Jump to content

Ogranicznik prędkości w WRX-się ?!

Intakwrx

Recommended Posts

Posted

Mam problem, jak jadę ponad 200 Km /h pod wiatr to po przekroczeniu 210/220 nagle z prawej strony słyszę głośny gwizd :!:

Jak by wiatr pod jakąś osłonę się dostał tak w okolicy przedniego prawego błotnika albo lusterka :?:

Nikt z mechaników nie chce przez otwarte okno głowy wystawić żeby to sprawdzić i pomóc. :evil:

Posted

Prawdopodobnie problem leży między uszczelką szyby a szybą. U mnie tez tak sie robi ale juz przy okolo 170. Był niedawno temat o regulacji docisku szyby. Ewentualnie może pomóc lekkie dogięcie ramki z lusterkiem, oczywiście przy otwartej szybie.

Posted
Tu mechanik nic nie pomoże. To jest głos Twojego Anioła Stróża, który każe zwolnić :idea:

Mkój Anioł zaczynał świszczeć powyżej 240 :)

Posted
Prawdopodobnie problem leży między uszczelką szyby a szybą. U mnie tez tak sie robi ale juz przy okolo 170.

Pewnei szyby, ja też przy 170-180 zaczynam a przy 210 kończę słyszeć te głosy :)

Posted
Prawdopodobnie problem leży między uszczelką szyby a szybą. U mnie tez tak sie robi ale juz przy okolo 170.

Pewnei szyby, ja też przy 170-180 zaczynam a przy 210 kończę słyszeć te głosy :)

Głosy słyszysz :twisted: to z Tobą coś nie dobrze jest. :lol:

Posted

A może białe myszki? :lol::twisted:

Posted

A może białe myszki? :lol::twisted:

Jak zawsze na tym forum watek się wykoleił, a za chwile to nawet wskoczy na inny tor :!:

Jakie białe myszki kurcze nie jadę po alkoholu ! Jestem zdrowy i nie słyszę głosów :!:

.

..

...

Co mówiłeś ... mówiłeś coś....

Posted
Mam problem, jak jadę ponad 200 Km /h pod wiatr to po przekroczeniu 210/220 nagle z prawej strony słyszę głośny gwizd :!:

Jak by wiatr pod jakąś osłonę się dostał tak w okolicy przedniego prawego błotnika albo lusterka :?:

Nikt z mechaników nie chce przez otwarte okno głowy wystawić żeby to sprawdzić i pomóc. :evil:

W STi powyzej licznikowych 250 przechodzi, ale przy 262 (na oko) wkracza ogranicznik :(

Posted

Jak zawsze na tym forum watek się wykoleił, a za chwile to nawet wskoczy na inny tor :!:

Jakie białe myszki kurcze nie jadę po alkoholu ! Jestem zdrowy i nie słyszę głosów :!:

.

..

...

Co mówiłeś ... mówiłeś coś....

Dobra, dobra... :wink: :lol: 8) :twisted:

Posted

W STi powyzej licznikowych 250 przechodzi, ale przy 262 (na oko) wkracza ogranicznik :(

Jeeeezu gdzie tyle jeździłeś? Ja moim na dwupasmówce przy 240 miałem prawie pełne spodnie.. Może na autostradę pojadę jakąś :-/

Posted

No problemos amigos

Poprostu najlepiej jest podkleić na silikonie ramke do której idzie uszczelka bo tam wpada i robi mały gwizd. W każdym imprezowaniu tak jest. Roboty na 20 min.

Posted

No problemos amigos

Poprostu najlepiej jest podkleić na silikonie ramke do której idzie uszczelka bo tam wpada i robi mały gwizd. W każdym imprezowaniu tak jest. Roboty na 20 min.

A możesz troche jaśniej, bo bym chętnie zlikwidował te gwizdy, ale nie mogę bardzo zrozumieć o co Cie chodzi :?:

Posted

u mnie przy 220km/h to jest jakby na wodzie z 6 wiała :/ prawie jak w maluchu nie da sie dogadac :evil:

Posted

Auto dokręca się do revlimitera? Fajnie, też bym tak chciał, chociaż ja to za bardzo bojący jestem ;)

r.

STI ma ogranicznik prędkości nie obrotów.

Posted
STI ma ogranicznik prędkości nie obrotów.

Dokladnie, ale tylko gdy mamy zapieta 6-tke, inaczej kreci sie wyzej :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...