Jump to content

Zawór upustowy

Midgardsorm

Recommended Posts

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply
Posted

Simon1, nie, bo seria jest zmapowana tak jak jest zmapowana

Sierra RS 500 miała graty (turbo, wtryski, ECU, intercooler) na 500KM i 240KM z fabryki.

Posted
przed 97 są mocne.

A toscie mnie ucieszyli :wink: Czyli w koncu jaka moca w serii dysponuja silniki 2.0 z roku 95 i turbina TD05?

Simon, a jak tam Twoj silnik, juz wszystko z nim ok? Co wymieniales?

Posted

Jeszcze w nim grzebia, ale trwa to tak dlugo z powodu urlopu mechanika, a robic gdzie indziej go nie chcialem. Bede go mial w tym tygodniu w okolicach srody. Skonczy sie na szlifie panewek i walu. Jak mnie podsumuja, to podam dokladnie co zrobili i ile mnie to kosztowalo.

Posted

Jeszcze w nim grzebia, ale trwa to tak dlugo z powodu urlopu mechanika, a robic gdzie indziej go nie chcialem. Bede go mial w tym tygodniu w okolicach srody. Skonczy sie na szlifie panewek i walu. Jak mnie podsumuja, to podam dokladnie co zrobili i ile mnie to kosztowalo.

Simon - szlif walu to ok 700-800 PLN - lepiej zaatakowac nie-ASO i zakupic nowy ;) 1 k wiecej a masz pewnosc, ze bedzie ok i nie ma kombinowania z panewkami bo wrzucasz nominalne i masz swiety spokoj ;)

Posted
adamusmax, nie przesadziłeś z ta ceną szlifu trochę?

z wywazeniem itp :?: sam szlif to nic potem musisz wal wywazac od nowa po szlifie

Posted

Adamus, oddalem do czlowieka, ktory mi nie zrobi krzywdy finansowo, a z drugiej strony bedzie robil jak dla siebie, wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze i w miare normalnie cenowo.

• 2 months later...
Posted

Wywalasz reduktor szmerow wstawiasz stozek ( nie dawaj go pod maske tylko nadkolem pod zderzak) Plus blow off i efekt jest kosmiczny, sam blow off nie jest tak slyszalny przy orginalnym filtrze. Mam taka Kombinacje i spalanie nie rozni sie a i turbo dziurka sie zmniejszy. ( Filtr GREEN + Blow off Ferodo)

Posted

generalnie co ma BOV do filtra powietrza :?: z tego co sie orientuje im wieksze cisnienie w ukladzie tym glosniej bedzie sapal :roll: a gdzie tu filtr powietrza :?:

blow off ferodo ?

mialo byc frodo - frodo baggins :mrgreen:

Posted

moze inaczej co ma pierunn do wiatraka ; d "glosnosc" BOV'a w 100 % zalezy od sily wkrecenia na obroty ..bez uruchomienia turba nie chodzi ..po chlopsku wyrzuca "szkodliwe cisnienie " ktore zamiast wracac do turbiny ucieka na zewnatrz ..

bynajmniej taka jest moja wiedza w tym temacie O o : )

Posted
moze inaczej co ma pierunn do wiatraka ; d "glosnosc" BOV'a w 100 % zalezy od sily wkrecenia na obroty ..bez uruchomienia turba nie chodzi ..po chlopsku wyrzuca "szkodliwe cisnienie " ktore zamiast wracac do turbiny ucieka na zewnatrz ..

bynajmniej taka jest moja wiedza w tym temacie O o : )

podejrzewam, ze chodzi Ci o to ze dopoki turbo nie tloczy cisnienia to BOV nie dziala - i tu Cie zdziwie - dziala ;) tylko duzo duzo ciszej - ale otwierac sie otwiera po pojawieniu sie podcisnienia ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...