Kruk Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Proszę o opinie użytkowników na temat użytkowania felg jak w temacie: - podobną są lekkie - to prawda? ile ważą? - jaka jest ich wytrzymałość? - czy pasują do GT MY99 bez problemu czy potrzebne są jakieś pierścienie centrujące? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 7,5'' będą za szerokie do GT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted November 24, 2007 Author Share Posted November 24, 2007 Z tego programiku wynika że się mylisz: http://www.waxtum.com/auto/rechner/et.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Niezbyt mnie obchodzi co wynika z programiku. Do GT potrzebujesz felgę maks 7'' żeby było dobrze, albo poszerzone błotniki z tyłu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted November 24, 2007 Author Share Posted November 24, 2007 No to może niech się wypowie ktoś kto jeździ lub jeździł na ATS-ach np. Gracowy. Może wystarczy tylko podgiąć ranty. Sporo GT-ków jeździ na ATS-ach i wątpię żeby wszyscy poszerzali błotniki. A wogóle to skoro pracujesz w nie-ASO to dlaczego macie w opisie tych felg że pasują do GT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Kruk, ja jeździłem dwoma GC8 na ATSach. Pasują przy specyficznej konfiguracji opona/felga i dość dużym negatywie z tyłu (głównie z tyłu jest problem - chociaż z przodu też potrafi urwać nadkole na dobiciu). Opis jest taki bo felga jest stosowana przez wiele osób, ale nie znaczy to że jest to rozwiązanie zalecane, do wąskich opon jakie nie przycierają w GT lepsza jest felga węższa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KWIATEK Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 ATS-y są wogóle wytrzymałe.Fakt moje trochę przycierają ale tylko z tyłu.Po zmianie zawieszenia problem zrobił się jeszcze mniejszy.Ja je polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 - jaka jest ich wytrzymałość? Chyba niezła, skoro były/są wykorzystywane w rajdach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin@klubsubaru.pl Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 Nie są lekkie, są wytrzymałe, do GT nie potrzeba pierścieni, ale z RE070 będą obcierały. Z oponami szerokości 215 będą (zapewne) działały dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 7,5'' będą za szerokie do GT ja mialem Holzery 7,5x17 ET45 z opona 215/40 i nic nie tarlo w GT MY95 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 215/40 R17 ma 603,8 mm 205/50 R16 ma 611,4 mm Poza tym problem naprawdę pojawia się dopiero przy załadowanym tyle (ludźmi)/bagażniku i nierównościach/zakrętach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 taki problem pojawia sie nawet w aucie obciazonym jedna osoba ale przy skrajnych obicazeniach (tzn przy na prawde mocnym upalaniu) przynajmniej u mnie tak bylo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gracowy Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 Nie są lekkie, są wytrzymałe, do GT nie potrzeba pierścieni, ale z RE070 będą obcierały. Z oponami szerokości 215 będą (zapewne) działały dobrze. no to ja juz nic nie musze dodawac... poza tym ze moje sa 18" 215/35/18 + Eibach i KYB sprawuja sie bardzo dobrze !... ale grubych bab na tylnym siedzeniu nie woze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts