waka Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Heja. Pacjent wrx hawk. Zauwazylem, ze po dluzszej jezdzie jak cofam i zahamuje, to z okolicy przednich kol slychac stukniecie. Przy jezdzie do przodu raczej nic nie slychac. Czy moga byc to klocki? ( ale czemu tylko przy cofaniu?) Podejrzewam, ze pod wplywem wysokiej temp klocki sie rozszerzaja i moze puknac? Co o tym sadzicie? Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daroot Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 To nie klocki, pewniej coś w zawieszeniu. Spróbuj wywołać przy hamowaniu do tyłu puknięcie, od razu ruszyć do przodu i zahamować - również powinno wystąpić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stozek Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Heja. Pacjent wrx hawk. Zauwazylem, ze po dluzszej jezdzie jak cofam i zahamuje, to z okolicy przednich kol slychac stukniecie. Przy jezdzie do przodu raczej nic nie slychac. Czy moga byc to klocki? ( ale czemu tylko przy cofaniu?) Podejrzewam, ze pod wplywem wysokiej temp klocki sie rozszerzaja i moze puknac? Co o tym sadzicie? Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Jeśli klocki się rozszerzają to chyba powinny siedzieć ciaśniej w zacisku i nie powinny stukać, prawda? A może jakaś tuleja wahacza? Bo jest to ewidentna zmiana kierunku - przód - tył czyli przeniesienie ciężaru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abecer Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Podczas skręcania też słychać stuki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
waka Posted June 17, 2015 Author Share Posted June 17, 2015 Slychac ale tylko w polaczeniu z hamulcem. Bez hamowania nic nie stuka. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwrx Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 A może brak blaszki odpowiedzialnej za przesuwanie się klocka . Bez nich ( są na zaciskach po zewnętrznej stronie ) będą stukały klocki . Ja zgubiłem jedną i tak miałem . POZDRO ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Możecie pokazać jakieś foto tych blaszek ? Też mi coś stuka przy ruszaniu i hamowaniu. Na dziurach, zakrętach, skręconych kołach cisza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mRoZiOo Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 MAm to samo.W czwartek samochód będzie miał zmieniany rozrząd, więc gość przy okazji spróbuje ogarnąć co tak stuka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
respect Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 @@Jumpman, tu masz -poz. nr 7. Mogły być inne kształty zaleznie od roczników.; http://opposedforces.com/parts/impreza/en_g10/type_13/brake_system/front_brake/illustration_4/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts