Jump to content

problem brz

Nikodeemmm

Recommended Posts

Na forum http://www.ft86club.com/forums/ jest to dość często poruszany problem, pojawiają się głosy, że TTTM. Powtórzę tylko to, co wyczytałem - niektórzy zmieniają olej w skrzyni, niektórzy doradzają ciągle delikatnie (w końcu auto zimne) ale odrobinę dłużej jechać na 1. biegu i dopiero próbować z następnym.

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

U mnie też tak było, czasami ciężko bieg wchodził, rzadko się pojawiał jakiś mały zgrzyt. Z biegiem kilometrów problem zanikał i teraz nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałem (13.5k km obecnie).

• 2 months later...
  • 3 years later...

Witam,

czy miał ktoś kiedyś problem z włącznikiem świateł przeciwmgielnych w BRZ? Bo u mnie (kupiony niedawno, sprowadzony z USA) przełącznik przekręca się tylko do pozycji włączenia świateł przednich. Instrukcja wskazuje, że dalsze przekręcenie włącza tylne ... tylko nie da się dalej przekręcić :/ 

1 godzinę temu, Wojtek Jakubowski napisał:

Witam,

czy miał ktoś kiedyś problem z włącznikiem świateł przeciwmgielnych w BRZ? Bo u mnie (kupiony niedawno, sprowadzony z USA) przełącznik przekręca się tylko do pozycji włączenia świateł przednich. Instrukcja wskazuje, że dalsze przekręcenie włącza tylne ... tylko nie da się dalej przekręcić :/ 

Nie mam jak teraz sprawdzić ale to nie jest tak że przekręcasz w jedną stronę na max aby włączyć przednie a później w drugą aby tylne?

5 godzin temu, piotrr_ napisał:

Nie mam jak teraz sprawdzić ale to nie jest tak że przekręcasz w jedną stronę na max aby włączyć przednie a później w drugą aby tylne?

Tak sprawdzałem, też nie działa. Wersje USA chyba załączały przód i tył jednocześnie albo faktycznie mogły nie mieć.   Najwyżej dorobię inny przełącznik <_<

• 2 months later...

Nie chce zasmiecac nowym watkiem, wiec napisze tutaj. Sprowadzilem sciona ze stanow, od poczatku byl problem ze sprzeglem, wlasciwie jego brakiem. Pedal wpadal do spodu i nie odbijal, zlokalizowalismy winowajce, okazalo sie ze wysprzeglik ciekl, kupilem nowy ori subaru i wymienilem, zaczela sie zabawa z odpowietrzaniem. Robie to tradycyjnie: wezyk do odpowietrznika i do naczynia z plynem, zbiorniczek zalany do maxa, naciskam powoli pedal sprzegla, przytrzymuje, a druga osoba odkreca odpowietrznik, pedal wpada do konca, zakrecamy odpowietrznik, odbijam pedal noga i  po chwili znowu powoli naciskam, czynnosc powtarzam kilka razy, problem w tym ze robilismy tak ponad 10 razy, niestety bez skutku, czy cos robie zle? moze ma ktos jakas wskazówke? moze cos robie zle? prosze o pomoc

• 9 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...