Miszkolc Posted July 28, 2012 Share Posted July 28, 2012 witam czy możecie mi polecić dobrego fachowca w Krakowie lub Śląsku od naprawy szczelnosci klimy. Naprawilem juz 3 razy nie proponujcie aso nie zostawie tam juz zlamanego grosza. 3 razy już uciekł gaz w ciagu 3 miesiecy ;[ pomocy bo kazdy tylko umie nabic ale naprawic to 2 lewe rece... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted July 28, 2012 Share Posted July 28, 2012 STREFA SERWISOWA PIOTR ZIARKO - ul. Cechowa 100B Kraków, powiedz że od Jacka z Gdańska...jestem pewny że Piotr ogarnie temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted July 28, 2012 Share Posted July 28, 2012 witam czy możecie mi polecić dobrego fachowca w Krakowie lub Śląsku od naprawy szczelnosci klimy. Naprawilem juz 3 razy nie proponujcie aso nie zostawie tam juz zlamanego grosza. 3 razy już uciekł gaz w ciagu 3 miesiecy ;[ pomocy bo kazdy tylko umie nabic ale naprawic to 2 lewe rece... Subaru niestety tez ma swoje typowe objawy, najczesciej pada oring przy komopresorze i tam jest nieszczelnosc :!: , wymiana 3 min. + r134a i gotowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted July 28, 2012 Share Posted July 28, 2012 Potwierdzam oring przy pompie pada szybko i niestety gaz sie ulatnia. Ale po co nabijaja jak musza nieszczelnosc zlokalizowac! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszkolc Posted July 31, 2012 Author Share Posted July 31, 2012 No to super jak okaże się to oring za 50 groszy to się nieźle wk..wie bo jestem po wymianie kompresora i chłodnicy klimy niby kompresor puszczał a później chłodnica ! Ręce opadają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 No to super jak okaże się to oring za 50 groszy to się nieźle wk..wie bo jestem po wymianie kompresora i chłodnicy klimy niby kompresor puszczał a później chłodnica ! Ręce opadają... Smell it, smell it and take it ! ,pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Chodzi o oring na którymś z węży idących do kompresora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszkolc Posted July 31, 2012 Author Share Posted July 31, 2012 Chodzi o oring na którymś z węży idących do kompresora? Tak dokładnie gumowy badz sylikonowy oring psia mać. Nigy więcej ASO! Pozatym podajcie jakiś jeszcze warsztat typowo naprawiający klimę bo ten podany przez Kruka ma bardzo dużo negatywów... sam nie wiem Kruku jesteś ich pewien? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Hmm..no to mnie zaskoczyłeś z tymi negatywami. Bardzo dobrze znam właściciela, razem przeszliśmy niejedno w temacie motoryzacji, Piotr ma mega fajne podejście do aut, nigdy nie zaprzestaje póki nie znajdzie przyczyny usterki, ma też bardzo dobrze wyposażony i doinwestowany warsztat, jedyne co mi przychodzi do głowy z tymi negatywami to że on trochę impulsywny jest i nie ma cierpliwości do idiotów co łatwo prowadzi do konfliktów z niektórymi klientami ale kompetentny jest jak mało kto. Jakbyś się wybierał to daj znać to dryndnę do niego żeby Ci odpowiedni wstęp zrobić :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 co do nieszczelności klimy, to u mnie padły: - chłodnica klimy - dziura, - oringi przy zaworze rozprężnym, - sam zawór rozprężny (ten na ścianie grodziowej) - oringi na osuszaczu, - wentylki, w zaworach do których podłącza się napełnianie klimy. no, teraz przynajmniej chłodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 tzd, no to ladnie Ci padlo. Prawie wszystko wymieniles wiec musi chlodzic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 na szczęście na raty, tzn nie wszystko na raz i nie wyszło aż tak drogo, dzięki częściom z dobrych niedrogich źródeł i naprawach "we własnym zakresie" a nie w aso Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 tzd, a myslalem ze wszystko naraz. A jak sprawdziles nieszczelnosci w wlasnym zakresie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 w cudzysłowiu ;-) w zaprzyjaźnionym warsztacie, ale nie ASO... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Juz myslalem ze masz jakis domowy patent. Ale dzieki. Sam bede za rok szukal nieszczelnosci u siebie bo gdzies jest niewielka ale jednak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 ADK90, zwykle nieszczelności szuka się lampą UV Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 dwa lata temu mialem oring na sprezarce a w tym rok od wiosny nabita i trzyma ale dla pewnosci sprawdzic za rk nie zaszkodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.