Stefan Deska Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Witam, Potrzenuje pomocy odnośnie tuningu mojego Forka 2003 2.0 XT na +/- 400 km. Ktoś wie jakie czesci i gdzie warto go robic i od czego zacząć? Dzięki i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Tu masz odpowiedzi: http://forum.subaru.pl/index.php?/topic/89506-tuning-forester-pomoc/#entry2484361 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottoree Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Na 400 kilometrów? Bo chyba nie "koni"... :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Kolejny temat z potencjałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Witam, Potrzenuje pomocy odnośnie tuningu mojego Forka 2003 2.0 XT na +/- 400 km. Ktoś wie jakie czesci i gdzie warto go robic i od czego zacząć? Dzięki i pozdrawiam Na pewno warto sie zastanowic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Etap 1. Kup lawetę Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruSK Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Etap 2. Zatankuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Lawetę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ursusraketa Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Siebie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Than_Junior Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 (edited) Fiuuu 400km Forkiem XT to chyba tylko za pomocą ecodrivingu... Edited July 25, 2016 by Than_Junior 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarne_Koronkowe Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 (edited) A czy ktoś 2.0 XT, ale z DiT już ruszał? Oczywiście nie mówię o tak ekstremalnych przyrostach mocy ;-) Edited July 25, 2016 by Czarne_Koronkowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukson Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 (edited) Jest taka firma z pod Poznania co już "zaglądała" do 2.0 DIT Edited July 25, 2016 by Kukson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarne_Koronkowe Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Ale czy są i jakie są tego efekty? Ktoś z forum oddał swojego do dłubania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyrekcja SIP Dyrekcja Posted July 25, 2016 Dyrekcja SIP Share Posted July 25, 2016 Przypominam, że takie tematy tylko w "nielegalu". Na głównym muszę przypomnieć, że oznacza to utratę dopuszczenia do ruchu ( czyli potencjalnie także ochrony ubezpieczeniowej ). Nie muszę, ale mogę też dodać, że skrzynia tego w żadnym wypadku nie wytrzyma ... Z prośbą do Moderatorów o przeniesienie wątku do właściwego miejsca pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarne_Koronkowe Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Przypominam, że takie tematy tylko w "nielegalu". Na głównym muszę przypomnieć, że oznacza to utratę dopuszczenia do ruchu ( czyli potencjalnie także ochrony ubezpieczeniowej ). Nie muszę, ale mogę też dodać, że skrzynia tego w żadnym wypadku nie wytrzyma ... Z prośbą do Moderatorów o przeniesienie wątku do właściwego miejsca pozdrawiam O utracie dopuszczenia do ruchu nie pomyślałem. Kiedy modyfikacja wymaga badania technicznego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Deska Posted July 25, 2016 Author Share Posted July 25, 2016 (edited) Witam ponownie. Interesuje mnie przyrost mocy zgadza sie do 400 koni Czy jest taka opcja i gdzie można to zrobić u kogo Wszystkie podzespoły które będą się waliły sypały będziemy modyfikować i ulepszać. Edited July 25, 2016 by Zao 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sjak Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Przypominam, że takie tematy tylko w "nielegalu". Na głównym muszę przypomnieć, że oznacza to utratę dopuszczenia do ruchu ( czyli potencjalnie także ochrony ubezpieczeniowej ). Nie muszę, ale mogę też dodać, że skrzynia tego w żadnym wypadku nie wytrzyma ... Z prośbą do Moderatorów o przeniesienie wątku do właściwego miejsca pozdrawiam O utracie dopuszczenia do ruchu nie pomyślałem. Kiedy modyfikacja wymaga badania technicznego? ZTCP jeśli parametry rosną o ponad określoną wartość (nie pamiętam dokładnie - 5%, 10%?) w stosunku do wartości homologacyjnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Witam ponownie. Interesuje mnie przyrost mocy zgadza sie do 400 koni Czy jest taka opcja i gdzie można to zrobić u kogo Wszystkie podzespoły które będą się waliły sypały będziemy modyfikować i ulepszać. Po co dublujesz watki? http://forum.subaru.pl/index.php?/topic/89506-tuning-forester-pomoc/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts