boyscout1 Posted July 11, 2021 Posted July 11, 2021 Witam, Mam Impreze z 2006 STi . Niestety urwał się smok i zatarł się silnik. Szukam mądrego rozwiązania tej sytuacji. Remont silnika raczej nie wchodzi w grę. Rozpatruje dwie opcje. Kupić używany silnik- ale póki co nic nawet w średnim stanie nie udało mi się znaleźć. Może tutaj ktoś coś mi podpowie, gdzie szukać, albo ktoś może ma chociaż słupek w dobrym stanie. Druga opcja, to jestem skłonny go sprzedać. Auto miało 56tys przebiegu, całkowity oryginał. Wersja SPRT , 320KM z kilkoma dodatkami. Zdjęcia wrzucę w przyszłym tyg.
mly96 Posted July 11, 2021 Posted July 11, 2021 Sprawne ej257 w nieznanym stanie patrząc po allegro to ~15k, lepiej te pieniądze wydać na remont lub coś takiego https://gc8.pl/produkt/shortblock-impreza-sti-2-5-ej257-type-ra-na-wzmocnionych-tlokach/
133699 Posted July 12, 2021 Posted July 12, 2021 Ale po co remont jak nowy shortblock do 2.5 kosztuje 9-10k najrozsądniej. gdybys jednak uparcie cisnął temat drugiego silnika, celuj w bloki z forestera. Do tego lepszy smok np podróba killer B, do kupienia w pl
mz56 Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 Moim zdaniem tylko remont u doświadczonego mechanika. Kupowanie byle czego to może być potężna wtopa. Może i trochę drożej, ale po remoncie to praktycznie pewniak. Wydajesz 15 - 18 kzł i masz spokojny sen. Ja po remoncie mam prawie 30 kkm i chodzi jak burza. Oleju zero, mimo że zakuty.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.