym temacie nie pomogę.

Na pewno jest wydajniejsza ale pracuje trochę w innym zakresie obrotów.

Podobno TD04 lepiej ciągnie z dołu i ma mniejszą turbodziurę, TD05 wkręca się w wyższym zakresie ale ma bardziej odczuwalnego kopa.

Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi, zresztą wydaje mi się, że ten temat gdzieś był już wałkowany.

Tu zerknij : http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t= ... light=td05

Posted
hogi ma racje, moja ma seryjnie 240KM

ale pokrecilem :oops: przeciez to mati napisal :oops::lol:

hogi, zerknalem na ten temat ale tam rowniez nic nie ma zbytnio o TD05, jezeli chodzi o turbodziure to masz racje czasami mozna zasnac zanim sie rozbuja ale jak zacznie dmuchac to usmiech sam robi sie na twarzy :mrgreen: generalnie to nie jest tak zle , turbinka ciagnie z dolu i daje niezlego kopa :grin:

Posted
hogi, coś pokręciłeś - GT sedany 94-96 miały TD05.

Nie wiedziałem.

Dzięki za poprawienie.

Posted

Szczerze Wam powiem, że szukałem w necie ze 2 godz. i nic nie znalazłem.

W jednym miejscu było napisane, że motor bug-eya jest identyczny z MY99

-tylko było coś o większym zaworze upustowym ale źródło niepewne :evil:

Posted
Z tym że TD04 to cała rodzina turbin, podobnie jak TD05....

Ale chyba całych rodzin do WRX-a nie wkładali ? :wink:

Tak sie pytam bo moze bym nieduzym kosztem dmuchawke zmienił na lepsza :)

Posted
wiec, o ile TD05 jest w stanie podniesc moc z seryjnych 240km do tego dochodzi uklad wydechowy(przelot) bez zadnych tlumikow czy kat-ow

Jak zalozysz wtryski 440ccm, mocna pompe(np walbro) duzy TMIC lub FMIC i bedzie dobry program w ECU to 310KM i 380-390Nm

Posted
komancz, o ile nie pójdzie korba jak u Marcina...

zgadza sie, ale w UK jezdzi sporo takich i bez awarii(mowie o mocnych blokach i tlokach 93-96r)

Posted
Jak zalozysz wtryski 440ccm, mocna pompe(np walbro)

sprawdze to jak bede mial wolna chwile :wink:

zgadza sie, ale w UK jezdzi sporo takich i bez awarii(mowie o mocnych blokach i tlokach 93-96r)

jak rozpoznac ktory blok jest ktory :?: jakie sa oznaczenia tych mocnych :?: bo do tlokow raczej zagladac juz nie bede :lol:

Posted

Azrael, wiec moja zdecydowanie zalicza sie do tych z mocnym :cool: coz pozostalo udac sie na hamownie i sprawdzic reszte dokladnie :smile: dzieki za odpowiedzi i pzdr :cool:

jak bede mial wyniki to sie nimi podziele :wink:

Posted
przed 97 są mocne.

A toscie mnie ucieszyli :wink: Czyli w koncu jaka moca w serii dysponuja silniki 2.0 z roku 95 i turbina TD05?

Posted

Yyyy... z tego co zrozumialem, to ta turbina TD05, ktora ponoc mam w silniku jest mocniejsza od tych montowanych pozniej, dobrze rozumuje?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...