miki_mi2 Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 (edited) Hej, Taki wyciek oleju to UPG? Niech ktoś powie, że nie Leci w okolicy łączenia bloku i głowicy. Miejsce to "przed nogami pasażera" Edited July 6, 2019 by miki_mi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PR7EMEK Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 Ja bym tam zaczął od umycia tego i obserwacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek95 Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 Raczej to UPG u mnie też tak ciekło a po 5k km wywaliło uszczelkę całkiem. Umyj silnik i obserwuj łączenie bloku i głowicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Symp Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 Mam podobnie, tylko z dwóch stron powoli olej wydobywa się. Przeglądam te uszczelki i oryginalne są dostępne, ale jak oryginalne padają to czy, np. nie lepiej jakiegoś Erlinga? Kto jakie zakładał i ile wytrzymały? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szmiglo Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 E tam. Jeździć obserwować 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hugo Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 W dniu 6.07.2019 o 10:03, miki_mi2 napisał: Niech ktoś powie, że nie Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Musiał Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 Umyj, sprawdź co się dzieje i proponuje kupić zestaw do sprawdzania szczelności uszczelki na aledrogo to ok 15zł. Sprawdzisz czy do wewnątrz nie wali bo pod korkiem oleju i w płynie chłodniczym nie zawsze widać. Koszt niewielki a wynik masz po kilku minutach. CO2 przedostające się ze spalin do układu chłodzenia zabarwi płyn i masz wynik. Zmierz tylko otwór na korek w chłodnicy bo ja kupiłem zestaw z za szerokim fi. Przykładowa fotka z alledrogo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki_mi2 Posted July 17, 2019 Author Share Posted July 17, 2019 To jednak nie uszczelka. Umyłem to dokładnie. Przejechałem 1000 km i czysto. Natomiast obok widzę, że się poci z czegoś. Ten test zrobiłem od razu bo miałem pod ręką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qubu666-Baja Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 Też po zakupie dygotałem,że mam UPG. Pytałem tu chłopaków na forum "czy to UPG,czy nie..." .wszystkie rady forumowe były celne tj umyć ,sprawdzać silnik i kupiłem ten zestaw, co powyżej jest podany. kolor płynu się nie zmienił i ok... uff. Po myciu już wszystko było,jak na patelni (dodatkowo olej z błockiem miałem zmieszany,więc roboty kupa... ktoś offroady bez osłony robił) . zajęło to masę czasu,ale każdy zakamarek z oleju wymyty. wyrok był taki,że standardowe wycieki miałem tj spod pokrywy zaworowej, micha olejowa, takie tam pierdy bezbolesne. Motor chodzi ,jak trzeba. olej wymieniam bardzo często ,jak napisali w książce i fruuuu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts